Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Kunststof vlonderplanken

Alle informatie over kunststof vlonderplanken vindt u bij Kunststofpanelen.nl. Kunststof vlonderplanken zijn een ideale toevoeging aan uw terras. Ze bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele materialen en ze geven een warme en gezellige uitstraling aan uw tuin.

Het materiaal

De kunststof vlonderplanken in het assortiment van KunststofPanelen zijn niet volledig gemaakt van kunststof. Wanneer dit het geval zou zijn, zouden de planken er duidelijk uit zien als plastic. Dit geeft geen mooie uitstraling aan het terras. En dit zal er ook zeker niet natuurlijk uitzien. Vandaar dat er gekozen is om composiet vlonderplanken aan te bieden. Deze zijn gemaakt van een vermenging van houtvezels en kunststof. Dat zorgt ervoor dat het terras er erg natuurlijk uit zal zien, zonder dat er de nadelen en het onderhoud van hout zal plaatsvinden. Dit is eigenlijk het beste van twee werelden: aan de ene kant het onderhoudsvrije van kunststof, en aan de andere kant de natuurlijke uitstraling van hout.

kunststof vlonderplanken

Voordelen kunststof vlonderplanken

Zoals eerder al even vernoemd hebben kunststof vlonderplanken vele voordelen. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje. Ten eerste zijn kunststof vlonderplanken onderhoudsarm. Dit is een groot voordeel ten opzichte van houten vlonders. Deze moeten namelijk zo’n twee keer per jaar gelakt en geschuurd worden, dit hoeft allemaal niet wanneer u kiest voor kunststof vlonderplanken.

Een ander groot voordeel is de lange levensduur. Kunststof vlonderplanken gaan tot wel 30 jaar mee. Dit is tot wel 25 jaar langer dan de gemiddelde houten vlonder. Ook zijn de planken bijna geheel kleurvast. Dat betekent dat ze weinig zullen verkleuren, alleen in de zomer kan het voorkomen dat de vlonderplank een tint lichter wordt. Dit zal er nog steeds natuurlijk uitzien.

Ook de veiligheid is een voordeel van kunststof vlonderplanken. Ze zijn namelijk erg stroef, ook wanneer ze nat worden. Dit is erg handig rondom het zwembad of wanneer u kinderen heeft. De kans op uitglijden wordt zo een stuk kleiner. Ook zullen de planken geen splinters afgeven wat het veiliger maakt om met blote voeten rond te lopen.

Tot slot zijn kunststof vlonderplanken zowel weersbestendig als insect-bestendig. Bij regen, zon, sneeuw of andere weersinvloeden zullen de planken goed blijven. Dit verzekert ook de lange levensduur.

De kunststof vlonderplanken van KunststofPanelen.nl

De aangeboden vlonderplanken zijn van het merk Twinson. Ze zijn niet 100% van kunststof, maar een vermenging. Deze kunststof vlonderplanken zijn 100% recyclebaar, wat ze een duurzamere variant maken op hout. Een andere reden waarom er gekozen is voor dit merk is dat u bij aanschaf 10 jaar garantie ontvangt. Hierdoor kunnen we garanderen dat u lang kunt genieten van uw kunststof vlonder.

De planken zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zowel zoethoutzwart als hazelnootbruin in de lengtes 400 en 600 centimeter. De werkende breedte betreft 140 mm en de dikte 28 mm. Doordat we een officiële dealer van Twinson zijn kunnen en willen we de kunststof vlonderplanken zo goedkoop mogelijk maken. Natuurlijk hebben ook wij rekening te houden met stijgende grondstofprijzen.

Toebehoren

Naast de kunststof vlonderplanken bieden we ook alle toebehoren aan in ons assortiment. Zo kunt u direct alles in een keer bestellen in de webshop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afwerkplinten, connectoren en eindclippen. Ook is er een speciale reiniger zodat de kunststof vlonderplanken jarenlang mooi blijven.

Hoeveel er nodig is, is afhankelijk van de grootte van het beoogde terras. Dit is gemakkelijk op te meten. Houd de bovenstaande afmetingen aan en u berekent zo hoeveel planken en toebehoren u nodig heeft voor de klus.

Goed voor het milieu

Wist u dat kunststof vlonderplanken gemaakt van composiet ook minder belastend zijn voor het milieu? Dat komt doordat er geen specifieke bomen gekapt te hoeven worden. De materialen die wel gebruikt worden kunnen 100% gerycycled worden, dat scheelt ook weer.

Montage

De montage van kunststof vlonderplanken is niet moeilijk. Met een beetje handigheid kan dit zelf gedaan worden. Dit komt door het gemakkelijke click systeem in combinatie met de profielen. Volg hiervoor wel goed de montage handleiding om fouten te voorkomen. Dat is namelijk een stuk gemakkelijker dan achteraf moeten corrigeren. Uiteraard is het ook mogelijk om de montage te laten doen door een professional, maar dat kost wel meer geld.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo ideal logo