Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding haal je snel en goedkoop bij KunststofPanelen.nl. Wij bezorgen kunststof gevelbekleding van het populaire merk Keralit. Als officiële dealer garanderen wij dat jij met Keralit topkwaliteit in huis haalt voor de beste prijs.

sponningdeel 143 ws 1 scaled
 • Smalle panelen 143 mm
 • Horizontaal & verticaal
 • 37 kleuren
sponningdeel 190 ws 3 scaled
 • Brede panelen 190 mm
 • Horizontaal & verticaal
 • 17 kleuren
Potdeksel 177 mm ws 2 scaled
 • Overlap panelen 177 mm
 • Horizontaal
 • 17 kleuren

Kunststof gevelbekleding soorten

Op KunststofPanelen.nl bieden wij drie verschillende maten van het merk Keralit. Vergelijkbaar in kwaliteit en montagegemak, maar uniek in breedte en uitstraling. Voor vragen over de producten, neem gerust contact op.

Sponningdeel 143

Voor een strakke uitstraling.

Keralit-sponningdeel-143-antraciet
sponningdeel-190-verticaal

Sponningdeel 190 

Voor moderne toepassingen.

Potdeksel
177

Voor overlappende panelen.

Keralit gevelbekleding potdeksel 177

Voordeel kunststof gevelbekleding ten opzichte van hout

Los van de uitstraling weet kunststof ook op andere vlakken hoger te scoren dan op hout als bouwmateriaal. Vroeger ging kunststof nog wel eens snel stuk en was het hierdoor geen lang leven beschoren. Dankzij alle innovaties en verbetering in kunststof is het vandaag de dag het bouwmateriaal om te kiezen. Door het plaatsen van kunststof gevelbekleding krijgt uw woning een prachtige eigentijdse uitstraling want het materiaal is prachtig om te zien en niet kapot te krijgen. Het grote voordeel is daarmee ook gelijk dat u nooit meer de woning hoeft te schilderen. Afbladderende verflagen, kleur of glansverlies zijn vanaf nu verleden tijd. Stijlvolle gevelelementen en dakranden die er altijd verzorgd uitzien is nu de nieuwe norm.

Er wordt zelfs verwacht dat hout als gevelbekleding helemaal gaat verdwijnen en plaats maakt voor kunststof gevelbekleding. Dat is niet zonder redenen. Kunststof gevelbekleding is namelijk van essentieel belang voor de waarde van uw huis. De kunststof gevelbekleding is onderhoudsarm, hoogwaardig en ziet er uit als echt hout in plaats van kunststof. En met het oog op duurzaamheid moet het materiaal ook milieuvriendelijk zijn en lang meegaan. Wie dus wel de uitstraling wilt van een houten gevelbekleding en tevens kiest voor de voordelen van kunststof gevelbekleding maakt met de aanschaf van kunststof een goede keuze.

Kunststof gevelbekleding prijzen

Dankzij alle tegenwoordige innovaties en verbetering in kunststof is kunststof gevelbekleding het meest populaire bouwmateriaal dat gekozen wordt. In tegenstelling tot houten gevelbekleding gaat kunststof gevelbekleding langer mee en is het ook nog eens lager in de aanschaf qua prijs. Om een voorbeeld te geven: bij het bouwen van een raam met behulp van hout als bouwmateriaal kost u dat 410 euro per m2. Bij kunststof is dit slechts 400 euro. Bij grote oppervlakten bespaart u hiermee een hoop geld. Klik hier voor meer informatie voor de verschillende prijzen. Daar vind u een uitgebreide prijslijst van de dakpanelen, gevelbekleding en de kunststof toebehoren en onderdelen.

KERALIT PRODUCTKunststofPanelen.nl prijs in euro’s inclusief BTW
Keralit Sponningdeel 143 (6 meter)€ 74,66
Keralit Sponningdeel 190 (6 meter)€ 98,42
Keralit Potdeksel 177 (6 meter)91,69

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Een kunststof gevelbekleding plaatsen is ideaal voor een gevelrenovatie. Hij wordt geplaatst op de bestaande gevelafwerking op een houten structuur. Daarom is het ideaal bij een gevelrenovatie. Kunststof gevelplaten kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Als eerste stap monteert de aannemer houten latten op de bestaande gevelbekleding. Nadien volgt de eigenlijke plaatsing van de kunststof gevelbekleding. Omdat pvc gevellatten dun zijn, verliest u ook minder ruimte als u de buitenkant van de gevel wilt isoleren.

Kunststof rabatdeel

Kunststof rabatdelen zijn planken die gebruikt kunnen worden voor in de bouw, zoals bij een bouwproject of een woning. De rabatdeel bestaat uit twee kanten, één kant heeft een groef en de andere een geschulpte rand. Dit zorgt er voor dat verschillende rabatdelen, ook wel sponningdelen, goed in elkaar geschoven kunnen worden.

De kunststof panelen van Keralit worden gemaakt van hoge kwaliteit gerycled materiaal. Dit zorgt er voor dat u hier twee voordelen uit haalt. Ten eerste is het rabatdeel van een zeer hoge kwaliteit waarmee u uzelf verzekerd van gevelbekleding dat vele jaren meegaat. Daarnaast zijn de kunststof rabatdelen van Keralit ook milieuvriendelijk. Oud materiaal wordt hergebruikt om u te voorzien van de beste Keralit producten. Dit maakt kunststof ook een beter bouwmateriaal dan hout als gevelbekleding. Met Keralit kiest u daarom niet alleen slim, maar ook bewust. Kies voor keralit gevelbekleding en u draagt een steentje bij aan een betere toekomst.

Verschillende kunststof rabatdelen

Op KunststofPanelen.nl bestaan er verschillende rabatdelen. Wij bieden de Keralit Sponningdeel 143, Potdeksel 177 en Sponningdeel 190 aan. Het verschil tussen de 143mm uitvoering en de 190mm zit hem ook in de uitstraling. Wilt u uw huis of bouwproject een klassieke uitstraling geven, kies dan voor de sponningdeel 143. Gaat u liever voor een chique uitstraling, dan past de 190mm uitvoering beter bij uw woning. Deze kunststof panelen bieden u en uw woning of bouwproject hoogwaardige gevelbekleding. Aan Keralit hangen verschillende voordelen. Deze voordelen zijn:

De voordelen van Keralit kort op een rijtje:

Rabatdelen in verschillende kleuren

De kunststof rabatdelen zijn in meer dan 30 kleuren beschikbaar. Kiest u voor staalblauw, of toch mosgroen? Wat uw wensen ook zijn, in onze webshop zit er altijd een kleur voor een kunststof paneel tussen die past bij uw woning. Kijk voor een overzicht van alle Keralit producten en prijzen in ons assortimenten.

keralit kleuren bekijk de pagina

Keralit is dé opvolger van kunststof schroten voor uw woning of bouwproject

Door de diverse verbeteringen is de gevelbekleding ongevoelig voor weer en wind en zetten niet of nauwelijks uit en dus uitermate geschikt voor gevelrenovatie van uw woning. Dit voegt dus waarde toe aan uw woning! In tegenstelling tot schroten van PVC die soms kunnen kromtrekken door temperatuurverschillen. Een ander belangrijk verschil is dat kunststof schroten van voorheen geen toplaag hadden, waardoor ze vaak wit of crèmekleurig zijn. Keralit gevelbekleding heeft een een toplaag van Renolit® en is leverbaar in wel 37 kleuren en structuren. Keralit heeft gevelbekleding in 3 verschillende modellen. Het Sponningdeel 149 mmSponningdeel 190 mm en Potdeksel 177 mm. Laat uw verrassen door de schitterende eigenschappen van Keralit gevelbekleding.

Zoekt u een alternatief voor de oude kunststof schroten? Keralit is dé oplossing.

Kunststof of houten gevelbekleding?

hout of kunststof

Vroeger was een houten gevelbekleding de standaard bij veel verschillende woningen en bouwprojecten. Tegenwoordig stijgt een kunststof gevelbekleding zoals Keralit steeds meer in populariteit. Kunststof wordt zodanig populair dat in de toekomst wordt verwacht dat hout verdwijnt en plek maakt voor kunststof gevelbekleding. Hier zijn meerdere redenen voor.

Dat de voorkeur van vakmannen, hobbyisten en mensen die hun huis willen renoveren gaat naar kunststof lijkt volkomen logisch. Wie een groot voorkeur heeft voor de ‘look’ van een houten gevelbekleding maar de voordelen van een kunststof gevelbekleding wil hebben, heeft geluk. Omdat kunststof steeds meer begint te lijken op hout is het verschil minder goed zichtbaar. De hoge kwaliteit van kunststof zorgt nu voor dezelfde uitstraling als dat van een houten kozijn of gevelbekleding.

Houten gevelbekleding uitstraling gelijk aan kunststof

Los van de uitstraling weet kunststof ook op andere vlakken een streepje voor te hebben op hout als bouwmateriaal. Vroeger wou kunststof nog snel stuk gaan en ging het niet lang mee. Dankzij alle innovaties en verbetering in kunststof is het vandaag de dag het bouwmateriaal om te kiezen. In tegenstelling tot houten gevelbekleding gaat kunststof gevelbekleding langer mee en is het ook nog eens goedkoper! Voorbeeld: bij het bouwen van een raam met behulp van hout als bouwmateriaal bent u €410 kwijt per m2. Bij kunststof is dit slechts €400. Bekijk hier een prijslijst van alle Keralit producten in ons assortiment.

Kunststof is dus niet alleen beter in kwaliteit maar ook nog eens goedkoper. Ook kan er gesteld worden dat kunststof gevelbekleding zoals Keralit langer meegaat omdat kunststof beter tegen weersomstandigheden op kan. Nattigheid en vocht hebben weinig tot geen effect op kunststof gevelbekleding zoals Keralit.

Houten gevelbekleding minder goed voor milieu dan kunststof

Ook voor het milieu blijkt dat kunststof beter werkt. Producten zoals Keralit gemaakt van oude materialen. Zo zorgt Keralit er voor dat er met behulp van recycling zijn producten duurzaam worden. Houten gevelbekleding is lastig om duurzaam te maken. Om goed hout te krijgen is het kappen van bomen helaas nodig. Dit een zeer milieuonvriendelijke activiteit. Draag daarom jouw steentje bij aan een betere toekomst voor de aarde en kies voor kunststof gevelbekleding.

Hier de voordelen van kunststof in tegenstelling tot houten gevelbekleding:

 • Kunststof blijft kleurecht
 • Kunststof gaat langer mee
 • Geen onderscheid in uitstraling
 • Kunststof kan niet rotten
 • Goedkoper dan hout
 • Kunststof is beter voor het milieu
 • Duurzaam
 • Kunststof is onderhoudsvrij
media large 546F0DB837

De keuze tussen een kunststof of houten gevelbekleding lijkt daarmee een simpele keuze. In het verleden van hout een populaire keuze. Door de vele verbetering in kunststof is het tegenwoordig beter om te kiezen voor kunststof gevelbekleding. Bekijk onze website en zie wat Keralit kunststof gevelbekleding voor u kan betekenen!

Keralit is de meest toegepaste onderhoudsvrije gevelbekleding van Nederland

Door deze verbeterde eigenschappen is Keralit het meest toegepast in Nederland als kunststof gevelbekleding. De kwaliteit is vele malen beter dan ander materiaal gevelbekleding en u krijgt daarom ook 10 jaar garantie.

 • Keralit is Onderhoudsarm
 • Keralit is Kleurvast en Weerbestendig
 • Keralit heeft een lange levensduur
 • Keralit is Milieuvriendelijk
 • Keralit geeft u 10 JAAR GARANTIE

Kunststof of PVC schroten voor op de gevel of als gevel verfraaiing.

In de volksmond wordt er gesproken over kunststof schroten of plastic gevelbekleding. Deze gevelbekleding werd vroeger veel gebruikt voor afwerking van schuurtjes, dakopbouwen en bijkeukens. Het nadeel van deze schroten was de geringe sterkte en het beperkte kleuraanbod in deze gevelbekleding. Tegenwoordig zijn deze schroten flink verbeterd in kwaliteit en zeer geschikt als gevelbekleding. De nieuwe versie van de kunststof schroten worden tegenwoordig gevelpanelen, kunststofrabatdelen of kunststof gevelbekleding genoemd. Keralit is met verschillende soorten gevelbekleding en een zeer groot kleuraanbod de beste opvolger van de kunststof schroot. Hét onderhoudsvrije product voor op de gevel. Voor particulier en aannemer.

Alle kunststof producten

Opzoek naar een specifiek type kunststof product? Je vindt het hier:

Alle PVC producten

Opzoek naar een specifiek type pvc product? Je vindt het hier:

Waarom moet ik kiezen voor gevelbekleding van kunststof in plaats van hout?

Tegenwoordig heeft kunststof gevelbekleding een langere levensduur, mede door alle innovaties afgelopen jaren. Ook de uitstraling kunststof is niet meer te onderscheiden van houten gevelbekleding. Daarnaast heeft u bij hout last van vervaging van de gevelpanelen naar verloop van tijd. Door de Uv-toplaag op de kunststof gevelpanelen zal de kleur niet vergaan en hoef je daarnaast ook niet te schilderen. Er zitten dus meer voordelen aan kunststof gevelbekleding dan aan de houten variant.

Is het materiaal kunststof als gevelbekleding duurzaam?

Een voorbeeld van gevelpanelen die duurzaam zijn, zijn de gevelpanelen van Keralit. Deze worden gemaakt van recyclebaar kunststof wat dit product erg duurzaam maakt. Daarnaast is erg lastig om duurzaam hout te gebruiken voor gevelbekleding. Dit is simpelweg omdat er voor hout het kappen van bomen nodig is, wat totaal niet goed is voor het milieu.

Waar vind ik goedkope kunststof gevelbekleding?

Bij KunststofPanelen.nl verkopen we uitsluitend gevelbekleding van Keralit. Deze gevelpanelen zijn gemaakt van Kunststof worden geleverd door leverancier Heering. KunststofPanelen.nl is een officiële dealer van de producten van Heering, wat betekent dat we geen gebruik maken van tussenhandelaren. Hierdoor kunnen we u de scherpste prijs bieden in vergelijking met andere aanbieders.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo ideal logo