Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Kunststof platen

Kunststof platen zijn op allerlei manieren toepasbaar, zowel binnen als buiten. Wij bieden een ruim assortiment van bekende merken zoals Unipanel, Keralit en Florence. Bekijk ons assortiment met extreem lage prijzen.

Bouwpanelen

Unipanel Bouwpanelen

Breed toepasbaar

Type materiaal: PVC

Aantal kleuren: 1

Merk: Unipanel

Gevel- en dakrandpanelen

fiberyl-paneel

Gevels en dakranden

Type materiaal: Fiberyl®

Aantal kleuren: 37

Merk: Keralit

Plafondplaten

Florence plafond

Binnen- en buitenplafonds

Type materiaal: PVC

Aantal kleuren: 8

Merk: Florence

Voordelen kunststof 

De voordelen van kunststof platen zijn voornamelijk afkomstig van het materiaal van de platen. Dit is vanzelfsprekend kunststof. Het materiaal kunststof biedt allerlei voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld hout. De eigenschappen duurzaamheid, geringe gewicht, lage kostprijs en de tal van verwerkbaarheid mogelijkheden zorgen ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor kunststof in plaats van traditionele bouwmaterialen. Deze gunstige eigenschappen zijn in de jaren steeds beter geworden, met name door ontwikkeling en innovatie van het materiaal kunststof. 

Assortiment kunststof platen Kunststof Panelen

Bij Kunststof Panelen bieden we verschillende soorten kunststof platen aan. De kunststof  bouwpanelen van Unipanel, de gevelbekleding en dakrandplaten van Keralit, de vlonderplanken van Twinson of de plafondplaten van Florence zijn enkele voorbeelden van platen in het assortiment van Kunststof Panelen. Alle platen hebben de voordelen van het materiaal kunststof maar het uiterlijk van hout. Daarom kiezen steeds meer mensen voor kunststof platen in plaats van traditionele materialen. 

Unipanel kunststof platen 

De kunststof platen van Unipanel, ook wel bouwpanelen genoemd, zijn uniek. Dat komt doordat ze de uitstraling hebben van hout, maar niet de nadelen hebben die hout met zich meebrengt. Ze zijn namelijk gemaakt van het materiaal kunststof. Dit zorgt ervoor dat de platen duurzaam en sterk zijn. De Unipanel platen kunnen voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt zowel binnen als buiten. 

unipanel-logo-categorie

Voordelen Unipanel 

Unipanel brengt allerlei voordelen met zich mee. Unipanel garandeert bijvoorbeeld een levenslange garantie tegen delamineren en rotten van de platen. Daarnaast geeft Unipanel ook nog eens 10 jaar garantie op verfhechting. Dit houdt in dat de kleur op de platen maar liefst 10 jaar in orde blijft. Naast deze twee voordelen bieden de kunststof platen van Unipanel nog tal van andere voordelen. Een duidelijk totaaloverzicht van alle voordelen van Unipanel kunststof platen is als volgt:

 • Levenslange garantie tegen delamineren en rotten
 • 10 jaar garantie op verfhechting
 • Schilderen niet noodzakelijk
 • Uitstekende vervanger voor multiplex
 • Kleurvast en UV-bestendig
 • Bewerkbaar als hout
 • Onderhoudsarm
 • Volledig recyclebaar

Keralit kunststof gevelbekleding platen

Keralit gevelbekleding is een duurzame oplossing voor de bekleding van uw gevel. De platen zijn gemaakt van Kunststof en daarom erg duurzaam. Keralit bestaat uit kunststof met een UV-bestendige toplaag in kleur en structuur. Het basismateriaal is gemaakt van Fiberyl®. Fiberyl® bestaat onder meer uit gerecyclede kunststoffen en glasvezel. Deze unieke samenstelling zorgt voor een zeer sterke plaat. Daarnaast zorgt het voor een uiterst lage uitzetting van de platen. Keralit gevelbekleding platen bieden dus een duurzame oplossing voor het bekleden van uw ten opzichte van traditionele gevelbekleding materialen, zoals hout.

keralit producten

Keralit kunststof dakrandplaten

Naast kunststof gevelplaten zijn er ook dakrandplaten beschikbaar om uw huis of kantoor te verfraaien. Keralit dakrandplaten zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof, Keralit dakrandplaten zijn daarnaast zeer sterk, kleurvast en onderhoudsarm. Dit in tegenstelling met de houten dakranden. Dit komt omdat er om de vijf jaar een verfbeurt nodig is om te voorkomen dat de verf donker wordt en begint af te schilferen bij de houten variant. Dit wil je voorkomen omdat er dan vocht in het hout komt en je verder van huis bent. Daarom kiest men steeds vaker voor het gemak van Keralit dakrandplaten. Deze zijn kleurvast, slijten niet en hebben als grote voordeel dat je nooit meer hoeft te schilderen. Keralit dakrandplaten zijn snel en eenvoudig zelf te plaatsen. Dit komt door het unieke clipsysteem, hierdoor kunt u de panelen onzichtbaar plaatsen.

Voordelen Keralit kunststof platen

De verschillende kunststof platen van Keralit hebben dezelfde voordelen. Dit komt omdat het materiaal van beide producten kunststof is. De voordelen komen voornamelijk van het materiaal van de platen. Mede hierdoor hebben de kunststof platen ook een voordeel op traditionele bouwmaterialen. Een duidelijk totaaloverzicht van de voordelen van Keralit ziet u hieronder:

 • Keralit is KOMO-gecertificeerd
 • Lage onderhoudskosten
 • Hoge kwaliteit
 • 10 jaar kleurvast
 • Snelle montage
 • Maatwerk mogelijk
 • Milieuvriendelijk
 • 37 kleuren

Twinson kunststof platen

Twinson kunststof platen worden voornamelijk gebruikt voor de vlonder of terras. De platen van Twinson combineren de uitstraling van hout maar hebben de voordelen van het materiaal kunststof. Dit komt omdat de platen zijn gemaakt van 100% recyclebaar composiet, een combinatie van kunststoffen met versterkingsvezels. Dit zorgt ervoor dat de platen waterbestendig zijn, niet splijten en splintervrij zijn. Dit resulteert in een milieuvriendelijk alternatief voor hout.

logovan twinson kunststof platen

Voordelen Twinson kunststof platen

Twinson voor bijvoorbeeld uw vlonder of terras bieden naast de uitstraling nog tal van andere voordelen. Dit komt voornamelijk door het materiaal van de platen. Het is niet voor niks dat steeds meer mensen overstappen op kunststof in plaats van traditionele bouwmaterialen. Dit komt met name door de voordelen. Een opsomming van voordelen van Twinson is als volgt:

 • Natuurlijke uitstraling
 • Splintervrij
 • Bestand tegen insecten
 • Splijt niet
 • Milieuvriendelijk
 • Duurzaam en onderhoudsarm
 • Waterbestendig
 • Makkelijk te monteren
 • Montage met onzichtbare bevestiging
 • Niet glad (ook niet bij regen)
Composiet kunststof planken van twinson

Florence kunststof plafond platen

Florence kunststof plafond platen zijn, zoals de naam al zegt, vooral toepasbaar voor de bekleding van uw plafond. Naast het plafond is ook montage tegen de wand mogelijk. De plafond platen zijn geschikt voor binnen én buiten toepassingen. Dit komt omdat de platen zijn gemaakt van kunststof. Dit zorgt ervoor dat de platen vochtbestendig zijn en dus niet zullen rotten of dergelijke nadat ze in aanraking zijn geweest met water. Dit zorgt ervoor dat de plafond platen lang mee gaan en weinig onderhoud vereisen.

logo van florence platen

Voordelen Florence kunststof plafond platen

De plafondplaten van Florence bieden naast de mogelijkheid om ze zowel binnen als buiten te monteren, ook nog diverse andere voordelen met zich mee. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor kunststof aan hun plafond. De voordelen van kunststof overklassen de eigenschappen van traditionele plafondplaten, zoals hout. Een aantal redenen waarom men voor Florence kiest zijn: 

 • Florence plafondplaten vergen geen onderhoud.
 • De platen zijn vochtbestendig, en daarom ook te gebruiken buiten en bijvoorbeeld in de badkamer.
 • Het materiaal van plafondplaten van Florence is hoogwaardig kunststof
 • Florence plafondplaten biedt uitstekend de mogelijkheid om spotjes of speakers in te bouwen.
 • U krijgt 10 jaar garantie op de platen.
 • De montage van de florence plafondplaten is tamelijk eenvoudig, mede door de uitgebreide montagehandleiding.
 • Erg goede prijs-kwaliteit verhouding op de platen.
Florence kunststof platen

Kunststof platen voor buiten

Omdat ze zijn gemaakt van het materiaal kunststof betekent dit dat de platen ook vochtbestendig zijn. Kunststof neemt namelijk geen water op en zal hierdoor dus ook niet gaan rotten of dergelijke. Daarom zijn alle kunststof platen die Kunststof Panelen aanbiedt bestand tegen regen/vocht en dus bruikbaar in de buitenlucht. Ook zijn alle platen voorzien van een toplaag wat ervoor zorgt dat de kleur van de platen niet zal vervagen gedurende de jaren. Hierdoor kunt u jaar in jaar uit genieten van uw kunststof gevel, dakrand, vlonder, terras, plafond etc.

Kunststof plaat op maat

Het materiaal kunststof is gemakkelijk verwerkbaar. Dit houdt in dat alle platen gemakkelijk te zagen zijn bijvoorbeeld. Dit zorgt ervoor dat de platen breed toepasbaar zijn voor zowel binnen als buiten. Meet op hoe groot de kunststof plaat moet zijn, en zaag vervolgens de kunststof plaat tamelijk eenvoudig op maat.

Goedkope kunststof plaat

Bij Kunststof Panelen streven we ernaar om u de meest scherpe prijs te bieden voor alle kunststof platen. Ons assortiment bestaat uit producten waarvan we officiele dealer zijn. Dit houdt in dat er geen gebruik wordt gemaakt van eventuele tussenhandelaren, wat als resultaat heeft dat de prijs zo laag mogelijk blijft. Daarnaast kunt u er 100% vanuit gaan dat wij uitsluitend originele producten aanbieden en geen namaak producten. Deze officiële producten bieden we tegen de zo scherp mogelijke prijs aan.

Montage kunststof platen

De verschillende platen in het assortiment van Kunststof Panelen hebben allemaal een tamelijk eenvoudig montage proces. Door het lichte gewicht van bijvoorbeeld Florence platen zijn ze gemakkelijker boven het hoofd te monteren dan andere varianten plafondplaten. Daarnaast zijn Keralit gevelbekleding platen of dakrandplaten zeer eenvoudig te monteren door middel van het kliksysteem dat aanwezig is op de platen. De montage van de platen kan zowel horizontaal als verticaal. Ook de kunststof platen van Twinson en Unipanel zijn qua montage tamelijk eenvoudig.

Om het u gemakkelijk te maken is voor ieder soort kunststof plaat een uitgebreide montagehandleiding opgesteld. Deze zijn hieronder te vinden: 

afbeelding montage kunststof platen

Welke kunststof platen zijn geschikt voor buiten toepassingen?

Alle kunststof platen die Kunststof Panelen aanbiedt in het assortiment zijn toepasbaar voor buiten. Dit houdt in dat de platen van Keralit, Unipanel, Twinson en Florence allemaal geschikt zijn om buiten te monteren. Dit komt doordat kunststof geen vocht opneemt en dus niet zal gaan rotten als het hiermee in aanraking komt. Daarnaast bevatten de platen een toplaag waarmee het vervaging van de kleuren door Uv-straling tegengaat. Hierdoor blijven de platen lang van uitstekende kwaliteit. 

Waarom moet ik kiezen voor kunststof platen in plaats van bijvoorbeeld hout?

Hedendaags biedt het materiaal kunststof meer voordelen dan ten opzichte van traditionele bouwmaterialen zoals hout of metaal. De uitstraling van kunststof is nagenoeg hetzelfde als die van hout, en daarnaast is de levensduur van kunststof vele malen groter dan van hout. De kunststof platen gaan maarliefst 10 jaar mee, ook als ze blootgesteld zijn aan allerlei verschillende weersinvloeden. Zelfs schilderen is overbodig. Bij houten platen zal dit nagenoeg onmogelijk zijn, en moet je om rotten tegen te gaan om de 2 à 3 jaar schilderen. Kunststof is dus veel meer onderhoudsarm dan hout. Kortom, de voordelen van kunststof overklassen traditionele materialen zoals hout.

Hoeveel garantie krijg ik op kunststof platen bij Kunststof Panelen? 

Bij Kunststof Panelen streven we naast een erg scherpe prijs ook naar producten leveren van erg hoge kwaliteit. Mede hierom is bijvoorbeeld 10 jaar garantie de standaard op alle producten in het assortiment van Kunststof Panelen. Daarnaast krijg je bij Unipanel ook nog eens levenslange garantie op delamineren van de platen. Omdat de kunststof platen erg duurzaam zijn is 10 jaar garantie genomen als de standaard. 

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo