Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

PVC panelen

PVC panelen worden in verschillende toepassingen gebruikt. Dit omvat plafonds, vlonderplanken en boeidelen. Omdat PVC gemakkelijk te verwerken is en isolerende eigenschappen heeft, kan het breed worden toegepast. PVC kan in elke gewenste vorm worden gevormd. Daarom wordt het vaak gebruikt voor objecten met complexe vormen.

De soorten PVC panelen

In onderstaande afbeelding vindt u een overzicht van alle PVC panelen die bij ons besteld kunnen worden, waaronder de volgende merken: Unipanel, Florence en Twinson. Dit zijn voornamelijk PVC panelen die kunnen worden gebruikt voor uw plafonds, muren, boeidelen of terras.

Bouwpanelen

Unipanel Bouwpanelen

Breed toepasbaar

Type materiaal: PVC

Merk: Unipanel

Vlonderplanken

twinson plank image

Terras en vlonder

Type materiaal: WPC

Merk: Twinson

Plafondplaten

Florence plafond

Binnen- en buitenplafonds

Type materiaal: PVC

Merk: Florence

Types PVC plaatmateriaal bij KunststofPanelen.nl

KunststofPanelen.nl verkoopt 3 verschillende soorten PVC panelen. Dit zijn PVC panelen van Twinson, Unipanel en Florence.

Twinson PVC panelen

Twinson is een onderhoudsarm alternatief voor typische hardhouten vloeren. Twinson-terrasplanken zijn gemaakt van een unieke mix van hout en PVC, waardoor ze een warme uitstraling hebben en tegelijkertijd de duurzaamheid van PVC bieden. Twinson vloeren zijn eenvoudig te leggen en aan beide zijden te gebruiken, waardoor u kunt kiezen tussen twee verschillende constructies. Uiteraard is er ook een breed scala aan hulpprofielen beschikbaar om een ​​esthetisch strakke afwerking te realiseren.

Twinson

Unipanel PVC panelen

Unipanel bouwpanelen zijn gemaakt van high-density polyethyleen (HDPE), waardoor ze zeer duurzaam zijn. Deze panelen kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid aan niet-dragende binnen- en buitentoepassingen, waaronder bekleding en binnenmuren. Unipanel heeft bijna dezelfde eigenschappen als hout. Dit zorgt voor een bijna identieke weergave. In tegenstelling tot hout hebben Unipanel panelen minder onderhoud nodig.

unipanel-logo-categorie

Florence PVC panelen

Het Florence plafondsysteem is perfect voor gebruik in badkamers en keukens, maar ook buitenshuis! Elegante panelen geven elke omgeving een hoogwaardige uitstraling en zijn onopvallend. Nooit meer verven of schilderen. Florence is verkrijgbaar in verschillende oppervlaktestructuren en lichte tinten. Bovendien is het materiaal 100% recyclebaar.

Florence logo

De voordelen van PVC panelen

PVC panelen hebben veel voordelen. Dit komt omdat PVC een extreem duurzaam materiaal is, veel sterker dan andere soorten materialen. Naast dit voordeel hebben deze panelen nog veel meer voordelen. Voordelen van PVC panelen zijn:

 • Laag in onderhoud
 • Duurzaam
 • Goede isolerende eigenschappen
 • Roestvrij
 • Vochtbestendig
 • Uitstekende verhouding prijs/kwaliteit
 • Geheel herbruikbaar
Voordelen van PVC

PVC panelen op maat

Na levering zaagt u Twinson, Unipanel en Florence PVC panelen eenvoudig op maat. Nadat de planken op maat zijn gezaagd, kunnen ze worden verbonden met hulpstukken en kunnen de randen worden afgewerkt met beschikbare afwerkingsprofielen.

Toepassingen

KunststofPanelen.nl biedt drie verschillende soorten PVC panelen aan. Dit zijn panelen van het merk Twinson, Unipanel en Florence. Om het doel van de verschillende PVC panelen te verduidelijken, wordt dit hieronder uitgelegd.

Toepassingen Twinson panelen

Twinson kan in verschillende situaties worden gebruikt. Het is bijvoorbeeld geweldig voor gebruik rond zwembaden omdat het breuk- en slipvast is en niet zal rotten. De vlonderplanken van Twinson zijn ook geschikt om op blote voeten te lopen. Dit zorgt voor een prettige sfeer rondom en langs het zwembad. 

Zelfs als je geen zwembad hebt is Twinson een hele goede optie. Het kan namelijk ook geplaatst worden op tuinterrassen of gelden als hoogwaardige gevelbekleding.

Toepassingen twinson
Twinson PVC

Toepassingen Unipanel panelen

Unipanel bouwpanelen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Buiten kunt u eenvoudig dakranden, goten, pilaren, lijstwerk, ornamenten en meer maken. Binnenshuis is het materiaal met name handig voor het maken van inhammen, het verbergen van sanitair en het bekleden van keldermuren.

PVC unipanel

Toepassingen Florence panelen

Binnenplafonds van Florence zijn ideaal voor het verbergen van leidingen en kabels en kunnen ook worden voorzien van spots. Daarnaast zijn de panelen ideaal voor natte ruimtes zoals badkamers en keukens. Dit komt doordat vocht en meeldauw niet gevoelig zijn voor hoogwaardige kunststof stoffen en een vochtwerende toplaag, waardoor het kleurvast blijft.

Florence plafonds kunnen ook buiten worden gebruikt. Voor buitentoepassingen zoals balkons, carports, luifels en dakoverstekken biedt Florence namelijk een buitenplafondsysteem dat lijkt op een glad gestuukt PVC plafond. Bovendien zijn de panelen dankzij hoogwaardig kunststof en een vochtwerende toplaag ongevoelig voor vocht en schimmels en blijven ze dus kleurvast.

Florence-plafondsystemen pvc

PVC panelen en hun kenmerkende eigenschappen

Harde panelen worden vervaardigd uit vormvast, chemisch coherent en elektrisch isolerend kunststof. Bovendien hebben panelen van dit materiaal een uitzonderlijke brandwerendheid. Geschuimd PVC, ook wel PVC-schuimbord genoemd, is veel lichter (ongeveer 0,5 g/cm3), gemakkelijker te verwerken en te bedrukken, en beter bestand tegen weersomstandigheden.

De Belangrijkste eigenschappen van PVC:

 • Dimensionaal stabiel en hard
 • Chemische weerstand
 • Goede isolatie
 • Goede brandwerendheid B1
 • Geschikt voor lijmen en lassen
 • Bestendigd tegen weersinvloeden
 • Geschuimd PVC is zeer licht (ongeveer 0,5 g/cm3)

Kleuren PVC panelen

De merken Twinson, Unipanel en Florence bieden panelen aan in verschillende kleuren en varianten. Elk type PVC-paneel is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Om te zien uit welke kleuren u kunt kiezen, worden deze hieronder weergegeven.

Kleuren Twinson panelen

Twinson panelen zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren:

twinson terras kleuren 2

Kleuren Florence panelen

Florence panelen zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren:

Kleuren binnenplafonds

Kleuren buitenplafonds

100% originele PVC panelen bij KunststofPanelen.nl

PVC panelen kopen bij Twinson, Unipanel of Florence is de eerste stap naar een afgewerkt huis dat mooi en duurzaam is. Hoewel er veel sites zijn waar u deze panelen kunt krijgen, moet u oppassen voor sites die geen 100% originele panelen aanbieden. In de webshop van KunststofPanelen.nl vindt u 100% originele panelen. Dit komt omdat wij werken met gerenommeerde leveranciers. Bovendien heeft u uw bestelling binnen 2 tot 5 werkdagen in huis. U kunt dus zo snel mogelijk beginnen met kopen.

PVC panelen in de badkamer

De panelen van Florence zijn ideaal voor gebruik in natte ruimtes. Daarom is Florence een uitstekende keuze voor keuken- en badkamerplafonds. De sierlijke panelen geven elke ruimte een hoogwaardige uitstraling zonder opdringerig te zijn. Florence panelen zorgen voor de luxe van een plafond waarin alles perfect verborgen zit en een blijvend mooie uitstraling heeft.

PVC in de badkamer

Onderhoud van PVC panelen

Producten van de merken Twinson, Unipanel en Florence zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Deze merken panelen zijn onderhoudsvrij en hoeven niet vaak gereinigd te worden. Dat gezegd hebbende, panelen van bovengenoemde merken hebben geen frequent onderhoud nodig. Indien nodig kan het paneel worden gereinigd met een mild sopje. Gebruik gewoon geen chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen.

Alles over PVC

Polyvinylchloride, ook bekend als PVC of vinyl, is een economisch en veelzijdig thermoplastisch polymeer dat veel wordt gebruikt in de bouwsector, zoals bij bijvoorbeeld panelen. Daarom is PVC na polyethyleen en polypropyleen het derde grootste thermoplastische materiaal ter wereld.

Het is een wit, bros vast materiaal in poeder- of korrelvorm. Vanwege het lichte gewicht, de duurzaamheid, de lage kosten en het gemak van verwerking, heeft PVC traditionele bouwmaterialen zoals hout en metaal in verschillende toepassingen vervangen.

Lijmen van PVC panelen

PVC panelen zijn eenvoudig te bevestigen met de juiste lijm en hebben een hoge hechtsterkte. Het is van cruciaal belang om het juiste type lijm te gebruiken tijdens het verlijmingsproces. Zo kan bijvoorbeeld PVC-lijm gebruikt worden bij het aan elkaar verlijmen van Unipanel bouwplaten. Polymax High Tack of soortgelijke lijmen worden vaak gebruikt voor andere bevestigingen. Het is altijd een goed idee om PVC en andere materialen te reinigen met een reinigingsmiddel voordat u gaat lijmen. Dit ontvet en reinigt het materiaal, wat resulteert in een betere verbinding.

PVC

PVC profielen

Voor de assemblage van de door KunststofPanelen.nl verkochte producten zijn in de webshop diverse PVC profielen verkrijgbaar. Deze PVC profielen, ook wel toebehoren genoemd, kunnen gebruikt worden om de panelen te ondersteunen tijdens de montage. Naast de accessoires die helpen bij de montage, zijn er ook accessoires die helpen bij het reinigen. Hoewel de panelen van KunststofPanelen.nl onderhoudsarm zijn, zullen ze van tijd tot tijd gereinigd moeten worden.

PVC wandpanelen

Florence plafondsystemen kunnen worden gebruikt als wandbekleding en als plafond. In een mum van tijd hebben uw muren een opgeruimd uiterlijk. Door het oogverblindende wit lijkt elke ruimte groter met deze PVC wandpanelen. Hierdoor oogt uw huis comfortabeler en heeft u het gevoel in een grotere ruimte te wonen.

Montage PVC panelen

De installatie van PVC-panelen is heel eenvoudig. Om het u gemakkelijker te maken zijn er montagehandleidingen ontwikkeld voor Twinson, Unipanel en Florence. Deze installatie-instructies vindt u hieronder.

Montage PVC

Veelgestelde vragen

Welke kleuren PVC panelen zijn er allemaal?

Panelen van de merken Twinson, Unipanel en Florence zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Deze kleuren staan ​​in bovenstaande tabel onder het kopje “kleuren”.

Welk PVC paneel past bij mijn project?

Welk paneel het beste is voor uw project, verschilt. Zo zijn de Twinson, Unipanel en Florence panelen geschikt voor verschillende projecten. Voor meer informatie over welke panelen geschikt zijn voor welke panelen, zie de sectie “toepassingen” eerder in dit artikel.

Hoe kan ik PVC panelen bestellen?

Op de website van KunststofPanelen.nl kunt u PVC platen bestellen van de merken Unipanel, Twinson en Florence.

Wat is de levertijd van PVC panelen?

KunststofPanelen.nl levert PVC panelen van de merken Unipanel, Twinson, en Florence in 2-5 werkdagen.

Wat heb ik aan een PVC paneel?

PVC of polyvinylchloride is een taai materiaal dat in verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Een voorbeeld waar PVC materiaal van pas kunnen komen, is het decoreren van uw huis of tuin. Zo kan PVC bijvoorbeeld aan plafonds en wanden worden bevestigd of als gevelbekleding worden toegepast. Daarnaast kan PVC ook gebruikt worden als decoratieve panelen voor bijvoorbeeld zwembaden.

Kan ik met Twinson een PVC vloer leggen?

Twinson PVC terrasplanken zijn verkrijgbaar bij KunststofPanelen.nl. Terrasplanken zijn ideaal voor het maken van mooie, warme vloeren of terrassen in de tuin. Door hun natuurlijke uitstraling passen de panelen perfect in de natuurlijke omgeving.

Wat is PVC?

PVC staat voor Polyvinylchloride en is een van de bekendste en meest gebruikte kunststoffen. PVC is een materiaal dat in het dagelijks leven niet kan worden genegeerd. In feite is PVC een veelgebruikt materiaal, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor wand-, vloer-, plafond- en gevelbekleding.

PVC is gemaakt van twee natuurlijke ingrediënten: olie/gas en zout. Koolstof en waterstof worden verkregen uit olie of aardgas en chloor wordt verkregen uit zout. Thermoplastisch PVC is een soort kunststof. Bij verhitting wordt het materiaal buigzaam en bij afkoeling keert het terug naar zijn vaste vorm.

Kan ik PVC panelen online bestellen?

U kunt gemakkelijk online PVC materiaal kopen op de website van KunststofPanelen.nl. Deze panelen worden binnen 2-5 werkdagen geleverd en zijn van originele kwaliteit.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo