Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Unipanel Bouwpanelen

Unipanel boeidelen

Unipanel boeidelen kopen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Met Unipanel haalt u de uitstraling van hout en de voordelen van kunststof in huis. Daarmee is het een ideale vervanger van multiplex en Western Red Ceder. De bouwpanelen zijn zowel binnen als buiten toepasbaar. Daarmee is het een uitstekende vervanger van mulitplex en Western Red Ceder. Meer weten? Klik dan hier voor alle informatie rondom Unipanel. Bij KunststofPanelen.nl profiteert u nu ook tijdelijk van een leuke aanbieding zodat u uw Unipanel producten nog voordeliger in huis haalt.

Unipanel Bouwpaneel koopt u bij KunststofPanelen.nl

KunststofPanelen.nl biedt het volledige assortiment van 100% originele Unipanel producten. Als officiële dealer sinds 2004 kunt u bij ons de gewenste bouwpanelen in diverse afmetingen bestellen voor de scherpste prijzen dankzij onze unieke aanbiedingen. Ook kan er een keuze gemaakt worden voor bouwpanelen met sponning. De panelen met sponning kunnen goed gebruikt worden voor bijvoorbeeld de afwerking van dakranden.

Het bestellen van de producten gaat in een paar stappen. Bekijk de prijslijst om de actuele prijzen te zien. In de product catalogus zijn alle Unipanel producten te vinden die via KunststofPanelen.nl te koop zijn. Koop Unipanel via KunststofPanelen.nl en weet zeker dat u niet te veel betaalt!

Unipanel-dakrand-wit

De materiaaleigenschappen van Unipanel

Unipanel is gemaakt van massief kunststof en heeft de eigenschappen van hout maar niet de nadelen die met hout kunnen ontstaan bij exterieur toepassingen.

Hieronder een overzicht van de product en materiaal eigenschappen van de Unipanel bouwpanelen.

Materiaaleigenschappen
MateriaalHPVC (hoofdbestanddeel)
Bevestigingsafstand40 cm
Min. verwerkingstemperatuur +5° C
Max. verwerkingstemperatuur 30° C
KleurechtheidNiet vergelend, UV-bestendig
VochtopnameGeen
BrandbaarheidZelfdovend, B2
Dichtheid0,55 gram per kubieke centimeter
Uitzettingscoëfficiënt0,08 mm / m / °C
GarantieLevenslange garantie tegen rotten en delamineren;
10 jaar garantie op verfhechting, bij inachtneming van de afwerkingsvoorschriften.

De voordelen van Unipanel

Unipanel kent veel voordelen ten opzichte van een vergelijkbaar product gemaakt van ander materiaal zoals multiplex of metaal. Bekijk hieronder alle voordelen:

✓ Levenslange garantie tegen delamineren en rotten
✓ 10 jaar garantie op verfhechting
✓ Schilderen niet noodzakelijk
✓ Uitstekende vervanger voor multiplex
✓ Kleurvast en UV-bestendig
✓ Bewerkbaar als hout
✓ Onderhoudsarm
✓ Volledig recyclebaar

Toepassingen van de Unipanel boeipanelen

De bouwpanelen zijn op veel verschillende manieren toepasbaar. Doordat ze universeel zijn, zijn ze voor zowel binnen- als buitenprojecten geschikt. Unipanel panelen zijn vrijwel op alle niet dragende buitentoepassingen toepasbaar, zoals:

Dit zorgt ervoor dat ook de buitenprojecten duurzaam en met een goede kwaliteit afgewerkt kunnen worden. De levenslange garantie tegen rotten maakt het een ideaal product voor buiten. Aangezien de panelen UV-bestendig en kleurvast zijn, gaan zij extra lang mee.

Unipanel koof

Wilt u een koof maken? Maak dan gebruik van Unipanel. Leidingen, kookafzuiging of buizen afdekken? Dit doet u gemakkelijk met een kunststof koof. Het grote voordeel voor uw koof is de onzichtbare afwerking. Hierdoor ziet u niet de schroeven zitten. Dit zorgt voor een egale afwerking. Een ander pluspunt is dat deze panelen demonteerbaar zijn. Hierdoor kunt u snel en makkelijk achter de koof kijken tijdens onderhoud. De dopjes en schroeven kunnen tijdelijk verwijderd worden, na het onderhoud plaatst u het zonder beschadigingen gewoon weer terug.

