Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

PVC platen

PVC platen worden gebruikt voor allerlei toepassingen. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld plafonds, vlonderplanken en boeiboorden. Doordat PVC goed verwerkbaar is en isolerend werkt, is het breed inzetbaar, bovendien kan PVC in elke gewenste vorm worden gevormd. Daardoor wordt het meestal gebruikt voor voorwerpen die een ingewikkelde vorm hebben.

De soorten PVC platen

Hieronder vindt u een overzicht van alle PVC platen die u bij ons kunt bestellen, met bekende merken: Unipanel, Florence en Twinson. Dit zijn voornamelijk platen die ingezet kunnen worden voor uw plafond, wand, boeiboorden of vlonderplanken.

Bouwpanelen

Unipanel Bouwpanelen

Breed toepasbaar

Type materiaal: PVC

Merk: Unipanel

Vlonderplanken

twinson plank image

Terras en vlonder

Type materiaal: WPC

Merk: Twinson

Plafondplaten

Florence plafond

Binnen- en buitenplafonds

Type materiaal: PVC

Merk: Florence

Soorten PVC plaatmateriaal bij KunststofPanelen.nl

Bij KunststofPanelen.nl worden 3 verschillende soorten PVC platen verkocht. Dit zijn namelijk de PVC platen van Twinson, Unipanel en Florence.

Twinson PVC platen

Twinson is een onderhoudsarm alternatief voor de typische hardhouten terrasplanken. Twinson-vlonderplanken zijn gemaakt van een unieke mix van hout en PVC, waardoor ze een warme uitstraling hebben, terwijl ze ook de duurzaamheid van PVC bieden. Twinson-terrasplanken zijn eenvoudig te plaatsen en kunnen aan beide zijden worden gebruikt, zodat u kunt kiezen tussen twee verschillende structuren. Uiteraard is er ook een ruime keuze aan hulpprofielen beschikbaar voor een mooie en verzorgde afwerking.

Twinson

Unipanel PVC platen

Unipanel bouwpanelen zijn vervaardigd uit polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE) en zijn daardoor enorm duurzaam. De platen kunnen worden gebruikt voor diverse niet-dragende binnen- en buitentoepassingen, waaronder gevelbekleding en binnenmuren. De eigenschappen van Unipanel zijn bijna identiek aan die van hout. Hierdoor ontstaat een bijna identieke weergave. In tegenstelling tot hout vereisen Unipanel platen veel minder onderhoud.

unipanel-logo-categorie

Florence PVC platen

Florence plafondsystemen zijn perfect voor gebruik in badkamers en keukens, maar ook buiten! De elegante platen geven een high-end uitstraling aan elke omgeving terwijl ze onopvallend zijn. Het is niet langer noodzakelijk om te schilderen of te verven. Florence heeft een verscheidenheid van oppervlaktetexturen en lichte kleurentinten om uit te kiezen. Bovendien is het materiaal 100% recycleerbaar.

Florence logo

De voordelen van PVC platen

PVC platen hebben vele voordelen. Ten eerste is PVC een extreem duurzaam materiaal dat veel sterker is dan andere soorten materialen. Bovendien hebben de platen nog veel meer voordelen, dit zijn namelijk:

 • Onderhoudsarm
 • Duurzaam
 • Goede isolatie-eigenschappen
 • Rotbestendig
 • Vochtbestendig
 • Goede prijs / kwaliteit verhouding
 • Volledig recyclebaar
Voordelen van PVC

PVC platen op maat

Na levering kunt u de Twinson, Unipanel en Florence PVC platen eenvoudig op maat zagen. Zodra de planken op maat zijn gezaagd, kunnen ze met toebehoren worden bevestigd en kunnen de randen worden afgewerkt met de beschikbare afwerkingsprofielen.

Toepassingen

Op KunststofPanelen.nl worden er drie verschillende types PVC platen aangeboden, dus er is genoeg keuze. Dit zijn platen van de merken Twinson, Unipanel en Florence. Om duidelijkheid te kunnen geven over waar welke PVC plaat voor gebruikt wordt staat dit hieronder toegelicht.

Toepassingen Twinson platen

Twinson kan in een verscheidenheid van situaties worden gebruikt. Ten eerste is het zeer geschikt voor gebruik rond zwembaden omdat het splinter- en antislipbestendig is en niet vergaat. Ten tweede is het ook geschikt om met blote voeten op te lopen. Dit zorgt voor een aangename sfeer rondom en langs het zwembad. 

Tot slot is Twinson ook een uitstekende optie als u geen zwembad hebt. Het kan namelijk ook uitstekend worden gebruikt op het terras in de tuin of als hoogwaardige gevelbekleding.

Toepassingen twinson
Twinson PVC

Toepassingen Unipanel platen

Unipanel bouwpanelen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Buiten maakt u met gemak bijvoorbeeld dakranden, daklijsten, gootblokken, windveren, sierlijsten en decoraties. Binnenshuis is het materiaal vooral nuttig voor het maken van onder anderen koofjes, het wegwerken van leidingen en het bekleden van keldermuren.

PVC unipanel

Toepassingen Florence platen

De binnenplafondpanelen van Florence zijn ideaal voor het verbergen van leidingen en kabels, waarbij ook de installatie van spots mogelijk is. Daar komt bij dat de panelen zeer geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Dit komt doordat vocht en schimmel ongevoelig zijn voor de hoogwaardige kunststofsubstantie en de vochtbestendige toplaag, waardoor deze kleurvast blijft.

De plafondpanelen van Florence kunnen ook buiten worden toegepast. Bij buitentoepassingen zoals veranda’s, carports, luifels en dakoverstekken biedt Florence namelijk een buitenplafondsysteem dat de uitstraling heeft van een glad gestuct plafond. Daarbij zijn ze door de hoogwaardige kunststoffen en de vochtbestendige toplaag ongevoelig voor vocht en schimmels en blijven daardoor kleurecht.

Florence-plafondsystemen pvc

PVC platen en hun kenmerkende eigenschappen

Harde PVC-platen worden geproduceerd met een dimensioneel stabiele, chemisch consistente en elektrisch isolerende kunststof. Bovendien hebben de platen van dit materiaal een uitzonderlijke brandwerendheid. PVC dat geschuimd is, ook bekend als PCV-schuimplaat, is aanzienlijk lichter (ongeveer 0,5 g/cm3), gemakkelijker te verwerken en te bedrukken, en weerbestendiger.

De Belangrijkste eigenschappen van PVC:

 • Dimensionaal stabiel en hard
 • Bestand tegen chemicaliën
 • Een goede isolatie
 • Een goede brandweerstand B1
 • Het is ideaal voor lijmen en lassen
 • Weerbestendig
 • Geschuimd PVC is zeer licht (ongeveer 0,5 g/cm3)

Kleuren PVC platen

Van de merken Twinson, Unipanel en Florence zijn verschillende kleuren en variëteiten PVC platen beschikbaar. Elk type PVC plaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Om te kunnen zien welke kleuren u kunt kiezen, staan ze hieronder afgebeeld. 

Kleuren Twinson platen

Twinson platen zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren:

twinson terras kleuren 2

Kleuren Florence platen

Florence platen zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren:

Kleuren binnenplafonds

Kleuren buitenplafonds

100% originele PVC platen bij KunststofPanelen.nl

De aankoop van PVC platen van Twinson, Unipanel, of Florence is de eerste stap naar een mooi en duurzaam afgewerkt huis. Hoewel er veel websites zijn waar deze platen te verkrijgen zijn, moet u oppassen voor degenen die geen 100% originele platen leveren. Op de webshop van KunststofPanelen.nl kunt u terecht voor 100% originele platen. Dit komt doordat wij werken met een gerenommeerde leverancier. Bovendien heeft u uw bestelling binnen 2 tot 5 werkdagen in huis. Op die manier kunt u zo snel mogelijk aan de slag met uw aankoop.

PVC platen in de badkamer

De PVC platen van Florence zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Florence is daarom een uitstekende keuze voor keuken- en badkamerplafonds. De elegante platen geven elke ruimte een hoogwaardige uitstraling zonder opdringerig te zijn. Florence platen bieden de luxe van een PVC plafond waarin alles perfect is weggewerkt en een langdurig fraai uiterlijk.

PVC in de badkamer

Onderhoud van PVC platen

De producten van de merken Twinson, Unipanel en Florence zijn relatief eenvoudig te onderhouden. De PVC platen van deze merken zijn namelijk onderhoudsarm en hoeven niet vaak schoongemaakt te worden. Met andere woorden, de platen van de genoemde merken behoeven geen frequent onderhoud. De platen kunnen indien nodig met een mild sopje worden schoongemaakt. U dient alleen geen chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen te gebruiken.

Alles over PVC

Polyvinylchloride, ook bekend als PVC of Vinyl, is een economisch en veelzijdig thermoplastisch polymeer dat veel wordt gebruikt in de bouwindustrie voor bijvoorbeeld platen. PVC is dan ook ‘s werelds op twee na grootste thermoplastische materiaal naar volume, na polyethyleen en polypropyleen.

Het is een wit, bros vast materiaal dat verkrijgbaar is in poeder- of korrelvorm. Door zijn veelzijdige eigenschappen, zoals zijn lichte gewicht, duurzaamheid, lage kostprijs en gemakkelijke verwerkbaarheid, vervangt PVC in verschillende toepassingen traditionele bouwmaterialen zoals hout, metaal en nog veel meer.

Lijmen van PVC platen

PVC platen kunnen gemakkelijk worden samengevoegd met de juiste soort lijm en hebben een hoge hechtsterkte. Het is van cruciaal belang dat tijdens de verlijmingsprocedure het juiste soort lijm wordt gebruikt. Bij het aan elkaar lijmen van Unipanel bouwplaten kan bijvoorbeeld PVC lijm worden gebruikt. Voor andere bevestigingen wordt vaak Polymax High Tack of een vergelijkbare lijm gebruikt. Het is altijd een goed idee om PVC en andere materialen vóór het lijmen te reinigen met een reinigingsmiddel. Dit ontvet en reinigt het materiaal, waardoor een betere verbinding mogelijk is.

PVC

PVC profielen

Voor de montage van de bij KunststofPanelen.nl verkochte platen zijn er diverse PVC profielen verkrijgbaar op de webshop. Deze PVC profielen worden ook wel toebehoren genoemd en kunnen ondersteuning bieden bij de montage van de platen. Naast deze toebehoren die ondersteuning bieden tijdens de montage, zijn er ook toebehoren die ondersteuning bieden op het gebied van reiniging. Hoewel de platen van KunststofPanelen.nl onderhoudsarm zijn, zullen ze toch af en toe schoongemaakt moeten worden.

PVC wandplaten

Florence plafondsystemen kunnen zowel als wandbekleding als plafond worden gebruikt. In een handomdraai heeft u een zowel nette als opgeruimde wand. Door de oogverblindende witte kleuren zal elke ruimte met deze PVC wandplaten direct groter lijken en krijgt u bovendien de indruk dat u in een grotere ruimte woont.

Montage PVC panelen

Ondanks dat de montage van PVC platen eenvoudig is, hebben we voor u een montagehandleiding ontwikkeld. Deze montagehandleidingen zijn hieronder te vinden.

Montage PVC

Veelgestelde vragen

Welke kleuren PVC platen zijn er allemaal?

De platen van de merken Twinson, Unipanel en Florence zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kleuren. Deze kleuren zijn weergegeven in de tabel hierboven onder het kopje “Kleuren”.

Welke PVC plaat past bij mijn project?

Welke plaat het beste is voor uw project verschilt. Bijvoorbeeld, Twinson, Unipanel en Florence platen zijn elk geschikt voor verschillende projecten. Meer informatie over welke plaat waarvoor geschikt is kan gevonden worden in de “toepassingen” paragraaf eerder in het artikel.

Hoe kan ik PVC platen bestellen?

Op de website van KunststofPanelen.nl kunt u PVC platen bestellen van de merken Unipanel, Twinson en Florence.

Wat is de levertijd van PVC platen?

De PVC platen van de merken Unipanel, Twinson en Florence hebben een levertijd van 2-5 werkdagen op KunststofPanelen.nl.

Wat heb ik aan een PVC plaat?

PVC, ofwel Polyvinyl Chloride, is een stevig materiaal dat gebruikt kan worden voor een verscheidenheid aan toepassingen. Een voorbeeld van wanneer een PVC plaat van pas kan komen is bij het decoreren van uw huis of tuin. Een PVC plaat kan bijvoorbeeld worden bevestigd aan het plafond, de muur of worden gebruikt als gevelbekleding. Daarnaast kunnen PVC platen ook gebruikt worden als vlonder bij bijvoorbeeld het zwembad.

Kan ik met Twinson een PVC vloer leggen?

Twinson PVC vlonderplanken zijn verkrijgbaar bij KunststofPanelen.nl. Vlonderplanken zijn ideaal voor het aanleggen van een mooie, warme en vloer of terras in de tuin. De planken gaan dankzij hun natuurlijke uitstraling mooi op in de natuurlijke omgeving.

Kan ik PVC platen online bestellen?

Op de website van KunststofPanelen.nl kunt u eenvoudig PVC platen online bestellen. Deze platen worden binnen 2-5 werkdagen geleverd en zijn van 100% originele kwaliteit.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo