Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Boeidelen

Boeidelen zijn uitermate geschikt voor dakrandafwerking. Andere benamingen zijn ook wel boeiing, boeistrook of boeiboord. Boeidelen beschermen uw huis tegen regen, wind en andere weersinvloeden. Buiten dat bepalen ze ook voor een groot gedeelte de uitstraling van uw huis of dak. Bij de de aanschaf van een boeideel is er de keuze uit veel kleuren en materialen. In het assortiment van KunststofPanelen bieden we uitsluitend duurzame boeidelen aan gemaakt van kunststof. Dit doen we om het voor u zo duurzaam en onderhoudsarm mogelijk te maken.

Boeidelen van Unipanel

Boeidelen van Keralit

Wat zijn boeidelen?

Zoals al even benoemd beschermen boeidelen je dakrand tegen verschillende weersinvloeden. Onder boeidelen vallen alle zichtbare gedeelten langs de dakrand. Specifiek gaat dit over de verhoogde zijkanten van de onderkant van het dak. Deze vangen het regenwater op. Ook het zichtbare gedeelte in het puntdak valt hieronder.

Zoals u zich wel kunt voorstellen krijgt dit gedeelte van het dak veel te voorduren, vandaar dat een goed boeideel noodzakelijk is. Gelukkig zijn de producten in de bouw een stuk beter geworden de afgelopen jaren. Het is tegenwoordig geen probleem meer om je dakrand af te werken zodat het bestand is tegen het weer.

Een goede dakafwerking met boeidelen zorgt er ook voor dat de waarde van uw huis verhoogd wordt. Dat maakt boeiboorden een belangrijk onderdeel van uw woning. Naast deze kenmerken geeft het ook uitstraling aan uw dak. Dit wil u wel goed geregeld hebben en daarom ontvangt u bij aankoop ook maar liefst 10 jaar garantie! Zo weet u zeker dat u jarenlang kunt genieten van mooi afgewerkte boeidelen.

Verschillende opties

Wanneer u opzoek bent naar boeidelen zijn er verschillende opties. Zo kunt u kiezen tussen verschillende materialen. De meest populaire zijn hout en kunststof. Deze zullen verder worden uitgelicht.

Kunststof boeidelen

Dit zijn de boeidelen uit het assortiment van KunststofPanelen. Onze boeidelen zetten niet uit en zijn erg duurzaam te noemen. Hierdoor heeft u weinig onderhoud. Deze zijn ook verkrijgbaar met houtnerf. Hierdoor heb je toch de natuurlijke uitstraling van hout, terwijl je eigenlijk een kunststof boeideel hebt. Dit combineert de beste eigenschappen van beide materialen. Hieronder volgt een opsomming van alle voordelen:

  • Onderhoudsarm
  • Kleurvast en Weerbestendig
  • Lange levensduur
  • Milieuvriendelijk
  • 10 JAAR GARANTIE

Houten boeidelen

Het grootste voordeel van houten boeidelen is de natuurlijke uitstraling die ze bieden. Ook de relatief goedkope aanschafprijs is voor veel mensen een reden om te kiezen voor deze boeidelen.

Wanneer u dan ook aan ons vraagt wat volgens ons de beste optie is, dan zullen we altijd kunststof zeggen. Deze boeidelen zullen in aanschaf dan misschien wat duurder zijn maar dat verdient zichzelf terug in de aankomende tijd. Ook doordat deze boeidelen verkrijgbaar zijn met houtnerf zien wij eigenlijk geen andere goede reden om voor hout te kiezen. Duurzaamheid wordt de komende jaren ook steeds belangrijker en wij vinden het mooi daar een steentje aan bij te kunnen dragen.

Monteren

Het aanbrengen van boeidelen is niet lastig, maar omdat het op grote hoogte moet gebeuren kan het handig zijn om een professional in te schakelen. Dit om ongelukken te voorkomen. De boeidelen van Unipanel zijn bewerkbaar als hout, dat betekent dat ze gemakkelijk op maat gezaagd en gefreesd kunnen worden. Het is namelijk massief. De afwerking gebeurt met een speciaal schroefsysteem met afwerkdopjes. Dit zorgt voor een onzichtbare afwerking.

Bent u opzoek naar boeidelen? Bekijk snel ons assortiment:

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo ideal logo