Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Kunststof paneel

Op KunststofPanelen.nl zijn wij expert in, jawel, kunststof panelen! Wij bieden een ruim assortiment panelen aan voor de beste prijs. Voor elke klus hebben wij de juiste oplossing.

Bouwpanelen

Unipanel Bouwpanelen

Breed toepasbaar

Type materiaal: PVC

Aantal kleuren: 1

Merk: Unipanel

Gevel- en dakrandpanelen

fiberyl-paneel

Gevels en dakranden

Type materiaal: Fiberyl®

Aantal kleuren: 37

Merk: Keralit

Plafondplaten

Florence plafond

Binnen- en buitenplafonds

Type materiaal: PVC

Aantal kleuren: 8

Merk: Florence

Het materiaal kunststof

Het materiaal kunststoffen zijn synthetische, vervormbare stoffen. Deze stoffen bestaan ​​uit vele lange ketens van macromoleculen. Een andere naam voor kunststof is het Engelse woord plastic. De naam komt van mensen die praten over plastische materialen, als ze het over plastic hebben. Het Nederlandse woord “kunststof” komt van het woord “kunstmatig”. Daarom is de juiste definitie van het woord kunststof: kunstmatig gevormde macromoleculaire ketens.

Als u kijkt naar de inhoud van het materiaal plastic zelf, dan vindt u het volgende:

 • Kunststof is synthetisch: dat wil zeggen, het basismateriaal komt uit de natuur. Bijvoorbeeld: olie, gas of water.
 • Kunststoffen zijn samengesteld uit macromoleculen met een lange keten
 • Kunststoffen zijn samengesteld uit organische materialen (koolstof). Een uitzondering is siliconen
 • Kunststoffen zijn gemakkelijk te vormen: ze worden gevormd of vervormd onder invloed van hoge druk en hoge temperatuur.

De voordelen van kunststof

De voordelen van kunststof panelen komen vooral voort uit het materiaal van de panelen. Dit is natuurlijk kunststof. Kunststof panelen hebben verschillende voordelen ten opzichte van hout en dergelijke. Duurzaamheid, lichtgewicht, lage kosten en talrijke bewerkbaarheid opties zorgen ervoor dat steeds meer mensen kunststof verkiezen boven traditionele bouwmaterialen. Deze gunstige eigenschappen zijn in de loop der jaren verbeterd, vooral door de ontwikkeling en innovatie van het materiaal kunststof.

Assortiment kunststof panelen bij Kunststof Panelen

Bij Kunststof Panelen bieden we verschillende soorten kunststof panelen aan. De kunststof bouwpanelen van Unipanel, de gevelkleding- en dakrandpanelen van Keralit, de vlonderpanelen van Twinson of de plafondpanelen van Florence zijn enkele voorbeelden uit het assortiment kunststof panelen van Kunststof Panelen. Alle panelen hebben de voordelen van materiaal kunststof, maar zien eruit als hout. Dit is de reden waarom steeds meer mensen kunststof panelen verkiezen boven traditionele materialen.

Unipanel kunststof panelen

Uniek zijn de kunststof panelen van Unipanel, ook wel bouwpanelen genoemd. Dit komt omdat ze de uitstraling van hout hebben zonder de nadelen die hout wel heeft. Ze zijn gemaakt van kunststof materiaal. Dit zorgt ervoor dat de panelen duurzaam en sterk zijn. Unipanel kunststof panelen kunnen in veel verschillende toepassingen worden gebruikt, zowel binnen als buiten.

unipanel-logo-categorie

Voordelen Unipanel

De kunststof panelen van Unipanel bieden verschillende voordelen. Zo garandeert Unipanel een levenslange garantie tegen delaminatie en rot van het kunststof paneel. Daarnaast biedt Unipanel 10 jaar lakhechting garantie. Dit betekent dat de kleur minimaal 10 jaar op het paneel blijft zitten. Naast deze twee voordelen bieden Unipanel kunststof panelen nog vele andere voordelen. Een duidelijk overzicht van alle voordelen van Unipanel kunststof panelen ziet eruit als volgt:

 • Levenslange garantie tegen delamineren en rotten
 • 10 jaar garantie op lakhechting
 • Geen schilderwerk nodig
 • Kleurvast en UV-bestendig
 • Bewerkbaar als hout
 • Laag onderhoud
 • Volledig recyclebaar

Keralit kunststof gevelbekleding panelen

Keralit gevelbekleding is een duurzame oplossing voor traditionele gevelbekleding. Deze panelen zijn gemaakt van kunststof, dus ze zijn zeer duurzaam. Keralit bestaat uit een kunststof en UV-bestendige kleur- en structuur toplaag. De ondergrond is gemaakt van Fiberyl®. Fiberyl® bestaat onder meer uit gerecyclede kunststoffen en glasvezel. Deze unieke samenstelling zorgt voor een zeer sterk paneel. Bovendien zorgt het voor een extreem lage uitzetting. Keralit gevelpanelen bieden dan ook een duurzame oplossing voor uw gevelbekleding in vergelijking met traditionele gevelbekleding materialen zoals hout.

keralit producten

Keralit kunststof dakrandpanelen

Naast kunststof gevelpanelen, kunnen ook dakrandpanelen worden gebruikt om uw huis of kantoor te verfraaien. Keralit dakrandpanelen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof. Keralit dakranden zijn daarnaast ook zeer sterk, kleurvast en onderhoudsarm. Dit contrasteert met de houten variant van dakranden. Dit komt omdat er elke vijf jaar een verfbeurt nodig is om verbleken en afbladderen van de verf op houten varianten te voorkomen.

Dit wilt u voorkomen, omdat er vocht in het hout kan komen en u dan verder van huis bent. Daarom kiezen mensen steeds vaker voor de handige Keralit dakrandpanelen. Deze zijn kleurvast, slijten niet en hebben het grote voordeel dat u nooit meer hoeft te schilderen. Keralit dakranden zijn snel en eenvoudig zelf te plaatsen. Dit komt door het unieke clipsysteem, waardoor u de panelen onzichtbaar kunt plaatsen.

Voordelen Keralit kunststof panelen

De verschillende Keralit kunststof panelen in het assortiment, bieden diverse voordelen. Dit komt doordat het materiaal van beide producten kunststof is. Het belangrijkste voordeel zit hem dus in het materiaal van het paneel. Mede hierdoor hebben kunststof panelen ook voordelen ten opzichte van traditionele bouwpanelen. Hier is een duidelijk overzicht van de voordelen van Keralit:

 • Keralit is KOMO gecertificeerd
 • Lage onderhoudskosten
 • Van hoge kwaliteit
 • 10 jaar zonder vervaging
 • Snelle montage
 • Bewerkbaar
 • Milieuvriendelijk
 • 37 kleuren

Twinson kunststof paneel

Twinson kunststof panelen worden voornamelijk gebruikt voor terrassen of vlonders. De kunststof panelen van Twinson combineren de uitstraling van hout, maar met de voordelen van kunststof. De panelen zijn gemaakt van 100% recyclebaar composietmateriaal, een combinatie van kunststof en versterkende vezels. Dit zorgt ervoor dat de panelen waterdicht zijn, niet splijten en geen splinters hebben. Dit heeft geleid tot milieuvriendelijke alternatieven voor houten vlonder panelen.

twinson producten categorie

Voordelen van Twinson kunststof panelen

Zo bieden Twinson kunststof panelen naast hun uitstraling nog meer voordelen voor uw vlonder of terras. Dit komt vooral door het materiaal van de panelen. Het is geen toeval dat steeds meer mensen overstappen op kunststof in plaats van traditionele bouwmaterialen. Dit komt vooral door de voordelen van kunststof. De voordelen van Twinson zijn als volgt samengevat:

 • Natuurlijke uitstraling
 • Splintervrij
 • Insecten bestand
 • Splijt niet
 • Milieuvriendelijk
 • Duurzaam en onderhoudsarm
 • Waterbestendig
 • Eenvoudig te monteren
 • Onzichtbare bevestiging
 • Niet glad (zelfs niet glad in de regen)
Twinson vlonderplanken 5

Florence kunststof plafondpanelen

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn kunststof plafondpanelen van Florence bijzonder geschikt voor het bekleden van plafonds. Naast het plafond kunnen de panelen ook aan de muur worden gemonteerd. Florence plafondpanelen zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Dit komt doordat deze panelen van kunststof zijn gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de panelen vochtbestendig zijn en niet gaan rotten als ze in contact komen met water. Dit resulteert in plafonds die lang meegaan en weinig onderhoud vergen.

Logo florence zwart

De voordelen van kunststof plafondpanelen van Florence

Naast de mogelijkheid om ze zowel binnen als buiten te installeren, bieden Florentijnse plafondpanelen vele andere voordelen. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor kunststof panelen voor hun plafond. De voordelen van kunststof wegen zwaarder dan de eigenschappen van traditionele plafonds zoals hout. Enkele redenen waarom mensen voor Florence kiezen zijn:

 • Florence plafondpanelen hebben geen onderhoud nodig.
 • De panelen zijn vochtbestendig, dus ze kunnen zowel buiten/binnen als in de badkamer gebruikt worden.
 • De plafondpanelen van Florence zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof.
 • Florence plafonds bieden de perfecte mogelijkheid om spots of luidsprekers te installeren.
 • U krijgt 10 jaar garantie.
 • De installatie van Florence plafondpanelen is zeer eenvoudig, mede door de uitgebreide montagehandleiding.
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
Florence-plafondsystemen

Kunststof panelen voor buiten

Doordat deze panelen van kunststof zijn, betekent dit dat deze panelen ook vochtbestendig zijn. Kunststof neemt geen water op en gaat dus niet rotten. Daarom zijn alle kunststof panelen die Kunststof Panelen aanbiedt regen-/vochtbestendig en dus buiten toepasbaar. Alle panelen hebben ook een top afwerking om ervoor te zorgen dat de kleur van de panelen niet vervaagt in de loop der jaren. Hierdoor kunt u jaar na jaar genieten van kunststof gevels, dakranden, vlonders, terrassen, plafonds en meer.

Kunststof panelen op maat

Materiaal Kunststof is gemakkelijk te verwerken. Dit betekent bijvoorbeeld dat alle panelen gemakkelijk te zagen zijn. Dit zorgt ervoor dat het paneel breed inzetbaar is voor zowel binnen als buiten. Meet de maat van het kunststof paneel die u nodig hebt en zaag deze eenvoudig op maat.

Goedkope kunststof panelen

Bij Kunststof Panelen streven we ernaar om u de beste prijzen te bieden op al onze kunststof panelen. Ons assortiment omvat producten waarvan wij officiële dealer zijn. Dit betekent dat er geen tussenpersonen worden ingeschakeld en de prijzen zo laag mogelijk worden gehouden. Ook kunt u er zeker van zijn dat wij alleen originele producten aanbieden en geen namaakproducten. Wij bieden deze officiële producten aan tegen de scherpste prijzen.

Montage kunststof panelen

De verschillende kunststof panelen in het assortiment van Kunststof Panelen kennen een vrij eenvoudig installatieproces. Het lichte gewicht van de Florence plafondpanelen, maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om boven het hoofd te installeren dan andere plafondpanelen. Verder zijn Keralit gevelpanelen of dakrandpanelen zeer eenvoudig te monteren via het kliksysteem op de panelen. De panelen kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Ook kunststof panelen van Twinson en Unipanel zijn eenvoudig te plaatsen.

Voor uw gemak hebben wij voor elk type kunststof paneel een uitgebreide montagehandleidingen ontwikkeld. Deze zijn hieronder te vinden:

image

Welke kunststof panelen zijn geschikt voor buiten toepassingen?

Alle kunststof panelen die Kunststof Panelen aanbiedt in het assortiment zijn toepasbaar voor buiten. Dit houdt in dat de panelen van Keralit, Unipanel, Twinson en Florence allemaal geschikt zijn om buiten te monteren. Dit komt doordat kunststof geen vocht opneemt en dus niet zal gaan rotten als het hiermee in aanraking komt. Daarnaast bevatten de panelen een toplaag waarmee het vervaging van de kleuren door Uv-straling tegengaat. Hierdoor blijven de panelen lang van uitstekende kwaliteit. 

Waarom moet ik kiezen voor kunststof panelen in plaats van bijvoorbeeld hout?

Hedendaags biedt het materiaal kunststof meer voordelen dan ten opzichte van traditionele bouwmaterialen zoals hout of metaal. De uitstraling van kunststof is nagenoeg hetzelfde als die van hout, en daarnaast is de levensduur van kunststof vele malen groter dan van hout. De kunststof panelen gaan maarliefst 10 jaar mee, ook als ze blootgesteld zijn aan allerlei verschillende weersinvloeden. Zelfs schilderen is overbodig. Bij houten panelen zal dit nagenoeg onmogelijk zijn, en moet je om rotten tegen te gaan om de 2 à 3 jaar schilderen. Kunststof is dus veel meer onderhoudsarm dan hout. Kortom, de voordelen van kunststof overklassen traditionele materialen zoals hout.

Hoeveel garantie krijg ik op kunststof panelen bij Kunststof Panelen? 

Bij Kunststof Panelen streven we naast een erg scherpe prijs ook naar producten leveren van erg hoge kwaliteit. Mede hierom is bijvoorbeeld 10 jaar garantie de standaard op alle producten in het assortiment van Kunststof Panelen. Daarnaast krijg je bij Unipanel ook nog eens levenslange garantie op delamineren van de panelen. Omdat de kunststof panelen erg duurzaam zijn is 10 jaar garantie genomen als de standaard. 

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo