Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Composiet vlonderplanken

composiet vlonderplank

Composiet vlonderplanken bieden allerlei voordelen ten opzichte van houten vlonders. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleuren. Lees snel alles over composiet vlonderplanken.

Wat is composiet?

Composiet, ook wel wood plastic composite of HKC (hout kunststof composiet) genoemd, is een vermenging van verschillende componenten. In dit geval zijn dat houtvezel en thermoplastische kunststof. Deze vermenging is sterker dan de componenten afzonderlijk. Composiet is dus een goede combinatie tussen kunststof en hout.

Met het gebruik van composiet terrasplanken creëert u een terras dat op hout lijkt, zonder de nadelen te ervaren van hout. Het hoeft niet meer bewerkt te worden en is onderhoudsarm. Vandaar dat dit materiaal steeds populairder wordt. De vlonderplanken zijn ook vormvast, ze zullen dus niet snel krom trekken. Hierdoor geniet u jarenlang van uw terras.

Voordelen van composiet vlonderplanken

Er zijn meerdere voordelen van composiet vlonderplanken ten opzichte van planken die gemaakt zijn van ander materiaal. Hieronder volgen de belangrijkste voordelen:

Composiet vlonderplanken schoonmaken

Composiet vlonderplanken zijn gemakkelijk te reinigen. Dit kan bijvoorbeeld met een hogedrukspuit. Sommige merken hebben ook een speciale reiniger, hierdoor wordt het nog makkelijker. In plaats van aan de slag te gaan met hardnekkige schoonmaakproducten, kunt u gebruik maken van een speciale reiniger. Zo houdt u bijvoorbeeld uw terras schoon met een product dat geschikt is voor het schoonmaken van de terrasplanken.

Composiet vlonderplanken zagen

Het is mogelijk om composiet planken te zagen. Sterker nog, dit gaat hetzelfde als hout en is dus relatief eenvoudig. U kunt dus gebruikmaken van een handzaag of een afkortzaag.

Nadelen composiet vlonderplanken

Na al deze voordelen gelezen te hebben wilt u natuurlijk ook de nadelen weten om zo een juiste keuze te maken. Hier kunnen we vrij kort over zijn want er zijn nou eenmaal veel meer voor- dan nadelen. Het is niet voor niets zo dat deze terrasplanken razend populair zijn. Maar dat betekent niet dat er helemaal geen nadelen aan verbonden zijn.

Een nadeel van composiet is dat de aanschafprijs duurder is dan alternatieven. Een ander nadeel is dat niet alle planken een natuurlijke uitstraling hebben, maar dit kan makkelijk opgelost worden door een terrasplank met houtnerf te kiezen. De voordelen van composiet vlonderplanken wegen dus zeker op tegen de nadelen.

composiet-vlonderplanken

Verschil composiet en kunststof vlonderplanken

Composiet en kunststof vlonderplanken worden vaak gezien als hetzelfde. Dit is niet waar. Composiet is samengesteld uit 50% houtvezel en 50% kunststofvezel. Voor decoratieve panelen biedt dit de mogelijkheid om de voordelen van hout en kunststof te combineren, maar de nadelen te negeren. Het materiaal heeft dezelfde uitstraling als hout. Ze zien er dus natuurlijk uit en lijken erg op hout. Het verschil is bijna onzichtbaar. Omdat het echter kunststof bevat, hebben de planken weinig onderhoud nodig. Ze hoeven niet te worden geverfd en er zal geen mos op groeien. Het composietmateriaal is ook bijzonder goed bestand tegen schimmel en zal niet rotten.

Composiet vlonder vs hardhouten vlonder

Composiet is een samenstelling van kunststof en hout, sommigen kennen het als WPC. WPC staat voor Wood Plastic Compositie. Direct vertaald naar het Nederlands betekent dit: hout kunststof composiet. Echter, verwar een composiet vlonder niet met een kunststof vlonder. Bij een kunststof vlonder bestaan de betreffende planken namelijk geheel uit kunststof. Bij composiet vlonder geldt dat anders. Die bestaan voor 50% uit kunststofvezels en 50% uit houtvezels. Hierdoor bevatten Twinson vlonderpanken ‘the best of both worlds’, de voordelen van beide materialen worden verenigd in de planken.

Composiet vlonderplanken houtnerf

Composiet terrasplanken zijn ook verkrijgbaar met een houtnerf uitstraling. Dit zorgt ervoor dat het terras lijkt op hout, zonder de negatieve bijwerkingen van hout. Hout kan gaan rotten en kleur verliezen, dit zal bij composiet niet gebeuren. Wil u wel de natuurlijke uitstraling van hout maar niet de gevolgen? Kies dan voor composiet met houtnerf.

composiet-vlonderplanken

Hoeveel kosten composiet vlonderplanken?

Bij Kunststofpanelen houden we de prijzen van composiet vlonderplanken zo laag mogelijk. Op dit moment zijn dit de volgende prijzen:

Composiet vlonderplankPrijs
140x28mm 400 cm Zoethoutzwart€ 80,20
140x28mm 600 cm Hazelnootbruin € 120,30
140x28mm 400 cm Hazelnootbruin€ 80,20
140x28mm 600 cm Zoethoutzwart€ 120,30

Op het eerste oog lijkt composiet vrij prijzig ten opzichte van bijvoorbeeld hout. Hierbij wordt er alleen gekeken naar de aanschafprijs. Als u in gedachten houdt dat composiet zeer duurzaam is en vele jaren mee gaat wordt het een ander verhaal. U heeft bijna geen onderhoud aan composiet en het verkleurt niet. Hierdoor is het een goede investering voor in de toekomst, en haalt u de kosten er op termijn vanzelf uit. Uiteindelijk zullen composiet vlonderplanken dus goedkoper zijn.

Composiet vlonderplanken leggen

Het leggen van composiet vlonderplanken is gemakkelijk zelf te doen. Veel mensen vinden de montage zelfs een stuk makkelijker dan een houten terras. Belangrijk is om voordat u begint goed de montage handleiding van de desbetreffende vlonderplank te lezen. Als u er zelf niet uitkomt, of simpelweg zelf geen zin heeft, kunt u het natuurlijk ook door een professional laten doen.

Zorg er ten eerste voor dat de ondergrond vrij is. Haal wortels en andere dingen uit de grond. De vlonders kunnen niet direct op de grond geplaatst worden, zorg altijd voor een goed frame. Nu kunt u beginnen met de stappen uit de handleiding te volgen. Voor u het weet heeft u een prachtig composiet terras gelegd.

Zijn composiet vlonderplanken in de aanbieding?

De composiet vlonderplanken zijn regelmatig in de aanbieding verkrijgbaar. Bij KunststofPanelen.nl zijn de Twinson terrasplanken in de aanbieding. Hiermee haalt u al voor € 56,46 een composiet vlonderplank van 400 cm lengte. Niet alleen de planken zijn in de aanbieding, ook de toebehoren. Zo haalt u alles in huis voor de beste prijs. Bij KunststofPanelen.nl profiteert u ook nog eens van gratis verzending vanaf € 700 en een levertijd van 2-5 werkdagen.

Waar worden composiet vlonderplanken van gemaakt?

Composiet vlonderplanken zijn gemaakt van een vermenging van twee componenten. Dit zijn houtvezel en kunststof.

Kunnen krassen in composiet vlonderplanken weggewerkt worden?

Lichte krassen zijn makkelijk te verwijderen met schuurpapier. Let hierbij op dat u altijd in de richting van de groeven schuurt. Na een paar weken krijgt het geschuurde gedeelte vanzelf weer dezelfde kleur als de rest van het terras.

Welke vlonders worden niet glad?

Bij houten vlonder komt vaak het probleem kijken dat ze glad worden. Dat is bij composiet vlonderplanken niet het geval. Deze zijn ook uitermate geschikt om te gebruiken rondom zwembaden dankzij de antislip functie.

Wat zijn de beste composiet vlonderplanken?

Tegenwoordig zijn er veel aanbieders op de markt, deze hebben vrijwel allemaal prima kwaliteit. Wat de beste keuze is voor u is natuurlijk afhankelijk van uw budget en wensen. Hieronder volgt een opsomming in willekeurige volgorde van bekende merken:
1. Twinson
2. DuoWood
3. Elephant
4. Eva-Last

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo