Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Kunststof planken

Kunststof planken kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zowel binnen als buiten. Denk bijvoorbeeld aan de kunststof bouwplanken van Unipanel, de bekleding- en dakrandplanken van Keralit, de vlonderplanken van Twinson of de plafondplanken van Florence. Dit zijn enkele voorbeelden van de planken die wij in ons assortiment aanbieden.

Bouwpanelen

Unipanel Bouwpanelen

Breed toepasbaar

Type materiaal: PVC

Aantal kleuren: 1

Merk: Unipanel

Gevel- en dakrandpanelen

fiberyl-paneel

Gevels en dakranden

Type materiaal: Fiberyl®

Aantal kleuren: 37

Merk: Keralit

Plafondplaten

Florence plafond

Binnen- en buitenplafonds

Type materiaal: PVC

Aantal kleuren: 8

Merk: Florence

Materiaal kunststof

Het materiaal kunststof zijn synthetische, vervormbare stoffen. Deze stoffen bestaan ​​uit vele lange ketens van macromoleculen. Een andere naam voor kunststof is het Engelse woord plastic. De naam komt van het feit dat mensen het hebben over plastisch vormbare materialen als ze het over kunststoffen hebben. Het Nederlandse woord “kunststof” komt van het woord “kunstmatig”. Daarom is de juiste definitie van het woord kunststof: kunstmatig gevormde macromoleculaire ketens.

Als u kijkt naar de inhoud van het materiaal plastic zelf, dan vindt u het volgende:

 • Kunststof is synthetisch: dat wil zeggen dat het basismateriaal uit de natuur komt. Bijvoorbeeld: olie, gas of water.
 • Kunststoffen zijn samengesteld uit macromoleculen met een lange keten
 • Kunststoffen zijn samengesteld uit organische materialen (koolstof). Een uitzondering hierop is siliconen
 • Kunststoffen zijn gemakkelijk te vormen: ze worden gevormd of vervormd onder invloed van hoge druk en hoge temperatuur.

De voordelen van kunststof

De voordelen van kunststof planken komen vooral voort uit het materiaal van de planken. Dit is natuurlijk kunststof. Kunststof materialen hebben verschillende voordelen ten opzichte van hout etc. Duurzaamheid, lichtgewicht, lage kostprijs en talrijke bewerkbaarheid opties zorgen ervoor dat steeds meer mensen kunststoffen verkiezen boven traditionele bouwmaterialen. Deze gunstige eigenschappen zijn in de loop der jaren verbeterd, vooral door de ontwikkeling en innovatie van het materiaal kunststof.

Assortiment kunststof planken bij Kunststof Panelen

In onze webshop bieden we verschillende soorten kunststof planken aan. De bouwplanken van Unipanel, de gevelbekleding en dakrand planken van Keralit, de vlonderplanken van Twinson of de plafond platen van Florence zijn slechts enkele voorbeelden uit het assortiment van Kunststof Panelen. Alle planken hebben de voordelen van het materiaal kunststof, maar zien er als hout uit. Dit is de reden waarom steeds meer mensen de kunststof variant verkiezen boven traditionele materialen.

Unipanel kunststof planken

Uniek zijn de kunststof planken van Unipanel, ook wel bouwpanelen genoemd. Dit komt omdat ze de uitstraling van hout hebben zonder de nadelen die hout wel heeft. Ze zijn gemaakt van kunststof. Dit zorgt ervoor dat de plank duurzaam en sterk is. Unipanel kan in veel verschillende toepassingen worden gebruikt, zowel binnen als buiten.

unipanel-logo-kunststof planken

Voordelen Unipanel

De kunststof planken van Unipanel brengen verschillende voordelen met zich mee. Zo garandeert Unipanel een levenslange garantie tegen delaminatie en rotting van de planken. Daarnaast biedt Unipanel 10 jaar lakhechting garantie. Dit betekent dat de kleur op de plank minimaal 10 jaar blijft. Naast deze twee voordelen bieden Unipanel nog vele andere voordelen. Een duidelijk overzicht van alle voordelen van de producten van Unipanel is als volgt:

 • Levenslange garantie tegen delaminatie en rot
 • 10 jaar garantie op lakhechting
 • schilderen is niet nodig
 • Geweldig alternatief voor multiplex
 • Kleurvast en UV-bestendig
 • bewerkbaar als hout
 • laag onderhoud
 • volledig recyclebaar

Keralit kunststof gevelbekleding planken

Keralit gevelbekleding is een duurzame oplossing voor traditionele gevelbekleding. Deze planken zijn gemaakt van kunststof, dus ze zijn erg duurzaam. Keralit bestaat uit kunststof en een UV-bestendige toplaag van kleur en structuur. De ondergrond is gemaakt van Fiberyl®. Fiberyl® bestaat onder meer uit gerecycled plastic en glasvezel. Deze unieke samenstelling zorgt voor een zeer sterke plank. Bovendien zorgt het voor een extreem lage uitzetting. Keralit gevelplanken bieden dan ook een duurzame oplossing voor uw gevelbekleding in vergelijking met traditionele gevelbekleding materialen zoals hout.

keralit producten

Keralit kunststof dakrand planken

Naast kunststof gevelplanken kunnen dakrandplanken ook worden gebruikt om uw huis of kantoor te verfraaien. Keralit dakrandplanken zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof. Keralit dakrandplanken zijn bovendien zeer sterk, kleurvast en onderhoudsarm. Dit in contrast met de houten dakranden.

Dit komt omdat er elke vijf jaar een verfbeurt nodig is om te voorkomen dat de verf vervaagt en gaat afbladderen op houten varianten. Dit wilt u voorkomen omdat er vocht in het hout komt en u dan verder van huis bent. Daarom kiest men steeds vaker voor het gemak van Keralit dakrandplanken. Deze zijn kleurvast, slijten niet en hebben het grote voordeel dat u nooit meer hoeft te schilderen. Keralit dakrandplanken zijn snel en eenvoudig zelf te plaatsen. Dit komt door het unieke clicksysteem, waardoor u de planken onzichtbaar kunt plaatsen.

kunststof planken voor een mooi afgewerkte dakrand

Voordelen Keralit kunststof planken

Kunststof planken van Keralit in het assortiment hebben diverse voordelen. Dit komt doordat het materiaal kunststof is. Het voordeel zit vooral in het materiaal van de plank. Mede hierdoor hebben ze ook voordelen ten opzichte van traditionele bouwmaterialen. Hieronder een duidelijk overzicht van de voordelen van Keralit:

 • Keralit is KOMO-gecertificeerd
 • Lage onderhoudskosten
 • Hoge kwaliteit
 • 10 jaar kleurvast
 • Snelle montage
 • Maatwerk mogelijk
 • Milieuvriendelijk
 • 37 kleuren

Twinson kunststof plank

Twinson kunststof planken worden voornamelijk gebruikt voor vlonders of terrassen. Deze planken combineren de uitstraling van hout, maar met de voordelen van het materiaal kunststof. Ze zijn namelijk gemaakt van 100% recyclebaar composietmateriaal, een combinatie van kunststof en versterkende vezels. Dit zorgt ervoor dat de plank waterdicht is, niet splijt en vrij is van splinters. Dit heeft geresulteerd in een milieuvriendelijk alternatief voor houten vlonderplanken.

kunststof planken merk twinson

Voordelen van Twinson kunststof planken

Zo biedt Twinson uw vlonder of terras naast de uitstraling, nog veel meer voordelen. Dit komt vooral door het materiaal van de plank. Het is geen toeval dat steeds meer mensen overstappen naar kunststof vlonderplanken in plaats van traditionele bouwmaterialen. De voordelen van Twinson zijn als volgt samen te vatten:

 • Natuurlijke uitstraling
 • Splinter vrij
 • Insecten bestand
 • Splijt niet
 • Milieuvriendelijk
 • Duurzaam en onderhoudsarm
 • Waterbestendig
 • Eenvoudig te monteren
 • Installeer onzichtbare bevestiging
 • Niet glad (zelfs niet glad in de regen)
Twinson kunststof planken

Florence kunststof plafond

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn Florence kunststof plafond planken bijzonder geschikt voor het bekleden van plafonds. Naast het plafond kan het ook aan de muur worden gemonteerd. Plafond planken van Florence zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Dit komt doordat deze planken van kunststof zijn gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de plank vochtbestendig is en niet gaat rotten na contact met water. Dit resulteert in een plafond dat lang meegaat en weinig onderhoud vraagt.

kunststof planken van Florence

De voordelen van kunststof plafonds van Florence

Naast de mogelijkheid om ze zowel binnen als buiten te installeren, bieden Florence plafond planken een aantal andere voordelen. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor kunststof planken voor hun plafond. De voordelen van kunststof overtreffen de eigenschappen van traditionele plafonds zoals hout. Een paar redenen waarom mensen voor Florence kiezen zijn:

 • Florence plafond planken hebben geen onderhoud nodig.
 • De planken zijn vochtbestendig, waardoor ze ook buiten gebruikt kunnen worden, Maar bijvoorbeeld ook in de badkamer.
 • Gemaakt van hoogwaardig kunststof.
 • Florence plafonds bieden een uitstekende mogelijkheid om spotjes of luidsprekers te installeren.
 • U krijgt 10 jaar garantie.
 • Installatie van Florence plafond planken is vrij eenvoudig, mede door de uitgebreide montagehandleiding.
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
Florence-plafondsystemen

Kunststof planken voor buiten

Doordat deze planken van kunststof zijn gemaakt, betekent dit dat deze planken ook nog eens vochtbestendig zijn. Kunststof neemt geen water op, dus het rot niet. Daarom zijn de meeste kunststof planken die Kunststof Panelen aanbiedt regen-/vochtbestendig en dus buiten toepasbaar. De planken worden ook geleverd met een toplaag om ervoor te zorgen dat de kleur van de plank niet vervaagt in de loop der jaren. Hierdoor kunt u jaar na jaar genieten van kunststof gevels, dakranden, vlonders, terrassen, plafonds en meer.

Kunststof planken op maat

Kunststof is gemakkelijk te verwerken. Dit betekent bijvoorbeeld dat alle planken gemakkelijk te zagen zijn. Dit zorgt ervoor dat de planken breed inzetbaar zijn voor zowel binnen als buiten. Meet de grootte van het benodigde kunststof plank en zaag dan gemakkelijk op maat.

kunststof planken op maat

Goedkope kunststof plank

Bij Kunststof Panelen streven we ernaar om u de scherpste prijzen te bieden voor alle kunststof planken. Ons assortiment omvat producten waarvan wij officiële dealer zijn. Dit betekent dat er geen tussenpersonen worden gebruikt, waardoor de prijzen zo laag mogelijk worden gehouden. Bovendien kunt u er zeker van zijn dat we alleen originele producten aanbieden, geen namaakproducten. Wij bieden deze officiële producten aan tegen scherpe prijzen.

Montage kunststof planken

De verschillende kunststof planken in het assortiment van Kunststof Panelen kennen een vrij eenvoudig installatieproces. Door het lichte gewicht van Florence plafond planken zijn ze bijvoorbeeld gemakkelijker boven het hoofd te installeren dan andere plafond planken. Daarnaast zijn Keralit gevelbekleding planken of dakrand planken zeer eenvoudig te monteren door middel van een kliksysteem op de planken. De plaatsing van de planken kan zowel horizontaal als verticaal gebeuren. Ook de kunststof planken van Twinson en Unipanel zijn vrij eenvoudig te plaatsen.

Voor uw gemak hebben wij voor elk type kunststof plank uitgebreide montagehandleidingen ontwikkeld. Deze zijn hieronder te vinden:

Montage van kunststof planken

Welke kunststof planken zijn geschikt voor buitentoepassingen?

Alle kunststof planken die Kunststof Panelen in het assortiment aanbiedt, zijn geschikt voor buitengebruik. Dit betekent dat planken van Keralit, Unipanel, Twinson en Florence geschikt zijn voor buitentoepassingen. Kunststof neemt namelijk geen vocht op en gaat dus niet rotten als het ermee in contact komt. Daarnaast bevatten deze planken een toplaag die kleurvervaging door UV-straling tegengaat. Hierdoor blijft een plank de hoge kwaliteit lang behouden.

Waarom zou ik kiezen voor kunststof planken in plaats van hout?

Tegenwoordig bieden kunststof materialen veel voordelen ten opzichte van traditionele bouwmaterialen zoals hout of metaal. Het uiterlijk van kunststof is bijna hetzelfde als hout en de levensduur van kunststof is vele malen langer dan die van hout. Zelfs bij blootstelling aan verschillende weersinvloeden is de levensduur van kunststof planken maar liefst 10 jaar. Ook schilderen is overbodig. Bij houten planken is dit bijna onmogelijk, u moet om de 2 à 3 jaar schilderen om rot te voorkomen. Daarom is kunststof veel goedkoper in onderhoud dan hout. Kortom, de voordelen van kunststof ten opzichte van traditionele materialen als hout zijn vele malen groter.

Hoeveel garantie krijg ik op kunststof planken bij Kunststof Panelen?

Bij Kunststof Panelen streven we naast zeer scherpe prijzen naar het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige producten. Mede om deze reden is er bijvoorbeeld standaard 10 jaar garantie op alle producten in het assortiment van Kunststof Panelen. Daarnaast biedt Unipanel een levenslange garantie op de delaminatie van de planken. Omdat de kunststof planken zeer duurzaam zijn, is er standaard 10 jaar garantie op de producten.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo