Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

PVC planken

PVC planken zijn geschikt voor vele doeleinden. Plafonds, terrasplanken en boeiboorden zijn daar allemaal voorbeelden van. PVC wordt vaak gebruikt omdat het gemakkelijk te produceren is en isolerende eigenschappen heeft. Bovendien kan PVC in elke gewenste vorm worden gegoten. Daarom wordt het vaak gebruikt voor voorwerpen met ingewikkelde vormen.

De soorten PVC planken

In de afbeelding hieronder ziet u een overzicht van alle PVC planken die bij ons te verkrijgen zijn, waaronder de merken Unipanel, Florence, en Twinson. Het merendeel hiervan zijn pvc-planken die kunnen worden gebruikt voor PVC plafonds, muren, boeiboorden en patio’s.

Bouwpanelen

Unipanel Bouwpanelen

Breed toepasbaar

Type materiaal: PVC

Merk: Unipanel

Vlonderplanken

twinson plank image

Terras en vlonder

Type materiaal: WPC

Merk: Twinson

Plafondplaten

Florence plafond

Binnen- en buitenplafonds

Type materiaal: PVC

Merk: Florence

Types PVC plaatmateriaal bij KunststofPanelen.nl

PVC planken zijn verkrijgbaar in drie verschillende variëteiten op KunststofPanelen.nl. Dit zijn Twinson, Unipanel, en Florence PVC planken.

Twinson PVC planken

Twinson is een onderhoudsarm alternatief voor typische hardhouten vloeren. Twinson-terrasplanken zijn gemaakt van een unieke mix van hout en PVC, waardoor ze een warme uitstraling hebben en tegelijkertijd de duurzaamheid van PVC bieden. Twinson vloeren zijn eenvoudig te leggen en aan beide zijden te gebruiken, waardoor u kunt kiezen tussen twee verschillende constructies. Uiteraard is er ook een breed scala aan hulpprofielen beschikbaar om een ​​esthetisch strakke afwerking te realiseren.

twinson producten categorie

Unipanel PVC planken

Unipanel bouwplanken zijn gemaakt uit polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE), wat ze uiterst robuust maakt. Deze platen kunnen worden gebruikt voor gevelbekleding en binnenmuren, naast andere niet-dragende toepassingen binnen en buiten. Unipanel heeft bijna identieke kenmerken als hout. Dit resulteert in een bijna vergelijkbaar aanzicht. In tegenstelling tot hout vergen Unipanel-planken minder onderhoud.

unipanel-logo-categorie

Florence PVC planken

Het Florence plafondsysteem is ideaal voor badkamers, keukens en zelfs buitentoepassingen! Elegante planken geven een hoogwaardige uitstraling aan elke ruimte, terwijl ze toch subtiel zijn. Er is geen extra schilderwerk of bijwerken nodig. Florence komt in een verscheidenheid van oppervlaktetexturen en lichte kleuren. Bovendien is het materiaal volledig recycleerbaar.

Logo florence zwart

De voordelen van PVC planken

PVC planken hebben heel wat voordelen. Dit is te danken aan het feit dat PVC een duurzame stof is, veel duurzamer dan andere soorten materialen. Naast deze voordelen hebben PVC planken nog een heleboel andere voordelen. Hieronder volgen enkele van de voordelen van PVC planken:

 • Het vergt weinig onderhoud
 • Duurzaam
 • Isolerende eigenschappen zijn uitstekend
 • Roestvrij
 • Bestand tegen vocht
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Volledig recycleerbaar
Voordelen van PVC planken

PVC planken op maat

Twinson, Unipanel en Florence PVC planken kunnen na levering eenvoudig op maat worden gezaagd. Nadat de planken op maat zijn gezaagd, kunnen fittingen worden gebruikt om ze te verbinden en kunnen de randen worden gepolijst met beschikbare afwerkingsprofielen.

Toepassingen

PVC planken zijn verkrijgbaar in drie verschillende variëteiten op de website van KunststofPanelen.nl. Dit zijn de planken van het merk Twinson, Unipanel en Florence. Het doel van de verschillende PVC planken wordt hierna uitgelegd.

Toepassingen Twinson planken

Twinson is een veelzijdig hulpmiddel dat in een verscheidenheid van omstandigheden kan worden gebruikt. Het is ideaal voor gebruik in de buurt van zwembaden, bijvoorbeeld, omdat het breuk- en slipbestendig is en niet zal vergaan. Twinson-terrassen zijn ook geschikt om met blote voeten op te lopen. Dit creëert een ontspannende omgeving rondom en langs het zwembad.

Ook als u niet over een zwembad beschikt, is Twinson een prima optie. Het kan immers ook als hoogwaardige muurbekleding worden gebruikt of op tuinterrassen worden gelegd.

Toepassingen twinson
Twinson PVC planken

Toepassingen Unipanel planken

Unipanel is een soort bouwplaat die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Dakranden, dakgoten, pilaren, lijstwerk, versieringen en meer kunnen allemaal gemakkelijk buiten worden vervaardigd. Het materiaal is bijzonder geschikt voor het maken van koven, het verbergen van leidingen en het bekleden van keldermuren binnenshuis.

PVC planken unipanel

Toepassingen Florence planken

Binnenplafonds van Florence zijn zeer geschikt voor het wegwerken van leidingen en kabels, en ze kunnen zelfs worden verlicht met lampen. De planken zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Dat komt doordat hoogwaardig kunststoftextiel en een vochtbestendige toplaag, die kleurecht blijft, ongevoelig zijn voor vocht en schimmel.

Plafonds van Florence kunnen ook buiten worden toegepast. Florence biedt een buitenplafondsysteem dat lijkt op een glad gestuct plafond voor buitentoepassingen zoals balkons, carports, luifels en dakoverstekken. De planken zijn bovendien bestand tegen vocht en schimmels, dankzij hoogwaardige PVC en een vochtbestendige toplaag, en blijven daardoor kleurecht.

Florence-plafondsystemen pvc planken

PVC planken en hun kenmerkende eigenschappen

Vormvast, chemisch coherent en elektrisch isolerend materiaal wordt gebruikt om harde PVC-planken te maken. Bovendien zijn planken die van deze stof zijn gemaakt brandbestendig. Geschuimd PVC, algemeen bekend als PVC-schuimplaat, is aanzienlijk lichter (ongeveer 0,5 g/cm3), gemakkelijker te verwerken en te bedrukken, en weerbestendiger.

De Belangrijkste eigenschappen van PVC:

 • Hard en vormvast
 • Chemische weerstand
 • Het is goed geïsoleerd
 • Goede brandwerendheid B1
 • Lijmen en lassen zijn beide mogelijk met dit materiaal
 • Bestand tegen de elementen
 • Geschuimd PVC is uiterst licht (ongeveer 0,5 g/cm3)

Kleuren PVC planken

PVC plankmateriaal is verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en stijlen van de merken Twinson, Unipanel, en Florence. Elk type PVC plank komt in een verscheidenheid van kleuren. De kleuren waaruit u kunt kiezen staan hieronder vermeld.

Kleuren Twinson planken

De volgende kleuren zijn beschikbaar voor Twinson planken:

twinson terras kleuren 2

Kleuren Florence planken

De volgende kleuren zijn beschikbaar voor Florence planken:

Kleuren binnenplafonds

Kleuren buitenplafonds

100% originele PVC planken bij KunststofPanelen.nl

De aankoop van PVC platen van Twinson, Unipanel of Florence is de eerste stap naar een mooi en duurzaam afgewerkt huis. Hoewel er talrijke websites zijn waar u deze planken kunt verkrijgen, moet u op uw hoede zijn voor websites die geen 100% authentieke planken aanbieden. 100% authentieke planken vindt u op de website van KunststofPanelen.nl. Dit komt omdat er met betrouwbare leveranciers wordt gewerkt. Bovendien wordt uw bestelling binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd. Hierdoor kunt u zo snel mogelijk tot aankoop overgaan.

PVC planken in de badkamer

PVC planken van Florence zijn perfect voor vochtige situaties. Als gevolg daarvan is Florence een fantastische keuze voor plafonds in keukens en badkamers. De elegante planken voegen een hoogwaardige esthetiek toe aan elke ruimte, zonder dat ze overheersend worden. Het plezier van een plafond waar alles perfect verborgen is en dat er langdurig prachtig uitziet, wordt gecreëerd door de planken van Florence.

PVC planken in de badkamer

Onderhoud van PVC planken

Twinson, Unipanel, en Florence producten zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Deze PVC-planken zijn onderhoudsarm en hoeven niet vaak te worden schoongemaakt. De bovenvermelde merken van planken vereisen daarentegen geen frequent onderhoud. De plank kan indien nodig met een mild sopje worden gewassen. Vermijd gewoon het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende schoonmaakmiddelen.

Alles over PVC

PVC, vaak vinyl of Polyvinylchloride genoemd, is een kosteneffectief en veelzijdig thermoplastisch polymeer dat op grote schaal wordt gebruikt in de bouwsector, bijvoorbeeld in planken. Dit heeft tot gevolg dat PVC ‘s een van de grootste thermoplasten is, na polyethyleen en polypropyleen.

Het is een poedervormige of korrelige witte, brosse vaste stof. PVC heeft traditionele bouwmaterialen zoals hout en metaal in verschillende toepassingen verdrongen door zijn lichte gewicht, duurzaamheid, lage kostprijs en gemakkelijke fabricage.

Lijmen van PVC planken

Met de juiste lijm zijn PVC planken eenvoudig te plaatsen en hebben ze een hoge hechtsterkte. Tijdens de verlijmingsprocedure is het van cruciaal belang de juiste lijm te gebruiken. Bij het verlijmen van Unipanel bouwplanken kan bijvoorbeeld PVC lijm worden gebruikt. Andere bevestigingsmaterialen worden vaak bijeengehouden met Polymax High Tack of gelijkaardige lijmen. Het is altijd een goed idee om PVC en andere materialen vóór het lijmen te reinigen met een reinigingsmiddel. Het materiaal wordt ontvet en gereinigd, wat resulteert in een sterkere verbinding.

PVC planken

PVC profielen

Voor het assembleren van de producten van KunststofPanelen.nl zijn in de webshop diverse PVC profielen verkrijgbaar. Deze pvc profielen, ook wel hulpstukken genoemd, kunnen gebruikt worden om de platen tijdens het monteren op hun plaats te houden. Naast de hulpstukken voor de montage zijn er ook andere schoonmaak hulpstukken verkrijgbaar. Ondanks het geringe onderhoud zullen planken van KunststofPanelen.nl van tijd tot tijd gereinigd moeten worden.

PVC wandplanken

Florence plafondoplossingen zijn geschikt voor zowel wanden als plafonds. Uw muren zijn in een handomdraai weer netjes en strak. Deze PVC wandplanken in helder wit doen elke ruimte groter lijken. Dit verbetert de uitstraling van uw huis en geeft u de indruk in een grotere ruimte te wonen.

Montage PVC planken

De installatie van PVC-panelen is heel eenvoudig. Voor uw gemak hebben we installatie-instructies ontwikkeld voor Twinson, Unipanel en Florence. Deze installatie-instructies vindt u hieronder.

Montage PVC planken

Veelgestelde vragen

Welke kleuren PVC planken zijn er allemaal?

Panelen van de merken Twinson, Unipanel en Florence zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze kleuren staan ​​vermeld onder het kopje “Kleuren” in de bovenstaande tabel.

Welke PVC plank past bij mijn project?

Het is aan u om te beslissen welke plank ideaal is voor uw project. De Twinson, Unipanel en Florence planken zijn bijvoorbeeld geschikt voor een verscheidenheid aan werkzaamheden. Zie het gedeelte “Toepassingen” eerder op deze pagina voor meer informatie over welke planken geschikt zijn voor de verschillende planken.

Hoe kan ik PVC planken bestellen?

PVC planken van de merken Unipanel, Twinson, en Florence zijn te koop op KunststofPanelen.nl.

Wat is de levertijd van PVC planken?

Planken van dit materiaal van de merken Unipanel, Twinson, en Florence worden binnen 2-5 werkdagen geleverd door KunststofPanelen.nl.

Wat heb ik aan een PVC plank?

PVC, of polyvinylchloride, is een sterk polymeer met een brede reeks toepassingen. Planken van dit materiaal kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om uw huis of tuin te verfraaien. Deze planken kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als gevelbekleding of worden bevestigd aan plafonds en muren. Verder kunnen de planken ook worden gebruikt als decoratie, bijvoorbeeld langs zwembaden.

Kan ik met Twinson een PVC vloer leggen?

KunststofPanelen.nl biedt Twinson PVC terrasplanken aan. Terrasplanken zijn ideaal voor het creëren van mooie, warme tuinvloeren of terrassen. De planken passen door hun natuurlijke uitstraling naadloos in de omgeving.

Wat is PVC?

Polyvinylchloride, of PVC, is een van de bekendste en meest gebruikte kunststoffen. In het dagelijks leven is PVC een stof die niet over het hoofd kan worden gezien. PVC is in feite een op grote schaal gebruikt materiaal, met toepassingen als wand-, vloer-, plafond- en gevelbekleding.

Olie/gas en zout zijn de twee natuurlijke elementen waaruit PVC wordt vervaardigd. Koolstof en waterstof zitten in aardolie of aardgas, terwijl chloor in zout zit. PVC (thermoplastisch polyvinylchloride) is een vorm van kunststof. De stof wordt kneedbaar bij verhitting en keert terug in vaste toestand wanneer het wordt afgekoeld.

Kan ik PVC planken online bestellen?

Via de website van KunststofPanelen.nl kunt u eenvoudig planken van dit materiaal online kopen. Deze planken zijn van originele kwaliteit en worden binnen 2-5 werkdagen geleverd.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo