Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Plafondplaten badkamer

Plafondplaten op de badkamer zorgen ervoor dat uw plafond er stijlvol uitziet en daarnaast ook nog eens van erg goede kwaliteit is. Met plafondplaten creëert u de mogelijkheid om gemakkelijk spotjes en speakers te installeren. Deze zorgen voor een sfeervolle ruimte. Daarnaast hebben plafondplaten van kunststof het voordeel dat ze geen vocht opnemen. Dit zorgt ervoor dat er geen rotting bij de platen zal plaatsvinden, en u dus jarenlang kan genieten van prachtige plafondplaten aan het plafond in uw badkamer.

Kunststof plafond badkamer

Plafondplaten van kunststof zijn zeer geschikt voor de badkamer. Dit komt omdat het materiaal bestand is tegen vocht, iets wat ontbreekt bij bijvoorbeeld hout of metaal. Mede hierom kiezen steeds meer mensen voor kunststof plafondplaten op de badkamer.

Omdat de kunststof plafondplaten op de badkamer geen vocht opnemen zijn ze uitermate geschikt voor plaatsing bij een bad of douche met spattend water. Het kunststof heeft een vochtbestendige toplaag en zal niet gaan rotten of dergelijke, het is daarom ideaal voor de badkamer.

florence plafond

Ook hebben kunststof plafondplaten in de badkamer een voordeel qua montage ten opzichte van bijvoorbeeld hout of metaal. Door het lichte gewicht van de platen is het een stuk gemakkelijker te plaatsen dan een zwaardere variant plafondplaten. Mede omdat de platen boven het hoofd gemonteerd moeten worden, over het algemeen een inspannende klus.

Vochtbestendige plafondplaten

Een van grote voordelen van kunststof plafondplaten is dat ze vochtbestendig zijn. Het materiaal kunststof neemt geen vocht op, iets wat bijvoorbeeld hout wel doet. Mede hierdoor zal de plafondplaat een stuk langer meegaan dan een houten variant. Niet gek dus dat steeds meer mensen kiezen voor het aanleggen van een kunststof plafond in hun badkamer.

Voordelen van kunststof plafondplaten

Kunststof plafondplaten zijn enorm in populariteit gestegen afgelopen jaren. Dit komt door de vele voordelen die kunststof plafondplaten bieden ten opzichte van een houten variant. Vroeger werd als nadeel van kunststof vaak benoemd dat het er ‘’nep’’ uit zag, echter is door ontwikkeling vaak een kunststof plafondplaat niet meer te onderscheiden van een houten plafondplaat.

Daarnaast hebben kunststof plafondplaten de laatste jaren steeds meer andere voordelen ontwikkelt. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor de voordelen van kunststof. KunststofPanelen.nl heeft alle voordelen van kunststof platen op het plafond voor u op een rijtje gezet.

  • Inbouwspots of speakers makkelijk te installeren
  • Gemakkelijk bewerkbaar met houtbewerking gereedschappen
  • Leidingen en snoeren zijn makkelijk weg te werken
  • Stijlvol en een hoogwaardige uitstraling
  • Diverse kleuren verkrijgbaar
  • Eenvoudige montage
  • Binnen en buiten toepasbaar
  • Vochtbestendig
  • Geschikt voor badkamer en andere vochtige ruimtes

Plafond badkamer vervangen

Een plafond op de badkamer uitrusten met plafondplaten is niet alleen mogelijk in nieuwe badkamers. Ook is het mogelijk om uw huidige plafond van de badkamer te vervangen, en uit te rusten met kunststof plafondplaten. Hoe dat moet? En waar u op moet letten? Dat leggen we u graag hieronder uit.

Stappenplan montage plafondplaten

Een plafond vervangen begint met het plaatsen van een geschikte onderconstructie. Dit bestaat meestal uit houten balken die stevig bevestigd zijn aan het plafond. De balken moeten dik genoeg zijn om bijvoorbeeld te worden geniet, gespijkerd of geschroefd. De ruimte tussen de balken kan worden gebruikt om kabels of snoeren weg te werken, of om spotjes of speakers te installeren.

Voor binnen plafonds is de hart op hart afstand tussen het regelwerk maximaal 300 mm. Zorg er bij het installeren van het regelwerk voor dat het randprofiel van het plafond volledig ondersteund moet worden. Dit betekent dat de constructie strak langs de muur moet worden geplaatst en dat hout ook zijdelings langs de muur tussen de railkoppen moet worden aangebracht. Voor een mooi resultaat is het van belang dat de railconstructie volledig vlak en strak is.

plafond-planken-badkamer

Plaats vervolgens eerst het basisprofiel op dit regelwerk. Deze sluit aan op alle wanden rondom het gehele plafond. Later, nadat alle platen zijn geplaatst, wordt het plintprofiel in dit basisprofiel geklikt, dat de randen van de platen afdekt en zorgt voor een strakke afwerking.

De platen kunnen op maat worden gezaagd met een houtzaag. Ze worden op elke regel bevestigd. Het is het beste om roestvrijstalen nietjes te gebruiken met een minimale lengte van 14 mm. Dit kan met een elektrische tacker of met een handmatige tacker.

De plintprofielen: U hoeft het niet in het verstek te zagen bij het maken van de binnenhoeken, maar u kunt de profielen wel koud tegen elkaar plaatsen. Bij het maken van buitenhoeken dienen profielen in verstekverbindingen te worden geplaatst. Het afwerkprofiel kunt u eventueel met een hamer in het basisprofiel klikken. Gebruik blokken van voldoende lengte en dikte om de kracht van de hamer over de plint te verdelen. Dit voorkomt schade aan de plint.

Badkamer plafond oplossingen

Met het gebruik van plafondplaten op de badkamer creëert u allerlei oplossingen om uw badkamer meer sfeervol te maken. Met plafondplaten kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk spotjes inbouwen. Er is een keuze uit diverse soorten badkamerverlichting. Denk bijvoorbeeld aan dimbare verlichting of verlichting met een bepaalde kleur. Ook is er de mogelijkheid om LED-verlichting te installeren, dit is tevens het meest energiezuinig en daarnaast extreem sfeervol.

florence-plafond

Ook is het mogelijk om speakers in het plafond te bouwen. De plafondplaten zijn erg geschikt om snoeren weg te werken waarmee de speakers worden voorzien van stroom. Een goede set speakers verwerkt in uw plafond zorgt voor een bepaalde mate van comfort in de ruimte. Ook bestaan er tegenwoordig vochtbestendige speakers. Met de kunststof platen aan uw plafond creëert u dus ook de mogelijkheid tot een goede muziek of geluid installatie op uw badkamer.

Badkamer plafond afwerken

Een voordeel van kunststof plafondplaten op uw badkamer, is dat u deze niet hoeft af te werken. Na het bevestigen van de platen aan het regelwerk is het plafond op de badkamer direct klaar. U hoeft het plafond op de badkamer dan dus niet af te werken.

Schilderen is niet nodig door het sterke kunststof met toplaag. De kleur zal niet vergaan gedurende de jaren. Mocht er toch enige vorm van vuil hechten aan de platen kunt u gemakkelijk het plafond af doen met een doekje en sopje.

Veelgestelde vragen

Zijn plafondplaten geschikt voor de badkamer?

Plafondplaten zijn uitermate geschikt voor de badkamer. Het zorgt voor strak afgewerkt plafond in de ruimte en daarnaast bestaan er vochtbestendige plafondplaten, erg handig in zo’n vochtige ruimte. Daarnaast bieden plafondplaten de mogelijkheid om netjes speakers en licht spotjes in te bouwen. U kunt dan gemakkelijk snoeren en leidingen wegwerken achter de plafondplaten en het regelwerk.

In welke kleuren zijn plafondplaten beschikbaar?

Bij KunststofPanelen.nl verkopen we uitsluitend plafondplaten van Florence. Een van de producten van Heering, waar KunststofPanelen.nl een officiële dealer van is. Met de 8 verschillende binnenplafond kleuren en de 3 buitenplafond kleuren is er voor iedere badkamer wel iets geschikts te vinden.

Krijg ik garantie op plafondplaten?

Bij KunststofPanelen.nl verkopen wij uitsluitend plafondplaten van Florence. Op deze plafondplaten bieden wij 10 jaar garantie. Dit kan omdat de kwaliteit van het materiaal van de kunststof plafond platen erg hoog is en daarom een lange levensduur heeft. Zo kunt u na het installeren van de plafondplaten jaar in jaar uit genieten van een stijlvolle badkamer. 

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo