Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Kunststof schroten

Kunststof schroten haal je snel en goedkoop bij KunststofPanelen.nl Bekijk onze schroten voor in de bouw, gevels en plafonds en bestel goedkoop en snel online.

Bouwpanelen

Unipanel Bouwpanelen

Breed toepasbaar

Type materiaal: PVC

Aantal kleuren: 1

Merk: Unipanel

Gevel- en dakrandpanelen

fiberyl-paneel

Gevels en dakranden

Type materiaal: Fiberyl®

Aantal kleuren: 37

Merk: Keralit

Plafondplaten

Florence plafond

Binnen- en buitenplafonds

Type materiaal: PVC

Aantal kleuren: 8

Merk: Florence

Het materiaal kunststof

Het materiaal Kunststoffen zijn synthetische, vervormbare materialen. Deze stoffen bestaan ​​uit vele lange ketens van macromoleculen. Een andere naam voor kunststof is het Engelse woord plastic. De naam komt van mensen die praten over plastische materialen, als ze het hebben over kunststoffen. Het Nederlandse woord “kunststof” komt van het woord “kunstmatig”. Daarom is de juiste definitie van het woord kunststof: kunstmatig gevormde macromoleculaire ketens.

Als je kijkt naar de inhoud van het materiaal kunststof zelf, dan vind je het volgende:

 • Kunststof is synthetisch: dat wil zeggen, het basismateriaal komt uit de natuur. Bijvoorbeeld: olie, gas of water.
 • Kunststoffen zijn samengesteld uit macromoleculen met een lange keten
 • Kunststoffen zijn samengesteld uit organische materialen (koolstof). Een uitzondering is siliconen
 • Kunststoffen zijn gemakkelijk te vormen: ze worden gevormd of vervormd onder invloed van hoge druk en hoge temperatuur.

De voordelen van kunststof

De voordelen van kunststof schroten komen vooral uit het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Dit is natuurlijk kunststof. Kunststof schroten hebben verschillende voordelen ten opzichte van hout enz. Duurzaamheid, lichtgewicht, lage kosten en talrijke verwerkbaarheid opties zorgen ervoor dat steeds meer mensen kunststoffen verkiezen boven traditionele bouwmaterialen. Deze gunstige eigenschappen zijn in de loop der jaren verbeterd, vooral door de ontwikkeling en innovatie van het materiaal kunststof.

Ons assortiment

Bij Kunststof Panelen bieden we verschillende soorten kunststof schroten aan. De bouwpanelen van Unipanel, de gevelbekleding en dakrandpanelen van Keralit, de vlonderschroten van Twinson of de plafondschroten van Florence zijn slechts enkele voorbeelden uit het assortiment Allemaal hebben ze de voordelen van kunststof, maar zien eruit als hout. Daarom verkiezen steeds meer mensen kunststof schroten boven traditionele materialen.

Unipanel

Uniek zijn de kunststof schroten van Unipanel, ook wel bouwpanelen genoemd. Dit komt omdat ze de uitstraling van hout hebben zonder de nadelen die hout wel heeft. Ze zijn gemaakt van kunststof materiaal. Dit zorgt ervoor dat de schroten duurzaam en sterk zijn. Unipanel kunststof schroten kunnen in veel verschillende toepassingen worden gebruikt, zowel binnen als buiten.

kunststof schroten van het merk Unipanel

Voordelen Unipanel

De kunststof schroten van Unipanel bieden verschillende voordelen. Zo garandeert Unipanel een levenslange garantie tegen delaminatie en rot van kunststof schroten. Daarnaast biedt Unipanel 10 jaar lakhechting garantie. Dit betekent dat de kleur minimaal 10 jaar op het schroot blijft zitten. Naast deze twee voordelen hebben Unipanel kunststof schroten nog vele andere voordelen. Hieronder een duidelijk overzicht van alle voordelen die ze bieden:

 • Levenslange garantie tegen delaminatie en rot
 • 10 jaar garantie op lakhechting
 • Geen schilderij nodig
 • Kleurvast en UV-bestendig
 • Bewerkbaar als hout
 • Laag onderhoud
 • Volledig recyclebaar

Keralit kunststof gevelbekleding

Keralit gevelbekleding is een duurzame oplossing voor traditionele gevelbekleding. Deze schroten zijn gemaakt van kunststof, waardoor ze zeer duurzaam zijn. Keralit bestaat uit een kunststof en UV-bestendige kleur- en structuur toplaag. De ondergrond is gemaakt van Fiberyl®. Fiberyl® bestaat onder meer uit gerecycled plastic en glasvezel. Deze unieke combinatie zorgt voor een zeer sterk schroot. Bovendien zorgt het voor een extreem lage uitzetting. Keralit gevelbekleding schroten bieden daarom een ​​duurzame oplossing voor uw gevelbekleding in vergelijking met traditionele bekledingsmaterialen zoals hout.

keralit producten

Keralit kunststof dakrand schroten

Naast kunststof gevelbekleding schroten, kunnen dakranden worden gebruikt om uw huis of kantoor te verfraaien. Keralit dakrand schroten zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof. Keralit dakranden zijn ook zeer sterk, kleurvast en onderhoudsarm. Dit in tegenstelling tot de houten variant van de dakrand. Dit komt omdat er elke vijf jaar een verfbeurt nodig is om verbleken en afbladderen van de verf op de houten variant te voorkomen. Dit wil je voorkomen omdat er vocht in het hout kan komen en u dan verder van huis bent. Daarom kiest men steeds vaker voor de handige Keralit dakrand schroten. Deze zijn kleurvast, slijten niet en hebben het grote voordeel dat je nooit meer hoeft te schilderen. Keralit dakranden zijn snel en eenvoudig zelf te plaatsen. Dit komt door het unieke clipsysteem, waardoor u schroten onzichtbaar kunt plaatsen.

Voordelen Keralit

De verschillende Keralit kunststof schroten in het assortiment, bieden diverse voordelen. Dit komt doordat het materiaal van beide producten kunststof is. Het belangrijkste voordeel zit dus in het materiaal van de schroten. Mede hierdoor hebben kunststof schroten ook voordelen ten opzichte van traditionele bouw schroten. Hier is een duidelijk overzicht van de voordelen van Keralit:

 • Keralit is KOMO gecertificeerd
 • Lage onderhoudskosten
 • Van hoge kwaliteit
 • 10 jaar zonder vervaging
 • Snelle montage
 • Bewerkbaar
 • Milieuvriendelijk
 • 37 kleuren

Twinson

Twinson kunststof schroten worden voornamelijk gebruikt voor terrassen of vlonders. Ze combineren de uitstraling van hout met de voordelen van kunststof. De schroten zijn gemaakt van 100% recyclebaar composietmateriaal, een combinatie van kunststof en versterkende vezels. Dit zorgt ervoor dat de schroten waterdicht zijn, niet splijten en geen splinters hebben. Dit heeft geleid tot een milieuvriendelijk alternatief voor houten vlonder schroten.

kunststof schroten van het merk twinson

Voordelen van Twinson kunststof schroten

Naast hun uitstraling bieden Twinson kunststof schroten nog meer voordelen voor uw vlonder of terras. Dit komt vooral door het materiaal van de schroten. Het is geen toeval dat steeds meer mensen overstappen op kunststof in plaats van traditionele bouwmaterialen. Dit komt vooral door de voordelen van kunststof. De voordelen van Twinson zijn als volgt samengevat:

 • Natuurlijke uitstraling
 • Splintervrij
 • Insecten bestand
 • Splitst niet
 • Milieuvriendelijk
 • Duurzaam en onderhoudsarm
 • Waterbestendig
 • Eenvoudig te monteren
 • Onzichtbare bevestiging
 • Niet glad (zelfs niet glad in de regen)
twinson schroten

Florence kunststof plafond

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn Florence kunststof plafond schroten bijzonder geschikt voor het bekleden van plafonds. Naast plafonds kunnen de schroten ook op muren worden gemonteerd. Florence plafonds zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Dit komt doordat ze gemaakt zijn van kunststof. Dit zorgt ervoor dat de schroten vochtbestendig zijn en niet gaan rotten bij contact met water. Dit resulteert in plafonds die lang meegaan en weinig onderhoud vergen.

kunststof schroten van het merk Florence

De voordelen van kunststof plafond schroten van Florence

Naast de mogelijkheid om ze zowel binnen als buiten te installeren, bieden Florence plafonds vele andere voordelen. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor kunststof schroten voor hun plafond. De voordelen van kunststof wegen zwaarder dan de eigenschappen van traditionele plafonds zoals hout. Enkele redenen waarom mensen voor Florence kiezen zijn:

 • Florence plafond schroten hebben geen onderhoud nodig.
 • De schroten zijn vochtbestendig, dus ze kunnen zowel buiten/binnen als in de badkamer gebruikt worden.
 • Gemaakt van hoogwaardig kunststof.
 • Florence plafonds bieden de perfecte mogelijkheid om spots of luidsprekers te installeren.
 • U krijgt 10 jaar garantie.
 • De installatie van Florence plafond schroten is zeer eenvoudig, mede door de uitgebreide montagehandleiding.
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
Florence kunststof schroten

Ook buiten toepasbaar

Doordat de schroten van kunststof zijn, betekent dit dat ze ook vochtbestendig zijn. Kunststof neemt geen water op en gaat dus niet rotten. Daarom zijn alle kunststof schroten die Kunststof Panelen aanbiedt regen-/vochtbestendig en dus buiten toepasbaar. Alle schroten hebben ook een topafwerking om ervoor te zorgen dat de kleur van de schroten niet vervaagt door de jaren heen. Hierdoor kunt u jaar na jaar genieten van kunststof gevels, dakranden, vlonders, terrassen, plafonds en meer.

Kunststof schroten op maat

Het materiaal kunststof is gemakkelijk te verwerken. Dit betekent bijvoorbeeld dat alle schroten eenvoudig te zagen zijn. Dit zorgt ervoor dat de schroten breed inzetbaar zijn voor zowel binnen als buiten. Meet de maat van het kunststof schroot dat je nodig hebt en zaag het op maat.

Goedkope kunststof schroten

Wij streven ernaar om u de scherpste prijzen te bieden voor al onze kunststof schroten. Ons assortiment omvat producten waarvan wij officieel distributeur zijn. Hierdoor zijn er geen tussenpersonen en zijn de prijzen zo laag mogelijk. U kunt er ook zeker van zijn dat we alleen originele producten aanbieden en geen namaakproducten. Wij bieden deze officiële producten aan tegen de scherpste prijzen.

Montage kunststof schroten

De verschillende kunststof schroten in ons assortiment kennen een vrij eenvoudig installatieproces. Florence plafond schroten zijn bijvoorbeeld lichter in gewicht en gemakkelijker boven het hoofd te installeren dan andere plafond schroten. Daarnaast zijn Keralit gevel schroten of dakrand schroten zeer eenvoudig te monteren door middel van een kliksysteem. De schroten kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Ook kunststof schroten van Twinson en Unipanel zijn eenvoudig te plaatsen.

Voor uw gemak hebben we voor elk type kunststof schrot gedetailleerde montagehandleiding ontwikkeld. Deze zijn hieronder te vinden:

montage kunststof schroten

Welke kunststof schroten zijn geschikt voor buiten toepassingen?

Alle kunststof schroten die Kunststof Panelen aanbiedt in het assortiment zijn toepasbaar voor buiten. Dit houdt in dat de schroten van Keralit, Unipanel, Twinson en Florence allemaal geschikt zijn om buiten te monteren. Dit komt doordat kunststof geen vocht opneemt en dus niet zal gaan rotten als het hiermee in aanraking komt. Daarnaast bevatten de schroten een toplaag waarmee het vervaging van de kleuren door Uv-straling tegengaat. Hierdoor blijven de schroten lang van uitstekende kwaliteit. 

Waarom moet ik kiezen voor kunststof schroten in plaats van bijvoorbeeld hout?

Hedendaags biedt het materiaal kunststof meer voordelen dan ten opzichte van traditionele bouwmaterialen zoals hout of metaal. De uitstraling van kunststof is nagenoeg hetzelfde als die van hout, en daarnaast is de levensduur van kunststof vele malen groter dan van hout. De kunststof schroten gaan maarliefst 10 jaar mee, ook als ze blootgesteld zijn aan allerlei verschillende weersinvloeden. Zelfs schilderen is overbodig. Bij houten schroten zal dit nagenoeg onmogelijk zijn, en moet je om rotten tegen te gaan om de 2 à 3 jaar schilderen. Kunststof is dus veel meer onderhoudsarm dan hout. Kortom, de voordelen van kunststof overklassen traditionele materialen zoals hout.

Hoeveel garantie krijg ik op kunststof schroten bij Kunststof Panelen? 

Bij Kunststof Panelen streven we naast een erg scherpe prijs ook naar producten leveren van erg hoge kwaliteit. Mede hierom is bijvoorbeeld 10 jaar garantie de standaard op alle producten in het assortiment van Kunststof Panelen. Daarnaast krijg je bij Unipanel ook nog eens levenslange garantie op delamineren van de schroten. Omdat de kunststof schroten erg duurzaam zijn is 10 jaar garantie genomen als de standaard. 

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo