Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Plafondsystemen en Plafondpanelen

Op zoek naar geschikte plafondsystemen? Hier vindt u alle benodigde informatie en opties om de juiste keuze te kunnen maken.

Welke verschillende plafondsystemen zijn er?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende plafondsystemen beschikbaar, u kunt alle kanten op. Verschillende situaties hebben ook andere plafonds nodig.

U kunt bijvoorbeeld niet zomaar alle plafondsystemen in de badkamer gebruiken. Hier moet u oppassen dat het materiaal vochtbestendig is, anders gaat het snel schimmelen en dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Er zijn ook systemen beschikbaar die zowel buiten als binnen toepasbaar zijn. Dit is perfect voor bijvoorbeeld een carport of een overkapping in de tuin. Hieronder volgt een overzicht van de meest bekende systemen.

plafondsystemen-hollandkunststof

Gipsplaten

U kent ze vast wel van een school of kantoorpand: gipsplaten. Dit plafondsysteem wordt vaak gebruikt, dit komt doordat de aanschafprijs heel goedkoop is en omdat ze gemakkelijk te plaatsen zijn. Dit is een simpele oplossing maar zorgt niet voor een luxe en sfeervolle look.

Spanplafond

Een spanplafond is gemaakt van elastisch kunststof en wordt onder het echte plafond gespannen. Het voordeel hiervan is dat er amper hoogte verloren gaat. Ook de plaatsing is gemakkelijk, hiervoor hoeven bijvoorbeeld meubels niet voor aan de kant gezet te worden.

Dit systeem wordt vaak gebruikt om scheuren of vlekken op het originele plafond weg te werken. Ze zijn schimmel en vocht bestendig. Het nadeel is dat de verlichting die u aanbrengt in het plafond definitief is, dit kan niet meer worden aangepast. Een ander nadeel is dat het moeilijk te schilderen en te reinigen is.

Klimaatplafond

Dit plafondsysteem is perfect voor het koelen en verwarmen van ruimtes. Dit gebeurt zonder airco of ventilatoren. Boven de plafondplaten zit een watersysteem door middel van een buizen netwerk. Het voordeel hiervan is dat er geen tocht kan ontstaan. Ook is het milieuvriendelijk en heeft het een lange levensduur. Het nadeel is de relatief hoge aanschafprijs.

Houten plafond

Een houten plafondsysteem zorgt voor een natuurlijke en warme sfeer. Bijna elke houtsoort is geschikt, pas alleen op met hout dat gemakkelijk uitzet of krimpt zoals beuk. Wanneer u let op een FSC of PEFC certificering zijn ze ook duurzaam. Een houten systeemplafond is een goede keuze voor akoestische ruimtes.

Naadloos plafondsysteem

Een monolithisch plafond is helemaal naadloos. Dit is een verlaagd plafond zonder zichtbare profielen. Dit systeem zorgt voor een prachtige afwerking.

Wat is het beste plafondsysteem?

Het beste plafondsysteem is niet voor iedereen hetzelfde. Het ligt er bijvoorbeeld aan voor welke ruimte u het gebruikt en wat uw budget is. In de badkamer is het natuurlijk belangrijk dat het plafond vocht en schimmelbestendig is. In dit geval kan een spanplafond een goede keuze zijn, maar ook de Florence plafonds zijn hier erg geschikt voor. Wanneer voor u het goedkoopste plafond het beste is komt u uit bij een systeemplafond. Deze zijn niet populair in huizen aangezien de profielen nog zichtbaar zijn. Deze zijn wel onzichtbaar te monteren maar dan wordt de prijs gelijk een stuk hoger. Het beste plafondsysteem is dus volledig afhankelijk van uw wensen.

plafondsystemen-hollandkunststof

Verlaagd plafond systeem met plafondpanelen.

Bent u op zoek naar een geschikt plafondsysteem voor een verlaagd plafond? Er zijn veel redenen om te kiezen voor een verlaagd plafond. Hiermee kunnen lelijke vlekken op het plafond weggewerkt worden. Ook leidingen en kabels worden weggewerkt en de akoestiek in de ruimte wordt verbeterd. Spanplafonds, gipsplaten en plafondpanelen zijn hier uitermate geschikt voor.

Plafondsysteem voor buiten

Bij Plafondsystemen voor buiten zijn weer hele andere dingen belangrijk. Deze krijgen veel wisselende weersomstandigheden te verduren, van vorst tot aan hitte. Het is dus zaak om voor materiaal te kiezen dat hier goed tegen kan. Gelukkig is er tegenwoordig modern kunststof. Deze hoef je niet meer te schilderen en zijn ongevoelig voor vocht en hitte. U kunt natuurlijk ook voor hout kiezen, dit geeft een natuurlijke uitstraling. Maar dit blijft een natuurproduct. Dat betekent dat het op den duur krom kan gaan trekken en kan scheuren. Een speciaal buitensysteem is uitermate geschikt voor de veranda of overkapping in de tuin en een carport.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo