Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

PVC profielen

PVC-profielen worden gebruikt voor een groot scala van toepassingen. Plafonds, vlonders en borstweringen zijn slechts enkele voorbeelden. PVC wordt veel gebruikt omdat het gemakkelijk te produceren is en een isolerende werking heeft. PVC kan in vrijwel elke vorm worden gegoten. Daarom wordt het meestal gereserveerd voor complex gevormde voorwerpen.

De soorten PVC profielen

In de afbeelding hieronder ziet u een lijst met alle PVC profielen die wij leveren, waaronder merken als Unipanel, Florence en Twinson. Plafonds, muren, boeiboorden en terrasplanken zijn veel voorkomende toepassingen voor PVC profielen.

Bouwpanelen

Unipanel Bouwpanelen

Breed toepasbaar

Type materiaal: PVC

Merk: Unipanel

Vlonderplanken

Terras en vlonder

Type materiaal: WPC

Merk: Twinson

Plafondplaten

Florence plafond

Binnen- en buitenplafonds

Type materiaal: PVC

Merk: Florence

Soorten PVC plaatmateriaal bij KunststofPanelen.nl

PVC profielen zijn er in drie varianten bij KunststofPanelen.nl. De Twinson, Unipanel en Florence PVC profielen zijn de profielen waar u naar op zoek bent.

Twinson PVC profielen

Twinson is een optie voor terrasplanken uit hardhout die weinig onderhoud vergt. Twinson-terrasplanken zijn vervaardigd uit een unieke combinatie van hout en pvc, waardoor ze een warme uitstraling hebben terwijl ze toch de duurzaamheid bezitten die pvc biedt. Twinson-terrasplanken zijn eenvoudig te plaatsen en kunnen aan beide zijden worden gebruikt voor een verscheidenheid aan texturen. Uiteraard zijn er hulpprofielen verkrijgbaar in verschillende stijlen voor een mooie en verzorgde afwerking.

Twinson

Unipanel PVC profielen

Unipanel bouwpanelen zijn vervaardigd uit polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE), waardoor ze een zeer lange levensduur hebben. De profielen kunnen worden gebruikt voor gevelbekleding en binnenmuren, naast andere niet-dragende toepassingen binnen en buiten. De eigenschappen van Unipanel zijn bijna identiek aan die van hout. Dit geeft het effect van die van hout met een bijna identiek aanzicht. In tegenstelling tot hout vergen Unipanel profielen veel minder onderhoud.

unipanel-logo-categorie

Florence PVC profielen

Badkamers, keukens en zelfs buitentoepassingen profiteren van de plafondsystemen van Florence. De slanke profielen geven elke omgeving een high-end uitstraling terwijl ze onopvallend zijn. Verven of schilderen is dan ook niet meer nodig. Florence heeft een verscheidenheid van oppervlaktetexturen en lichte kleurentinten om uit te kiezen. Bovendien is het materiaal 100% geschikt voor recycling.

Florence logo

De voordelen van PVC profielen 

Het gebruik van PVC profielen heeft verschillende voordelen. PVC is namelijk een materiaal met een zeer lange levensduur dat beter presteert dan andere materialen. Afgezien hiervan hebben PVC-profielen nog tal van andere voordelen. Hieronder vindt u enkele van de voordelen van het gebruik van PVC profielen:

 • Weinig onderhoud
 • Erg duurzaam
 • Goede isolerende eigenschappen
 • Bestand tegen rot
 • Bestand tegen vocht
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Compleet te recycleren
Voordelen van PVC

PVC profielen op maat

Na levering kunnen Twinson, Unipanel en Florence PVC profielen eenvoudig op maat worden gezaagd. Nadat de platen op maat zijn gezaagd, kunnen ze worden samengevoegd met accessoires en kunnen de randen worden afgewerkt met een van de verschillende afwerkingsprofielen.

Toepassingen

PVC profielen zijn bij KunststofPanelen.nl verkrijgbaar in drie verschillende varianten. Dit zijn de profielen van het merk Twinson, Unipanel en Florence. Hieronder wordt dit besproken om duidelijkheid te verschaffen welke PVC plaat voor welke functie wordt gebruikt.

Toepassingen Twinson profielen

Twinson is een multifunctioneel materiaal dat in tal van omstandigheden kan worden gebruikt. Het is bijvoorbeeld ideaal voor gebruik rond zwembaden, omdat het splinter- en slipvast is en niet rot. Het is ook mogelijk om met blote voeten op het zonnedek te lopen. Dit creëert een ontspannende omgeving rondom en langs het zwembad.

Zelfs als u geen toegang hebt tot een zwembad, is Twinson een uitstekende optie. In feite is het ook een uitstekende keuze voor een patio in de achtertuin of als hoogwaardige muurbekleding.

