Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Plafondafwerking

Wat is een plafond zonder goede plafondafwerking? Zonder deze afwerking heeft uw plafond een rommelige uitstraling en dat zou zonde zijn. Maar welke opties zijn er allemaal en waar moet u op letten?

Florence productcategorieën en modellen

Bekijk alle opties en kies het meest geschikte model voor uw plafond. Klik hieronder op het paneel voor alle kleuren en toebehoren.

Verschillende afwerking opties

Er zijn verschillende opties voor een mooie afwerking van het plafond. We bespreken de voordelen van elke afwerkingsoptie.

1. Stucen

Door te stucen wordt het plafond egaal afgewerkt. Dit kan een goede oplossing zijn wanneer er veel oneffenheden in het plafond zitten. Deze optie is niet gemakkelijk zelf uit te voeren. Vaak wordt hiervoor een professionele stucadoor ingehuurd die de onderlaag volledig glad maakt. Wanneer u een gemakkelijke afwerking voor uw plafond kiest is dit waarschijnlijk niet de beste keuze.

Glad stucen zorgt ervoor dat de ruimte er groter uitziet. Het is ook mogelijk om het plafond af te werken door te stucen met korrels, hierdoor creëert u geen glad plafond.

2. Verven

Een andere mogelijkheid is om het plafond te verven als afwerking. Wanneer er gekozen wordt om dit te doen moet het plafond eerst wel altijd voorbereid worden. Dit kunt u doen door de oneffenheden weg te werken met een plamuurmes en spleten op te vullen. Als u dit overslaat is de kans groot dat het eindresultaat niet mooi zal zijn. 

Wanneer uw plafond al eerder geschilderd is, moet u het goed reinigen. Wanneer deze voorbereidingen getroffen zijn kunt u een grondlaag gaan aanbrengen. Dit is noodzakelijk om strepen te voorkomen. Wanneer de laag niet volledig dekt moet er wellicht een tweede laag aangebracht worden. Vervolgens kan het plafond afgewerkt worden met speciale plafondverf. Dit verven van het plafond is niet altijd gemakkelijk en kan veel tijd en moeite in beslag nemen.

plafond afwerking

3. Plafondplaten

Tot slot kunt u kiezen voor plafondplaten. Het grootste voordeel hiervan is dat het geen verdere afwerking meer nodig heeft. Na het plaatsen zit het werk erop. Plafondplaten plaatsen is geen hogere wiskunde, met een beetje handigheid kan dit al zelf uitgevoerd worden. Dit zorgt voor een luxe uitstraling.

Een ander voordeel is dat er dankzij de plafondplaten genoeg ruimte overblijft om direct het plafond te isoleren. Ook kunnen er gemakkelijk spotjes of speakers in de plafondplaat gemonteerd worden. Om de afwerking door middel van plafondplaten helemaal af te maken kunnen er afwerklijsten gemonteerd worden. 

De beste optie

Wat de beste mogelijkheid om uw plafond af te werken is, is moeilijk te zeggen. Dat komt doordat ieder plafond anders is en het ook afhankelijk van uw eigen wensen en behoeften is. KunststofPanelen.nl zal altijd aanbevelen om voor plafondplaten te kiezen, vandaar dat we ook de plafondplaten van Florence in ons assortiment hebben opgenomen. Dit wordt aanbevolen omdat de platen kant en klaar zijn en u er gemakkelijk spotjes in kunt monteren. Ook de duurzaamheid van deze plafondplaten is een groot voordeel.

Stucen en verven is volgens KunststofPanelen.nl niet de beste optie omdat dit veel tijd en moeite in beslag neemt waarbij het stucen zelfs uitbesteed moet worden aan professionals. 

Plafondafwerking doe het zelf

Wilt u zelf uw plafond afwerken? Dan kunt u kiezen uit verschillende opties. Veruit de gemakkelijkste optie is plafondplaten. Deze kunnen ook op een schuin dak gemonteerd worden en de afwerking is onzichtbaar. Doordat de platen ook vochtvrij zijn, zijn ze uitermate geschikt voor badkamers. De plaatsing van deze platen is gemakkelijk zelf te doen wat het de perfecte optie maakt voor de doe het zelvers. 

Niet tevreden over de kleur van de plafondplaten? U kunt ze gemakkelijk overschilderen in elke gewenste kleur. Zo kunt u na jaren ook eens kiezen voor een ander kleurtje.

Goedkoopste oplossing voor het plafond

Bent u opzoek naar een goedkope oplossing om uw plafond mooi te maken? De goedkoopste afwerking voor het plafond is zeker niet altijd het beste. Het huidige plafond afwerken met een nieuwe laag verf is waarschijnlijk de goedkoopste optie. Maar krijgt u het plafond dan wel mooi afgewerkt zonder strepen? Waarschijnlijk niet. 

In plaats daarvan kunt u kiezen voor plafondplaten. Deze zullen in aanschaf waarschijnlijk duurder zijn dan een nieuw potje verf, maar deze zorgen wel voor een perfecte afwerking waar u verder niets meer aan hoeft te doen. Overschilderen kan altijd nog, maar dat is zeker niet nodig. U kunt de plafondplaten direct in de juiste kleur kopen. Doordat hier geen onderhoud voor nodig is en het vele jaren meegaat, is deze plafondafwerking op lange termijn waarschijnlijk de goedkoopste.

Plafondafwerking badkamer

Het badkamerplafond kan ook gestuct worden. Dit is voor professionele stucadoors een makkelijke klus. Wel kost dit meer moeite dan bijvoorbeeld een muur, waardoor het duurder wordt om te laten doen. Dit kan oplopen tot een prijs die wel 25% duurder is. Houdt er wel rekening mee dat het materiaal van het plafond watervast moet zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld gipskartonplaten zijn. 

Schilderen van een badkamer plafond is een iets minder goed idee. Wanneer u daar glansverf voor gebruikt zullen er vlekken ontstaan. Daarom is het belangrijk om, wanneer u kiest om het badkamerplafond te verven, te kiezen voor matte latexverf. 

Als afwerking van uw badkamer plafond zijn plafondplaten een goede keuze, in het specifiek de plafondplaten van Florence. Deze zijn namelijk vochtbestendig. Dat is wel zo handig in een badkamer waar we te maken hebben met veel vocht. 

Florence badkamer plafondafwerking

Veelgestelde vragen

Is een plafondafwerking nodig?

Wanneer u een mooi plafond wil creëren is een plafondafwerking zeker noodzakelijk. Zonder afwerking zal het net lijken alsof het plafond nog niet klaar is, en dat wilt u natuurlijk niet in huis. Vandaar dat wij altijd aanbevelen om een geschikte afwerking te kiezen voor uw plafond.

Waar koop ik plafondafwerking?

Bij KunststofPanelen.nl kunt u de plafondplaten van Florence online kopen. Deze hebben geen verdere afwerking nodig en zijn dus kant en klaar. Wij houden de prijzen voor u zo laag mogelijk zodat u nooit teveel betaalt voor uw plafond afwerking. KunststofPanelen.nl is een officiële dealer dus u haalt gegarandeerd de officiële producten in huis.

Met welke afwerking krijg ik een strak plafond?

Een goede optie voor een strak plafond is om het te laten stucen. Dan weet u zeker dat u een mooi egaal en strak plafond krijgt. Met kant en klare plafondplaten krijgt u dit effect ook, zonder dat u hoeft te stucen.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo