Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

PVC schroten

Pvc schroten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Voorbeelden zijn plafonds, vlonders en boeiboorden. PVC wordt vaak gebruikt wegens zijn gemak van vervaardiging en isolerende kenmerken. Ook kan PVC in elke vorm worden gegoten. Daarom wordt het vaak gebruikt voor producten met complexe vormen.

De soorten PVC schroten

De onderstaande tabel geeft een overzicht van alle PVC schroten die bij KunststofPanelen.nl verkrijgbaar zijn, waaronder Unipanel, Florence en Twinson. Het betreft voornamelijk PVC schrootjes die kunnen worden gebruikt voor plafonds, muren, boeiboorden en patio’s.

Bouwpanelen

Unipanel Bouwpanelen

Breed toepasbaar

Type materiaal: PVC

Merk: Unipanel

Vlonderplanken

Terras en vlonder

Type materiaal: WPC

Merk: Twinson

Plafondplaten

Florence plafond

Binnen- en buitenplafonds

Type materiaal: PVC

Merk: Florence

Soorten PVC plaatmateriaal bij KunststofPanelen.nl

Op KunststofPanelen.nl, worden PVC schroten aangeboden in drie hoofdtypen. Twinson, Unipanel, en Florence zijn de merken van deze PVC schroten.

Twinson PVC schroten

Twinson is een onderhoudsvriendelijk alternatief voor traditioneel hardhout. Twinson-vloeren zijn vervaardigd uit een unieke combinatie van hout en PVC, waardoor ze een warme uitstraling hebben terwijl de veerkracht van het PVC behouden blijft. Twinson-vloeren zijn eenvoudig te installeren en kunnen aan beide zijden worden gebruikt, zodat u kunt kiezen uit twee verschillende constructies. Uiteraard kunt u kiezen uit verschillende hulpprofielen om een passende uitstraling te verkrijgen.

Twinson

Unipanel PVC schroten

Unipanel bouwpanelen zijn vervaardigd uit polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE), waardoor ze zeer duurzaam zijn. Deze panelen zijn geschikt voor gevelbekleding en binnenmuren, alsook voor niet-dragende binnen- en buitentoepassingen. Unipanel heeft kwaliteiten die bijna gelijk zijn aan die van hout. Het uitzicht is dan ook praktisch identiek. In tegenstelling tot hout vergen Unipanel schroten minder onderhoud.

unipanel-logo-categorie

Florence PVC schroten

Badkamers, keukens, en zelfs buitentoepassingen zijn perfect voor het Florence plafondsysteem! Elegante schrootjes geven elke ruimte een high-end uitstraling terwijl ze toch ingetogen zijn. Het is niet nodig om extra te schilderen of bij te werken. Florence is beschikbaar in een verscheidenheid van lichte tinten en oppervlaktetexturen. Bovendien is het materiaal volledig recyclebaar.

Florence logo

De voordelen van PVC schroten

PVC schroten hebben talrijke voordelen. Dit is te danken aan het feit dat PVC een zeer duurzaam materiaal is, in vergelijking met andere materialen. PVC schroten hebben daarnaast nog een hele reeks andere voordelen. Enkele voordelen van pvc schroten zijn de volgende:

 • Vereist weinig onderhoud
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Isolerende eigenschappen
 • Roestvast
 • Ongevoelig voor vocht
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Volledig herbruikbaar
Voordelen van PVC

PVC schroten op maat

Na levering kunnen Twinson, Unipanel en Florence PVC schroteneenvoudig op maat worden gezaagd. Bevestigingsstukken kunnen worden gebruikt om de schroten met elkaar te verbinden nadat ze op maat zijn gezaagd, en de randen kunnen worden gepolijst met beschikbare afwerkingsprofielen.

Toepassingen

Op de website van KunststofPanelen.nl kunt u kiezen uit drie verschillende soorten PVC-schroten. Hier ziet u schroten van de merken Twinson, Unipanel, en Florence. De vele types van PVC schroten hebben uiteenlopende doeleinden, die hieronder worden toegelicht.

Toepassingen Twinson schroten

Twinson is een veelzijdig hulpmiddel dat in de meest uiteenlopende situaties kan worden toegepast. Omdat het breuk- en antislipbestendig is, en bovendien niet afbreekbaar, is het geschikt voor gebruik in de buurt van zwembaden. Twinson terrassen zijn ook goed om met blote voeten op te lopen. Dit zorgt voor een rustige sfeer rondom en langs het zwembad.

Ook als u niet over een zwembad beschikt, is Twinson een uitstekend alternatief. Het kan immers ook als hoogwaardige wandbekleding of op tuinterrassen worden gebruikt.

Toepassingen twinson
Twinson PVC

Toepassingen Unipanel schroten

Unipanel is een vorm van bouwplaat die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Dakranden, goten, pilaren, lijstwerk, sierlijsten en andere architecturale elementen kunnen allemaal eenvoudig buiten worden geconstrueerd. Het materiaal is bijzonder geschikt voor het maken van koven, het verbergen van leidingen en het bekleden van keldermuren.

PVC unipanel

Toepassingen Florence schroten

Binnenplafonds van Florence zijn ideaal om buizen en kabels te verbergen, en ze kunnen zelfs worden verlicht met lampen. De schroten kunnen ook worden gebruikt in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Dit komt doordat vocht en schimmel niet kunnen doordringen in hoogwaardige kunststof stoffen met een vochtbestendige toplaag die kleurecht is.

Plafonds van Florence kunnen ook buiten worden toegepast. Voor buitentoepassingen zoals balkons, carports, luifels en dakoverstekken biedt Florence een buitenplafondsysteem dat een glad gestuct plafond nabootst. De tegels zijn bovendien bestand tegen vocht en schimmels en dus kleurvast, dankzij hoogwaardige kunststof en een vochtbestendige toplaag.

Florence-plafondsystemen pvc

PVC schroten en hun kenmerkende eigenschappen

Hard PVC-schroot is gemaakt van schimmelbestendig, chemisch coherent en elektrisch isolerend materiaal. Bovendien heeft uit dit materiaal vervaardigd schroot een hoge brandwerendheid. Geschuimd PVC, ook bekend als PVC-schuimkarton, is lichter (ongeveer 0,5 g/cm3), sneller te verwerken en te bedrukken, en weerbestendiger dan gewoon PVC.

De Belangrijkste eigenschappen van PVC:

 • Sterk en vormvast
 • Chemisch bestendig
 • Isoleert goed
 • Goede brandbestendigheid
 • Lijmen en lassen zijn beide mogelijk met dit materiaal
 • Bestand tegen de elementen
 • Geschuimd PVC is extreem licht (ongeveer 0,5 g/cm3)

Kleuren PVC schroten

PVC schroten zijn verkrijgbaar bij de merken Twinson, Unipanel, en Florence in een verscheidenheid van kleuren en stijlen. Elk soort PVC schroot is verkrijgbaar in een breed scala van kleuren. De voor u beschikbare kleuren worden hieronder vermeld.

Kleuren Twinson schroten

Twinson schroten zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren:

Kleuren Florence schroten

Florence schroten zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren:

Kleuren binnenplafonds

Kleuren buitenplafonds

100% originele PVC schroten bij KunststofPanelen.nl

De eerste stap naar een mooi en langdurig afgewerkt huis is het kopen van PVC schroten van Twinson, Unipanel, of Florence. Terwijl er een overvloed van plaatsen zijn waar u deze schroten kunt krijgen, zou u zich van die bewust moeten zijn die geen 100% echte schroten verstrekken. Op de KunststofPanelen.nl website, vindt u 100% echte schroten. Dit is te wijten aan het feit dat er wordt gewerkt met gerenommeerde leveranciers. Bovendien zal uw bestelling binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd worden. Hierdoor bent u in staat om zo snel mogelijk uw aankoop te plaatsen op een locatie naar keus.

PVC schroten in de badkamer

De eerste stap naar een mooi en langdurig afgewerkt huis is het kopen van PVC schroten van Twinson, Unipanel, of Florence. Terwijl er een overvloed van plaatsen zijn waar u deze schroten kunt krijgen, zou u zich van die bewust moeten zijn die geen 100% echte schroten verstrekken. Op de KunststofPanelen.nl website, vindt u 100% echte schroten. Dit is te wijten aan het feit dat er wordt gewerkt met gerenommeerde leveranciers. Bovendien zal uw bestelling binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd worden. Hierdoor bent u in staat om zo snel mogelijk uw aankoop te plaatsen op een locatie naar keus.

PVC in de badkamer

Onderhoud van PVC schroten

De producten van Twinson, Unipanel en Florence zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Deze PVC schroten zijn onderhoudsarm en hoeven niet vaak schoongemaakt te worden. De bovenvermelde schrootmerken daarentegen vereisen geen frequent onderhoud. Indien nodig kan een schroot in een warm sopje worden schoongemaakt. Vermijd gewoon het gebruik van schurende reinigingsmiddelen of agressieve chemicaliën.

Alles over PVC

PVC, vaak bekend als vinyl of polyvinylchloride, is een soepel en kosteneffectief thermoplastisch polymeer dat vaak wordt gebruikt in de bouwsector, bijvoorbeeld in schroten. Na polyethyleen en polypropyleen is PVC ‘s werelds derde grootste thermoplast.

Het is een brosse witte stof in poedervorm of korrelvorm. Wegens zijn licht gewicht, duurzaamheid, lage kostprijs en gemakkelijke vervaardiging heeft PVC in een groot aantal toepassingen traditionele bouwmaterialen zoals hout en metaal grotendeels vervangen.

Lijmen van PVC schroten

PVC schroten zijn eenvoudig te installeren en hebben een sterke kleefkracht wanneer ze met de juiste lijm worden aangebracht. Het is van cruciaal belang om de juiste lijm aan te brengen tijdens het verlijmingsproces. PVC-lijm kan bijvoorbeeld worden gebruikt om Unipanel bouwpanelen te verlijmen. Polymax High Tack of gelijkaardige lijmen worden vaak gebruikt om andere bevestigingsmiddelen samen te houden. Het is altijd een goed idee om PVC en andere materialen vóór het lijmen te reinigen met een reinigingsmiddel. Het ontvetten en reinigen van het materiaal zal resulteren in een sterkere verbinding.

PVC

PVC profielen

Op de website vindt u een verscheidenheid aan PVC-profielen voor de montage van PVC profielen. Deze pvc-profielen, ook wel hulpstukken genoemd, kunnen worden gebruikt om de schroten tijdens de montage op hun plaats te houden. Naast de montagehulpstukken zijn er ook reinigingshulpstukken beschikbaar. Hoewel schroten weinig onderhoud vergen, zullen ze toch van tijd tot tijd moeten worden gereinigd.

PVC wandschroten

Zowel wanden als plafonds kunnen profiteren van plafondoplossingen van Florence. In een mum van tijd zijn uw muren weer netjes en opgeruimd. Deze helderwitte PVC wand schroten laten elke ruimte groter lijken. Dit verbetert de uitstraling van uw huis en wekt de indruk dat u op een grotere plek woont.

Montage PVC schroten

PVC schroten zijn vrij gemakkelijk te installeren. Voor uw gemak zijn er installatie-instructies opgesteld voor Twinson, Unipanel en Florence. Hieronder vindt u deze montage-instructies die u vertellen hoe u deze panelen moet installeren.

Montage PVC

Veelgestelde vragen

Welke kleuren PVC schroten zijn er allemaal?

Twinson, Unipanel, en Florence panelen zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren. Deze kleuren zijn vermeld in de tabel hierboven onder de rubriek “Kleuren”.

Welke PVC schroot past bij mijn project?

Het is aan u om te bepalen welk schroot het beste zal werken voor uw project. De schrootcategorieën Twinson, Unipanel en Florence, bijvoorbeeld, zijn ideaal voor een breed scala van toepassingen. Voor meer informatie over welke schroot geschikt is voor bepaalde schrootcategorieën, zie de rubriek “toepassingen” eerder op deze pagina.

Hoe kan ik PVC schroten bestellen?

Op de KunststofPanelen.nl website, kunt u PVC schroten kopen van de merken Unipanel, Twinson, en Florence.

Wat is de levertijd van PVC schroten?

KunststofPanelen.nl levert PVC schroten van de merken Unipanel, Twinson en Florence in 2-5 werkdagen.

Wat heb ik aan een PVC schroot?

PVC, of polyvinylchloride, is een veelzijdig polymeer met talrijke toepassingen. PVC schroten, bijvoorbeeld, kunnen worden gebruikt om uw huis of tuin te versieren. Een ander voorbeeld is dat deze schroten, bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt als gevelbekleding of op plafonds en muren worden geplakt. PVC schroten kunnen ook worden gebruikt als decoratieve bekleding voor bijvoorbeeld zwembaden.

Kan ik met Twinson een PVC vloer leggen?

Twinson schroten zijn verkrijgbaar bij KunststofPanelen.nl. Terrasschroot is uitermate geschikt voor het maken van mooie, warme tuinvloeren of terrassen. De schrootjes gaan op in de omgeving dankzij hun natuurlijke uitstraling.

Wat is PVC?

PVC, of polyvinylchloride, is een van de bekendste en meest gebruikte kunststoffen. PVC is een materiaal dat niet mag worden verwaarloosd. PVC is in feite een veelgebruikt materiaal, met toepassingen zo divers als wand-, vloer-, plafond- en gevelbekleding.

PVC wordt gemaakt uit twee natuurlijke elementen: aardolie/gas en zout. Aardolie of aardgas bevatten koolstof en waterstof, terwijl zout chloor bevat. PVC staat voor polyvinylchloride (thermoplastisch polyvinylchloride) en is een soort kunststof. Bij verhitting wordt het buigbaar, en bij afkoeling keert het terug in vaste toestand.

Kan ik PVC schroten online bestellen?

U kunt gemakkelijk schroten online kopen via de KunststofPanelen.nl website. Deze schroten zijn van originele kwaliteit en zullen binnen 2-5 werkdagen bij u aankomen.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Geen namaak producten, origineel Heering dealer

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo ideal logo