Toepassingen twinson
Twinson PVC

Toepassingen Unipanel profielen

Unipanel bouwpanelen kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Buiten kunt u gemakkelijk dakranden, daklijsten, gootblokken, windschermen, sierlijsten, ornamenten en nog veel meer ontwerpen. Binnenshuis is het materiaal bijzonder nuttig voor het maken van koven, het verbergen van buizen en het bekleden van keldermuren.

PVC unipanel

Toepassingen Florence profielen

De binnenplafondpanelen van Florence zijn ideaal voor het wegwerken van leidingen en draden, terwijl toch verlichting kan worden geïnstalleerd. De panelen zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Dit is te danken aan de hoogwaardige kunststofcomponent en de vochtbestendige toplaag, die kleurecht blijft.

Florence plafondpanelen zijn ook geschikt voor gebruik buiten. Florence biedt een plafondsysteem voor buiten met de uitstraling van een glad gestuct plafond voor toepassingen als veranda’s, carports, luifels en dakoverstekken. Ze zijn ongevoelig voor vocht en schimmel, en blijven dus kleurvast, dankzij de hoogwaardige kunststoffen en vochtbestendige toplaag.

Florence-plafondsystemen pvc

PVC profielen en hun kenmerkende eigenschappen

Voor de vervaardiging van harde PVC-profielen wordt een vormstabiel, chemisch consistent en elektrisch isolerend materiaal gebruikt. Bovendien zijn van dit materiaal vervaardigde profielen uiterst brandbestendig. Geschuimd PVC, ook bekend als PCV-schuimplaat, is lichter (ongeveer 0,5 g/cm3), gemakkelijker te verwerken en te bedrukken, en weerbestendiger dan gewoon PVC.

De Belangrijkste eigenschappen van PVC:

 • Maatvast en hard
 • Resistent tegen chemicaliën
 • Uitstekende isolatie
 • Brandwerendheid B1
 • Ideaal voor verlijmen en lassen
 • Bestand tegen weersinvloeden
 • Geschuimd PVC is zeer licht (ongeveer 0,5 g/cm3)

Kleuren PVC profielen

Twinson, Unipanel, en Florence PVC profielen zijn beschikbaar in een aantal kleuren en stijlen. Elk type PVC profiel is beschikbaar in een brede range van kleuren. De voor u beschikbare kleuren worden hieronder vermeld.

Kleuren Twinson profielen

Twinson profielen zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren:

Kleuren Florence profielen

Florence profielen zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren:

Kleuren binnenplafonds

Kleuren buitenplafonds

100% originele PVC profielen bij KunststofPanelen.nl

De aankoop van PVC profielen van Twinson, Unipanel of Florence is de eerste stap naar een mooi en duurzaam afgewerkt huis. Ondanks het feit dat er verschillende websites zijn die deze profielen aanbieden, moet u opletten voor websites die geen 100% originele profielen aanbieden. KunststofPanelen.nl verkoopt 100% originele profielen. Dit is mogelijk omdat wij samenwerken met een gerenommeerde leverancier. Uw bestelling wordt bovendien binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd. Zo kunt u direct aan de slag met uw aankoop.

PVC profielen in de badkamer

Florence PVC profielen zijn zeer geschikt voor vochtige omgevingen. Daardoor is Florence een fantastische keuze voor plafonds in keukens en badkamers. De strakke contouren geven elke ruimte een high-end uitstraling terwijl ze onopvallend zijn. Florence profielen bieden de luxe van een goed verborgen plafond met een langdurig aantrekkelijk uiterlijk.

PVC in de badkamer

Onderhoud van PVC profielen

De producten van de merken Twinson, Unipanel en Florence zijn uiterst eenvoudig te onderhouden. Dat komt omdat de PVC profielen van deze fabrikanten onderhoudsarm zijn en niet vaak moeten worden gereinigd. Met andere woorden, de profielen van de genoemde merken hoeven niet regelmatig te worden onderhouden. De profielen kunnen indien nodig met een mild sopje worden schoongemaakt. Gebruik alleen geen chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen.

Alles over PVC

PVC, of polyvinylchloride, is een veelzijdig en rendabel thermoplastisch polymeer dat op grote schaal wordt gebruikt in de bouwsector voor profielen. PVC is ‘s werelds derde meest voorkomende thermoplastische stof naar volume, na polyethyleen en polypropyleen.

Het is een brosse witte substantie die kan worden verpoederd of gekorreld. Door zijn talrijke eigenschappen zoals licht gewicht, duurzaamheid, lage kostprijs en gemakkelijke verwerking, vervangt PVC traditionele bouwmaterialen zoals hout, metaal, en meer bij een hele reeks toepassingen.

Lijmen van PVC profielen

PVC profielen hebben een hoge kleefkracht en kunnen gemakkelijk worden verlijmd met de juiste lijm. Tijdens het verlijmingsproces is het van cruciaal belang de juiste lijm te gebruiken. PVC lijm kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het verbinden van Unipanel bouwprofielen. Polymax High Tack of een vergelijkbare lijm wordt vaak gebruikt voor diverse bevestigingen. PVC en andere materialen reinigen met een reinigingsmiddel alvorens te verlijmen is meestal een goed idee. Door het materiaal te reinigen en te ontvetten wordt het gemakkelijker te verlijmen.

PVC

PVC profielen

Voor de montage van de bij KunststofPanelen.nl verkochte profielen zijn op de webshop diverse PVC profielen verkrijgbaar. Deze PVC profielen worden ook wel accessoires genoemd en kunnen helpen bij het monteren van profielen. Naast de accessoires die helpen bij het monteren, zijn er ook accessoires die helpen bij het reinigen. Profielen op KunststofPanelen.nl zijn onderhoudsarm, maar moeten zo nu en dan wel schoongemaakt worden.

PVC wandprofielen

Florence plafondoplossingen zijn geschikt voor zowel wanden als plafonds. Uw muur krijgt in een handomdraai een nette en opgeruimde uitstraling. Elke ruimte met deze PVC wandprofielen zal direct groter lijken door de oogverblindende witte kleuren. Hierdoor zal uw huis gezelliger aanvoelen en lijkt het alsof u in een grotere ruimte woont.

Montage PVC profielen

De installatie van van dit materiaal is vrij eenvoudig. Om het u nog gemakkelijker te maken, hebben we een montagehandleiding gemaakt voor Twinson, Unipanel en Florence. De instructies voor de montage ervan vindt u hieronder.

Montage PVC

Veelgestelde vragen

Welke kleuren PVC profielen zijn er allemaal?

De merken Twinson, Unipanel, en Florence bieden een brede reeks kleurenopties voor hun profielen. Deze kleuren zijn vermeld onder het kopje “Kleuren” in een tabel hierboven.

Welke PVC plaat past bij mijn project?

Het is aan u om te beslissen welk paneel geschikt is voor uw project. Twinson, Unipanel, en Florence profielen, bijvoorbeeld, zijn allemaal geschikt voor diverse doeleinden. Meer informatie over welke plaat voor welke toepassing het meest geschikt is, vindt u in het onderdeel “Toepassingen” bovenaan de pagina.

Hoe kan ik PVC profielen bestellen?

PVC profielen van de merken Unipanel, Twinson en Florence zijn te koop op de website van KunststofPanelen.nl.

Wat is de levertijd van PVC profielen?

Voor de merken Unipanel, Twinson en Florence van dit materiaal op KunststofPanelen.nl geldt een leveringstermijn van 2-5 werkdagen.

Wat heb ik aan een PVC plaat?

PVC (Polyvinyl Chloride) is een duurzame kunststof die voor tal van toepassingen kan worden gebruikt. Een PVC profiel kan zeer voordelig zijn als het gaat om het decoreren van uw huis of tuin. Een pvc profiel kan bijvoorbeeld worden gebruikt om het plafond, de muur of de gevel te bekleden. PVC profielen kunnen ook worden gebruikt als vlonder voor bijvoorbeeld zwembaden.

Kan ik met Twinson een PVC vloer leggen?

KunststofPanelen.nl levert Twinson PVC terrasplanken. Vlonderplanken zijn perfect om een mooie, gezellige tuinvloer of terras te creëren. Door hun natuurlijke uitstraling passen de planken naadloos in hun omgeving.

Wat is PVC?

Polyvinylchloride, of PVC, is een van de bekendste en meest gebruikte kunststoffen. In het dagelijks leven is PVC een stof die niet over het hoofd kan worden gezien. PVC is een veelgebruikt materiaal voor een verscheidenheid van toepassingen, waaronder wand-, vloer-, plafond- en gevelbekleding.

Aardolie/natuurgas en zout zijn de twee natuurlijke elementen die worden gebruikt om PVC te maken. Koolstof, waterstof en chloor worden respectievelijk uit aardolie of aardgas gewonnen, en chloor wordt uit zout gewonnen. PVC (thermoplastisch polyvinylchloride) is een vorm van kunststof. De stof wordt kneedbaar bij verhitting, en keert terug in vaste toestand bij afkoeling.

Kan ik PVC profielen online bestellen?

U kunt gemakkelijk profielen van dit materiaal online kopen op de website van KunststofPanelen.nl. Deze profielen worden binnen 2-5 werkdagen verzonden en zijn 100% authentiek.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Geen namaak producten, origineel Heering dealer

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo ideal logo