Dakrand

Doordat Unipanel nooit rot is het zeer geschikt voor de afwerking van dakranden. Ook is het makkelijk te bewerken, hierdoor is het een prima alternatief voor Western Red Cedar en multiplex boeidelen. De bouwpanelen zijn ongevoelig voor vocht, dit zorgt ervoor dat de levensduur vrijwel onbeperkt is. De panelen zijn bewerkbaar als hout, hierdoor zijn er veel verschillende aansluitingen, verbindingen en detailleringen mogelijk. Bijvoorbeeld een halfhoutverbinding. Wanneer u ervoor kiest om de bouwpanelen te frezen of zagen is het verstandig om af te werken met een sealer, dit voorkomt vuilaanhechting.

Unipanel-dakrand

Dakkapel

Een dakkapel is lastig te bereiken voor onderhoud. Hierdoor is het belangrijk dat u gebruik maakt van onderhoudsarme en rotvrije materialen. Unipanel is toepasbaar voor zowel de zijwangen als de overstekken en betimmering rond de kozijnen. Door de verschillende afmetingen zijn er veel mogelijkheden. Met de grootste panelen bedekt u gemakkelijk grote oppervlakken van uw dakkapel. Met de kleinere panelen kunt u de overige gedeeltes bedekken. U zaagt de producten net als hout gemakkelijk op maat. De witte panelen hebben in principe geen verdere bewerking nodig, maar als u graag een andere kleur wil kan u de platen gewoon schilderen.

Afmetingen Unipanel bouwpanelen

Het assortiment bestaat uit bouwpanelen met verschillende breedtes en lengtes. De panelen zijn in de volgende breedtes beschikbaar:

  • 185mm
  • 235mm
  • 285mm
  • 385mm
  • 610mm

In de afbeelding ziet u de breedtes gevisualiseerd. Daarnaast zijn er 2 verschillende lengtes, 290cm en 580cm.

unipanel verschillendeformaten

Assortiment en verpakking

Hieronder een overzicht van het volledige Unipanel assortiment en de afmetingen van de panelen:

Unipanel productVerpakking
Unipanel bouwpaneel 185 x 16 x 2900 - 2410 2 x 290cm
Unipanel bouwpaneel 185 x 16 x 5800 - 2410 2 x 580cm
Unipanel bouwpaneel 235 x 16 x 2900 - 24152 x 290cm
Unipanel bouwpaneel 235 x 16 x 5800 - 24152 x 580cm
Unipanel bouwpaneel 285 x 16 x 2900 - 24202 x 290cm
Unipanel bouwpaneel 285 x 16 x 5800 - 24201 x 580cm
Unipanel bouwpaneel 385 x 16 x 2900 - 24252 x 290cm
Unipanel bouwpaneel 385 x 16 x 5800 - 24251 x 580cm
Unipanel bouwpaneel 610 x 16 x 5800 - 24301 x 290cm
Bij producten - SKU
Unipanel sierlijst 36x52mm - 24354 x 485cm
Unipanel schroef 4x50 100st incl.dopjes - 2470 1 doos, 100 schroeven, 100 dopjes, 1 bitje
Unipanel sealer 250ml - 24751 st

Unipanel boeidelen

Unipanel is zeer geschikt materiaal voor het maken van boeidelen. Het is vochtbestendig, rotvrij en onderhoudsarm. Dit komt door het massieve en homogene materiaal. Doordat de panelen bewerkbaar als hout zijn is het maken en monteren van boeidelen een simpele klus. Hierdoor kunt u gemakkelijk de platen in de juiste vormen en maten zagen, boren, frezen of schuren. Ook de afwerking van uw boeideel wordt prachtig. Het unieke afwerkingssetje zorgt namelijk voor een onzichtbare afwerking. Door het gebruik van Unipanel wordt uw dakrand mooi afgewerkt. Zowel de dakgoot, de rand om de dakkapel en de onderzijde van een plat dak kunnen afgewerkt worden.

Bevestiging, bewerking en afwerking van Unipanel

Bevestiging
VentilatieBij buitengebruik, ventilerend aanbrengen op een duurzaam regelwerk met een max. h.o.h. van 40 cm.
Schroeven / tackeren De bouwpanelen kunnen rechtstreeks geschroefd en getackerd worden met RVS nagels/schroeven.
LijmenUnipanel bouwpanelen kunnen uitstekend gelijmd worden. Voor onderlinge verlijming kunt u gebruik maken van HPVC lijm.
Bewerkingsmogelijkheden
ZagenZowel handmatig als machinaal uitstekend te zagen met een fijngetande houtzaag.
LijmenDe panelen kunnen uitstekend worden gelijmd met HPVC lijmen. Raadpleeg hiervoor de voorschriften van uw lijm-leverancier.
FrezenDoor de fijne structuur kunnen de panelen goed gefreesd worden op de freesbank of met een bovenfrees.
SchurenVoor een perfect glad oppervlak is Unipanel handmatig én machinaal te schuren zoals hout.
BorenVoorboren vaak niet nodig.
SchroevenSnel te monteren doordat voorboren vaak niet nodig is. Bij dakrandtoepassingen, schroeven h.o.h. 40 cm.
Schilderen10 jaar garantie op verfhechting op de voorgeschreven verfsystemen (bij gebruik van lichtere kleuren).
Afwerking
RandafwerkingGezaagde en gefreesde zijden afwerken met Unipanel Sealer, dit om vuilaanhechting te voorkomen.
Schilderen / plamuren Unipanel hoeft niet geplamuurd of geschilderd te worden om zijn levenslange garantie te behouden. Het is echter wel mogelijk om Unipanel te plamuren en te schilderen. Gebruik voor het plamuren een universele houtplamuur.
Afwerkingsvoorschriften Bij inachtneming van de afwerkingsvoorschriften, heeft u recht op 10 jaar garantie op verfhechting (bij gebruik van lichtere kleuren).

Uniek schroefsysteem

Het schroefsysteem van Unipanel is uniek. De schroeven zijn snel te monteren omdat voorboren vaak niet nodig is. Daarnaast zijn er nog andere voordelen:

✓ Volledig recyclebaar
✓ Plamuren niet nodig
✓ Eventueel overschilderbaar

Het speciale schroefsysteem maakt plamuren overbodig. Het schroefsysteem bestaat uit schroeven met dopjes en bitje. Hiermee zijn de bouwpanelen vrijwel onzichtbaar af te werken en direct klaar.

Unipanel assortiment met prijzen

Bekijk alle prijzen in de prijslijst van Unipanel.

Veelgestelde vragen over Unipanel

Wat is Unipanel?

Unipanel is het merk van kunststof bouwpanelen. De bouwpanelen zijn makkelijk te verwerken voor elk project. Zowel voor binnen als buiten toepassingen in te zetten. Dit maakt het bouwpaneel veelzijdig en fijn om mee te werken. De panelen zijn duurzaam en worden in de basiskleur wit geleverd, ze kunnen geschilderd worden.

Wat kosten bouwpanelen van Unipanel?

Bij KunststofPanelen.nl kunt u de bouwpanelen bestellen vanaf € 64,29. De bouwpanelen zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar, de prijs per afmeting vindt u in dit handige overzicht.

Waar kan ik Unipanel voor gebruiken?

Ze worden onder andere gebruikt als dakrand maar ze kunnen ook voor andere projecten gebruikt worden. De panelen zijn namelijk makkelijk te verwerken.

Waar vind ik Unipanel aanbiedingen?

Bent u op zoek naar aanbiedingen? Er zijn vaak aanbiedingen beschikbaar op KunststofPanelen.nl. De producten worden onder de adviesprijs aangeboden. Op de bouwpanelen ontvangt u 5% korting. Dit geldt voor elle afmetingen. Niet alleen de panelen zijn in de actie, ook de sierlijst is met korting te bestellen. Tevens is er de deal dat uw bestelling gratis verzenden wordt vanaf € 700. Normaal gesproken kost deze verzending rond de € 75. Dit scheelt u dus tientallen euro’s.

Hoe bestel ik het goedkoopst Unipanel bouwpanelen?

De goedkoopste Unipanel bouwpanelen bestelt u bij KunststofPanelen.nl. Waarom zou u meer betalen dan nodig is? Bij KunststofPanelen.nl houden we de prijzen zo laag mogelijk. Zo koopt u 100% originele producten voor de scherpste prijs, zowel particulier als zakelijk.

Wij zijn een officiële dealer, zo weet u zeker dat u geen namaak koopt. De panelen zijn al beschikbaar vanaf € 64,29. Ook voor de toebehoren bent u op KunststofPanelen.nl aan het juiste adres. De sierlijsten en sealer worden ook voor scherpe prijzen aangeboden.

Wanneer u zoekt naar de goedkoopste panelen moet u goed in de gaten houden of het om originele producten gaat, wanneer producten voor veel minder geld aangeboden worden kan het in enkele gevallen gaan om namaak.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo