Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Kunststof profielen

Opzoek naar kunststof profielen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij bieden diverse kunststof profielen tegen extreem lage prijzen voor diverse klussen. Bekijk ons assortiment en bestel simpel online.

Bouwpanelen

Unipanel Bouwpanelen

Breed toepasbaar

Type materiaal: PVC

Aantal kleuren: 1

Merk: Unipanel

Gevel- en dakrandpanelen

fiberyl-paneel

Gevels en dakranden

Type materiaal: Fiberyl®

Aantal kleuren: 37

Merk: Keralit

Plafondplaten

Florence plafond

Binnen- en buitenplafonds

Type materiaal: PVC

Aantal kleuren: 8

Merk: Florence

Het materiaal kunststof

Het materiaal kunststof zijn synthetische, vervormbare materialen. Deze stoffen bestaan ​​uit vele lange ketens van macromoleculen. Een andere naam voor kunststof is het Engelse woord plastic. De naam komt van mensen die praten over plastische materialen, als ze het hebben over plastic. Het Nederlandse woord “kunststof” komt van het woord “kunstmatig”. Daarom is de juiste definitie van het woord kunststof: kunstmatig gevormde macromoleculaire ketens.

Als je kijkt naar de inhoud van het materiaal plastic zelf, dan vind je het volgende:

 • Kunststof is synthetisch: dat wil zeggen, het basismateriaal komt uit de natuur. Bijvoorbeeld: olie, gas of water.
 • Kunststoffen zijn samengesteld uit macromoleculen met een lange keten
 • Kunststoffen zijn samengesteld uit organische materialen (koolstof). Een uitzondering is siliconen
 • Kunststoffen zijn gemakkelijk te vormen: ze worden gevormd of vervormd onder invloed van hoge druk en hoge temperatuur.

De voordelen van kunststof

De voordelen van kunststof profielen zitten vooral in het materiaal van de profielen. Dit is natuurlijk kunststof. Kunststof profielen hebben verschillende voordelen ten opzichte van hout etc. Duurzaamheid, lichtgewicht, lage kosten en meerdere bewerkbaarheid opties zorgen ervoor dat steeds meer mensen kunststof verkiezen boven traditionele bouwmaterialen. Deze gunstige eigenschappen zijn in de loop der jaren verbeterd, vooral door de ontwikkeling en innovatie rondom materiaal kunststof.

Diverse kunststof latten van Kunststof Panelen

Bij Kunststof Panelen leveren we verschillende soorten kunststof profielen. De kunststof bouwprofielen van Unipanel, de gevelbekleding en dakrandprofielen van Keralit, de vlonder profielen van Twinson of de plafondprofielen van Florence zijn slechts enkele voorbeelden uit het assortiment kunststof profielen van Kunststof Panelen. Alle profielen hebben de voordelen van kunststof maar zien eruit als hout. Daarom verkiezen steeds meer mensen kunststof profielen boven traditionele materialen.

Unipanel kunststof profielen

Uniek zijn de kunststof profielen van Unipanel, ook wel bouwpanelen genoemd. Dit komt omdat ze de uitstraling van hout hebben zonder de nadelen die hout wel heeft. Ze zijn gemaakt van kunststof materiaal. Dit zorgt ervoor dat de profielen duurzaam en sterk zijn. Unipanel kunststof profielen kunnen in veel verschillende toepassingen worden gebruikt, zowel binnen als buiten.

unipanel-logo-categorie

Voordelen Unipanel

Unipanel kunststof profielen bieden meerdere voordelen. Zo garandeert Unipanel een levenslange garantie tegen delaminatie en rot van de kunststof profielen. Daarnaast biedt Unipanel 10 jaar lakhechting garantie. Dit betekent dat de kleur minimaal 10 jaar op het profiel blijft. Naast deze twee voordelen hebben Unipanel kunststof profielen nog vele andere voordelen. Hier een duidelijk overzicht van alle voordelen van Unipanel kunststof profielen:

 • Levenslange garantie tegen delaminatie en rot
 • 10 jaar garantie op lakhechting
 • Geen schilderwerk nodig
 • Kleurvast en UV-bestendig
 • Bewerkbaar als hout
 • Laag onderhoud
 • Volledig recyclebaar

Keralit Kunststof gevelbekleding profielen

Keralit gevelbekleding is een duurzame oplossing voor traditionele gevelbekleding. Deze profielen zijn gemaakt van kunststof, waardoor ze zeer duurzaam zijn. Keralit bestaat uit een kunststof profiel en UV-bestendige kleur- en structuur toplaag. De ondergrond is gemaakt van Fiberyl®. Fiberyl® bestaat onder meer uit gerecycled plastic en glasvezel. Deze unieke combinatie zorgt voor een zeer sterk profiel. Bovendien zorgt het voor een extreem lage uitzetting. Keralit gevelprofielen bieden dan ook een duurzame oplossing voor uw gevelbekleding in vergelijking met traditionele gevelbekleding materialen zoals hout.

keralit producten

Keralit kunststof dakrand profiel

Naast kunststof profielen voor gevelbekleding, kunnen dakranden ook worden gebruikt om uw huis of kantoor te verfraaien. Keralit dakrand profielen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof. Keralit dakranden zijn ook zeer sterk, kleurvast en onderhoudsarm. Dit in tegenstelling tot de houten variant van de dakrand. Dit komt omdat er elke vijf jaar een verfbeurt nodig is om verbleken en afbladderen van de verf op de houten variant te voorkomen. Dit wil je voorkomen omdat er vocht in het hout kan komen en je verder van huis bent. Daarom kiest men steeds vaker voor de handige Keralit dakrand profielen. Deze zijn kleurvast, slijten niet en hebben het grote voordeel dat je nooit meer hoeft te schilderen. Keralit dakranden zijn snel en eenvoudig zelf te plaatsen. Dit komt door het unieke clipsysteem, waardoor je de profielen onzichtbaar kunt plaatsen.

Voordelen van Keralit kunststof profielen

De verschillende Keralit kunststof profielen in het assortiment bieden diverse voordelen. Dit komt doordat het materiaal van beide producten kunststof is. Het grote voordeel zit dus in het materiaal van de profielen. Mede hierdoor hebben kunststof profielen ook voordelen ten opzichte van traditionele bouw profielen. Hier is een duidelijk overzicht van de voordelen van Keralit:

 • Keralit is KOMO gecertificeerd
 • Lage onderhoudskosten
 • Van hoge kwaliteit
 • 10 jaar zonder vervaging
 • Snelle montage
 • Bewerkbaar
 • Milieuvriendelijk
 • 37 kleuren

Twinson kunststof profielen

Twinson kunststof profielen worden voornamelijk gebruikt voor terrassen of vlonders. De kunststof profielen van Twinson combineren de uitstraling van hout met de voordelen van kunststof. De profielen zijn gemaakt van 100% recyclebaar composietmateriaal, een combinatie van kunststof en versterkende vezels. Dit zorgt ervoor dat de profielen waterdicht zijn, niet splijten en geen splinters hebben. Dit heeft geleid tot een milieuvriendelijk alternatief voor houten vlonders.

Voordelen van Twinson kunststof profielen

Naast het uiterlijk bieden Twinson kunststof profielen nog meer voordelen voor uw terras of vlonder. Dit komt vooral door het materiaal van de profielen. Het is geen toeval dat steeds meer mensen overstappen op kunststof in plaats van traditionele bouwmaterialen. Dit komt vooral door de voordelen van kunststof. De voordelen van Twinson zijn als volgt samengevat:

 • Natuurlijke uitstraling
 • Splintervrij
 • Insecten bestand
 • Splitst niet
 • Milieuvriendelijk
 • Duurzaam en onderhoudsarm
 • Waterbestendig
 • Eenvoudig te monteren
 • Onzichtbare bevestiging
 • Niet glad (zelfs niet glad in de regen)

Florence kunststof plafond profielen

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn Florence kunststof plafond profielen bijzonder geschikt voor het bekleden van plafonds. Naast plafonds kunnen profielen ook op wanden worden gemonteerd. Florence plafonds zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Dit komt doordat deze profielen van kunststof zijn. Dit zorgt ervoor dat het profiel vochtbestendig is en niet gaat rotten bij contact met water. Dit resulteert in plafonds die lang meegaan en weinig onderhoud vergen.

Voordelen van Florence kunststof plafond profielen

Naast dat ze zowel binnen als buiten kunnen worden geïnstalleerd, bieden Florence plafonds vele andere voordelen. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor kunststof profielen voor hun plafond. De voordelen van kunststof wegen zwaarder dan de eigenschappen van traditionele plafonds zoals hout. Enkele redenen waarom mensen voor Florence kiezen zijn:

 • Florence plafond profielen hebben geen onderhoud nodig.
 • De profielen zijn vochtbestendig waardoor ze zowel buiten/binnen als in de badkamer kunnen worden gebruikt.
 • De plafond profielen van Florence zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof.
 • Florence plafonds bieden de perfecte mogelijkheid om spots of luidsprekers te installeren.
 • U krijgt 10 jaar garantie.
 • Installatie van Florence plafond profielen is zeer eenvoudig, mede door de uitgebreide montagehandleiding.
 • Waar voor je geld
Florence-plafondsystemen

Kunststof profielen voor buiten

Doordat de profielen van kunststof zijn, betekent dit dat deze profielen ook nog eens vochtbestendig zijn. Kunststof neemt geen water op en gaat dus niet rotten. Daarom zijn alle kunststof profielen die Kunststof Panelen aanbiedt regen-/vochtbestendig en dus buiten te gebruiken. Ook zijn alle profielen voorzien van een topafwerking om ervoor te zorgen dat de profielkleur niet vervaagt door de jaren heen. Hierdoor kunt u jaar na jaar genieten van kunststof gevels, dakranden, vlonders, terrassen, plafonds en meer.

Kunststof profielen op maat

Het materiaal kunststof is gemakkelijk te verwerken. Dit betekent bijvoorbeeld dat alle profielen goed te zagen zijn. Dit zorgt ervoor dat de profielen breed inzetbaar zijn voor zowel binnen als buiten. Meet de grootte van het kunststof profiel dat je nodig hebt en zaag het op maat.

Goedkope kunststof profielen

Bij Kunststof Panelen streven we ernaar om de beste prijzen te bieden voor alle kunststof profielen. Ons assortiment omvat producten waarvan wij de officiële dealer zijn. Er zijn dus geen tussenhandelaren en de prijs is zo laag mogelijk. U kunt er ook zeker van zijn dat we alleen originele producten aanbieden en geen namaakproducten. Wij bieden deze officiële producten aan tegen de scherpste prijzen.

Installeer kunststof profielen

De verschillende kunststof profielen in het assortiment van Kunststof Panelen kennen een vrij eenvoudig montageproces. Florence plafond profielen zijn bijvoorbeeld lichter in gewicht dan andere plafond profielen en zijn gemakkelijker boven het hoofd te installeren. Daarnaast zijn Keralit gevel- of dakrand profielen zeer eenvoudig te plaatsen door middel van een kliksysteem. De profielen kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Ook Twinson en Unipanel kunststof profielen zijn eenvoudig te monteren.

Voor uw gemak hebben we voor elk type kunststof profiel een gedetailleerde montagehandleiding ontwikkeld. Deze zijn hieronder te vinden:

Welke kunststof profielen zijn geschikt voor buitentoepassingen?

Alle kunststof profielen die Kunststof Panelen in dit assortiment aanbiedt, kunnen buiten worden gebruikt. Hierdoor zijn Keralit, Unipanel, Twinson en Florence profielen geschikt voor buitentoepassingen. Kunststof neemt namelijk geen vocht op en gaat dus niet rotten als het ermee in contact komt. Daarnaast bevatten de profielen een toplaag die vervaging door UV-straling tegengaat. Hierdoor blijft het hoogwaardig profiel lang behouden.

Waarom zou ik kiezen voor kunststof latten in plaats van houten latten?

Tegenwoordig bieden kunststof materialen veel voordelen ten opzichte van traditionele bouwmaterialen zoals hout of metaal. Kunststof ziet er bijna hetzelfde uit als hout en kunststof gaat vele malen langer mee dan hout. Een kunststof profiell heeft een levensduur van maar liefst 10 jaar, ook bij blootstelling aan verschillende weersinvloeden. Zelfs schilderen is overbodig. Bij houten planken is dit bijna onmogelijk, je moet om de 2 à 3 jaar schilderen om rot te voorkomen. Daarom is kunststof veel goedkoper in onderhoud dan hout. Kortom, de voordelen van kunststof wegen zeker op ten opzichte van traditionele materialen als hout.

Wat is de garantietermijn voor de kunststof profielen van Kunststof Panelen?

Bij Kunststof Panelen streven we naast zeer scherpe prijzen naar het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten. Mede om deze reden is er bijvoorbeeld standaard 10 jaar garantie op alle producten in het assortiment van Kunststof Panelen. Daarnaast biedt Unipanel een levenslange garantie op de delaminatie van het laminaat. Omdat de kunststof profielen zo duurzaam zijn, is er standaard 10 jaar garantie.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Geen namaak producten, origineel Heering dealer

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo ideal logo