Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Florence plafondplaten monteren

Wilt u uw plafond renoveren met plafondplaten?  Een voorbeeld hiervan is het plafond bekleden met Florence plafondplaten. Deze zijn gemaakt van kunststof en kunnen eenvoudig aan het plafond worden bevestigd. 

Florence productcategorieën en modellen

Bekijk alle opties en kies het meest geschikte model voor uw plafond. Klik hieronder op het paneel voor alle kleuren en toebehoren.

Hoe kunt u het beste Florence plafondplaten monteren? We leggen het graag uit, voor zowel de binnen als buitenplafonds.

Binnen plafond panelen

De binnen panelen van Florence zijn zeer geschikt voor de montage in iedere ruimte in uw huis, zelfs de badkamer of de keuken. Dit komt omdat de panelen vochtbestendig zijn, en dus na aanraking met vocht of water niet zullen gaan rotten. Hierdoor kunt u lang genieten van een strak en egaal plafond.

Florence binnen plafond monteren

Florence plafondplaten monteren kunt u eenvoudig doen met een tweedelig afwerkingsprofiel. Eerst wordt de basis gemonteerd en daarna, nadat de panelen zijn gemonteerd, wordt de plint erin gedrukt. Hierdoor ontstaat een mooie strakke randafwerking. Als alternatief voor de plint is er ook een vlakke uitvoering verkrijgbaar.

Zorg ervoor dat het geplaatste regelwerk vlak en recht is. Met regels om de 30 centimeter. Daarna kunt u beginnen met het plaatsen van het basisprofiel, strak langs de randen. Zorg ervoor dat het basisprofiel volledig ondersteund wordt.

Daarna kan worden begonnen met de montage van de panelen. Deze kunnen gemakkelijk worden ingekort met een fijn getande houtzaag. Voor de montage van het eerste paneel kunnen enkele stukken plint worden gebruikt om het paneel tijdelijk te ondersteunen. Niet de panelen bij voorkeur met roestvrijstalen nieten, bijvoorbeeld met een handnietmachine. Gebruik nietjes van 10 tot 12 mm.

Door de vorm van de afwerkprofielen hoeft u ze niet in verstek te zagen. Dit zorgt ervoor dat de afwerking vrij snel gaat. De benodigde profielen zijn ook in alle kleuren verkrijgbaar om het geheel een mooie afwerking te geven.

florence plafondpanelen monteren

Montagehandleiding

Naast de beschreven stappen voor de installatie van een binnenplafond van Florence is er ook een uitgebreide montagehandleiding:

Toebehoren Florence binnen plafond panelen

 • Florence 0633 – Florence plafondplint 35x6mm 2-delig
 • Florence 0632 – Florence knikhoekprofiel 10mm
 • Florence 0631 – Florence omrandingprofiel 10mm 2-delig
 • Florence 0613 – Florence H-verbindingprofiel 16,5mm
 • Florence 0605 – ventilatierooster 66mm

Buiten plafond panelen

Florence buitenpanelen zijn zeer geschikt voor plaatsing in elke ruimte rond uw huis, ook in vochtige ruimtes. Dit komt omdat de panelen vochtbestendig zijn, en dus niet zullen rotten na contact met vocht of water. Hierdoor kunt u lange tijd genieten van een glad en egaal plafond.

Florence buiten plafond monteren

Bij de montage van de Florence buitenplafondpanelen begint u met het aanbrengen van het regelwerk onder de draagbalk. De latten moeten om de 30 cm worden gemonteerd en moeten goed worden uitgelijnd. Daarna kunt u beginnen met het monteren van de basisprofielen van de tweedelige eindprofielen. De beste manier om ze te bevestigen is met roestvrijstalen nietjes. Houd een tussenruimte van 5 mm aan de zijkant van het plafond om de ventilatie te waarborgen.

Dan kunnen we beginnen met het in elkaar zetten van de panelen. Deze kunnen gemakkelijk worden ingekort met een fijn getande houtzaag. De lichte buitenpanelen zijn bij de montage gemakkelijk boven het hoofd te tillen. Gebruik bij de montage roestvrijstalen schroeven van 3 bij 30 mm.

Wanneer de panelen in elkaar zijn gezet, kunnen de eindprofielen worden geplaatst. Door de strakke vorm van de eindprofielen hoeven deze niet in verstek gezaagd te worden. Dit maakt de montage een stuk sneller.

Montagehandleiding

Naast de beschreven stappen om een buiten plafond van Florence te monteren is er ook een uitgebreide montagehandleiding die stap voor stap uitlegt hoe u Florence plafond panelen moet monteren:

Toebehoren Florence buiten plafond panelen

 • Florence 0633 – Florence plafondplint 35x6mm 2-delig
 • Florence 0632 – Florence knikhoekprofiel 10mm
 • Florence 0631 – Florence omrandingprofiel 10mm 2-delig
 • Florence 0603 – Startprofiel 2-dl Florence buitenplafond
 • Florence 0613 – Florence H-verbindingprofiel 16,5mm
 • Florence 0605 – ventilatierooster 66mm

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo