Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Kunststof windveren

Kunststof windveren zijn een belangrijk onderdeel voor ieder dak. Ze dienen als afwerking voor de randen van daken en muren en beschermen deze tegen de invloeden van wind en regen. Ook geven ze het gebouw een fraaie uitstraling. Lees alles over windveren of bestel ze direct in de webshop.

Wat zijn kunststof windveren?

Kunststof windveren zijn lange, smalle planken die gemaakt zijn van kunststof. Ze worden gebruikt om de randen van daken en gevels af te dekken. Ze worden meestal geplaatst langs de randen van een dak om te voorkomen dat wind en regen onder de dakbedekking terechtkomen en schade veroorzaken aan het dak en de structuur eronder.

De voordelen

Kunststof windveren zijn een duurzaam en onderhoudsarm alternatief voor traditionele houten windveren. Ze zijn bestand tegen vocht, schimmel en insecten, en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen om te passen bij de stijl van uw huis.

Ze worden gemaakt van hoogwaardige kunststoffen zoals PVC, polycarbonaat en acrylaat, die duurzaam, lichtgewicht en bestand zijn tegen UV-straling en weersinvloeden.

Een van de grootste voordelen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben en lang meegaan. Ze hoeven niet te worden geverfd of gebeitst en zijn gemakkelijk schoon te maken met een sopje en een vochtige doek. Daarnaast kunnen ze niet rotten waardoor ze een goed alternatief zijn voor traditionele houten windveren.

Een ander voordeel van kunststof windveren is dat ze gemakkelijk te installeren zijn. Ze zijn licht van gewicht en kunnen snel worden gemonteerd met behulp van standaardgereedschap. Hierdoor gaat de montage een stuk sneller in vergelijking met traditionele windveren die vaak zwaar en moeilijk te installeren zijn.

Tot slot zijn ze ook milieuvriendelijk. Ze zijn recyclebaar en kunnen aan het einde van hun levensduur worden gerecycled tot nieuwe producten. Dit vermindert de hoeveelheid afval en draagt bij aan een duurzamere toekomst.

kunststof windveren van unipanel

Unipanel kunststof windveren

De kunststof windveren van Unipanel, ook wel bouwpanelen genoemd, zijn uniek. Ze zien er namelijk uit als hout, maar u krijgt niet de nadelen van hout. Het materiaal is kunststof. Dit maakt de windveer duurzaam en sterk. Unipanel kan in veel verschillende toepassingen worden gebruikt, zowel binnen als buiten.

Unipanel windveren hebben vele voordelen. Zo garanderen ze een levenslange garantie tegen delaminatie en rotting. Ook biedt Unipanel 10 jaar lakhechting garantie. Dit betekent dat de kleur op de plank minimaal 10 jaar goed blijft. Andere voordelen zijn:

 • Niet nodig om te schilderen
 • Uitstekend alternatief voor multiplex
 • UV-bestendig en de kleur blijft
 • Het materiaal is bewerkbaar als hout
 • Weinig onderhoud nodig
 • 100% recyclebaar

Keralit kunststof windveren

De kunststof windveren van Keralit zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof. Ze zijn bovendien zeer sterk, kleurvast en onderhoudsarm. Dit in contrast met de houten variant.

Bij hout is er elke vijf jaar een verfbeurt nodig om te voorkomen dat de verf vervaagt en gaat afbladderen. In het hout kan vocht komen en dan bent u verder van huis. Vandaar dat er steeds vaker wordt gekozen voor de kunststof variant van Keralit. Deze is namelijk kleurvast, slijt niet en hoeft niet geschilderd te worden. Door het unieke clicksysteem, waardoor u de planken onzichtbaar kunt plaatsen, is de montage erg gemakkelijk.

Hieronder volgt een overzicht van alle voordelen:

 • KOMO-gecertificeerde producten
 • 10 jaar kleurvast
 • Beschikbaar in veel kleuren
 • Speciaal montagesysteem
 • Onderhoudsarm
kunststof windveren van keralit

Wat zijn de kosten van kunststof windveren?

De kosten van kunststof windveren hangen af van verschillende factoren, zoals het merk, de kwaliteit, de grootte en de kleur. Over het algemeen zijn ze echter relatief betaalbaar in vergelijking met andere soorten windveren.

Om een idee te krijgen van de prijzen, kunt u onze prijslijsten raadplegen:

Schoonmaken

Volg de volgende stappen om kunststof windveren schoon te maken:

 1. Verwijder eerst zoveel mogelijk stof en vuil met een zachte borstel of doek. Vul een emmer met warm water en voeg een mild schoonmaakmiddel toe. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schuurmiddelen, deze kunnen de kleur aantasten.
 2. Gebruik een zachte spons of doek om de windveren voorzichtig schoon te maken. Werk van boven naar beneden in cirkelvormige bewegingen.
 3. Spoel de windveren af met schoon water om de overgebleven zeepresten te verwijderen.
 4. Veeg de windveren droog met een schone doek of laat ze aan de lucht drogen. Het is ook een goed idee om regelmatig de windveren schoon te maken om ophoping van vuil te voorkomen en hun levensduur te verlengen.

Kunststof windveren kopen

Kunststof windveren koop je gemakkelijk in de webshop van kunststof panelen. De merken die wij aanbieden staan we volledig achter en daarom krijgt u ook 10 jaar garantie. Naast de windveren zelf bieden we ook alle toebehoren voor de beste prijs. Vanaf €700 is de bezorging volledig gratis, bekijk dus snel het gehele assortiment.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo