Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Terrasplanken

Terrasplanken zijn een populaire keuze als het gaat om het aanleggen van een terras. Ze bieden niet alleen een duurzame en stevige ondergrond voor je terras, maar kunnen ook de uitstraling van je tuin verbeteren. Er zijn verschillende terrasplanken waar u uit kunt kiezen, met verschillende materiaalsoorten voor- en nadelen.

Verschillende terrasplanken

Terrasplanken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder hout, composiet, PVC en aluminium. Per materiaal zullen we toelichten wat de voor- en nadelen zijn.

Houten terrasplanken

Houten vlonderplanken zijn traditioneel en bieden een natuurlijke uitstraling, maar ze kunnen gevoelig zijn voor verrotting en vereisen regelmatig onderhoud. Ook trekken ze insecten en slakken aan.

Een van de grootste voordelen van houten terrasplanken is hun natuurlijke uitstraling. Hout is een warm materiaal dat een rustieke en gezellige sfeer creëert. Het past bij verschillende tuinstijlen, van traditioneel tot modern. Ze gaan lang mee, mits ze goed worden onderhouden.

Er zijn verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden voor vlonderplanken. Hieronder bespreken we de meest populaire houtsoorten.

  1. Tropisch hardhout: Tropisch hardhout is een van de duurzaamste houtsoorten en heeft een lange levensduur. Ze gaan tot wel 25 jaar mee. Het is bestand tegen vocht en rot, waardoor het geschikt is voor gebruik buiten. Tropisch hardhout wordt vaak gebruikt voor terrasplanken, omdat het een mooie uitstraling heeft en weinig onderhoud vereist. Populaire soorten tropisch hardhout zijn bijvoorbeeld Ipé, Cumaru en Bankirai.
  2. Naaldhout: Naaldhout is een goedkoper alternatief voor tropisch hardhout. Het is lichter van kleur en minder duurzaam dan tropisch hardhout, maar kan toch een goede optie zijn voor wie op zoek is naar een natuurlijke uitstraling. Populaire soorten naaldhout zijn bijvoorbeeld grenen en vuren.
  3. Bamboe: Bamboe is een duurzaam alternatief voor hout. Het groeit snel en kan om de paar jaar worden geoogst, waardoor het een hernieuwbare grondstof is. Bamboe heeft een natuurlijke uitstraling en is bestand tegen vocht en rot. Het is ook erg sterk, waardoor het geschikt is voor gebruik als terras.

Composiet terrasplanken

Composiet terrasplanken bestaan uit een mengsel van houtvezels en kunststoffen en bieden vele voordelen ten opzichte van de traditionele houten variant.

Een van de belangrijkste voordelen van is dat ze duurzamer zijn dan traditionele houten terrassen. Composiet is bestand tegen rot, insecten en weersinvloeden en hebben een lange levensduur. Houten planken hebben daarentegen meer onderhoud nodig en kunnen na verloop van tijd rotten, kromtrekken of splijten.

Een ander voordeel is dat ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Composiet hoeft niet te worden geschuurd, geverfd of gebeitst en zijn gemakkelijk schoon te maken met een sopje en water. Dit bespaart tijd en geld op lange termijn.

Composiet terrasplanken zijn ook veiliger dan houten vlonderplanken. Omdat composiet niet splintert of splijt, is het veiliger voor blote voeten en huisdieren. Dit maakt ze ideaal voor gezinnen met kinderen en huisdieren.

Hoewel composiet een duurdere optie kan zijn dan hout, is het een investering die zich op lange termijn terugbetaalt. Door de duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid, veiligheid, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid van composiet terrasplanken, zijn ze een verstandige keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige terrasplank die lang meegaat. Vandaar dat KunststofPanelen ook bewust heeft gekozen om alleen composiet planken in het assortiment op te nemen.

terrasplanken

Kunststof terrasplanken

Eigenlijk zijn tegenwoordig bijna alle kunststof terrasplanken een mengsel tussen kunststof en houtvezels, waardoor het ook composiet is. Dit omdat de planken anders geen natuurlijke uitstraling hebben wanneer ze volledig bestaan uit kunststof. Deze planken zijn goed bestand tegen weersinvloeden en hebben weinig onderhoud nodig, maar hebben een minder natuurlijke uitstraling dan hout.

Voordelen

Een van de grootste voordelen van terrasplanken voor uw terrasvloer is dat ze een duurzame en stevige ondergrond bieden voor het terras. Of dat nu een klein balkon is of een grote tuin, deze speciale planken bieden uitkomst. Bovendien kunnen de planken uw tuin verbeteren door een natuurlijk effect te geven.

De terrasplanken in ons assortiment komen standaard met 10 jaar garantie. Dat biedt de zekerheid dat u jarenlang kunt genieten van een duurzaam terras. Bijkomend voordeel is dat de planken niet glad worden, zelfs niet als het regent.

Montage

Veel terrasplanken komen tegenwoordig met een gemakkelijk montage systeem, zo ook die in ons assortiment. Deze hebben een speciaal Click-systeem. Hierdoor gaat de montage extra snel. U kunt dit gemakkelijk zelf doen en het scheelt wel 40% tijd dan bij het monteren van een normaal terras. Bijkomend voordeel is dat de montage onzichtbaar is.

De montage start met de driehoekige grondplaat (Triax) waarop het aluminimum frame geplaatst wordt. Hier worden de verstelbare terrasverhogers en extensies aan toegevoegd. Op deze onderbouw komt het aluminium kaderwerk en de perfecte afwerking met Twinson vlonderplanken. De terrasplanken klikt u gemakkelijk in elkaar, zelfs de hoeken of schuine gedeeltes. Voor extra informatie over de montage vindt u hier de montage handleiding.

Terrasplanken kopen

Terrasplanken kopen? Dat kan bij KunststofPanelen.nl. Wij zijn een officiële Heering dealer waardoor we garanderen dat u goede kwaliteit composiet vlonderplanken koopt, en hier 10 jaar garantie op krijgt. Vanaf € 700,- is de bezorging zelfs volledig gratis. Bekijk snel het gehele assortiment en kies vandaag nog voor een nieuw duurzaam terras.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo