Snelle levertijd Gratis verzending vanaf €700,- Officiële dealer Klanten geven ons 4,8 / 5

Verlaagd plafond

Een verlaagd plafond wordt gebruikt om een bestaand plafond te bedekken of om een nieuw plafond te maken. Het is een populaire optie voor zowel woningen als commerciële ruimtes, vanwege de vele voordelen die het biedt.

De voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van een verlaagd plafond is dat het makkelijk is om LED verlichting, ventilatie, geluids- en brandbeveiligingssystemen in te bouwen. Dit komt omdat het plafond bestaat uit een metalen of houten rasterwerk waarin de plafondplaten worden geplaatst. Hierdoor kunnen de panelen verwijderd worden om toegang te krijgen tot de techniek boven het plafond zonder dat het hele plafond hoeft worden afgebroken.

De ruimte verbeteren

Een ander voordeel van een verlaagd plafond is dat het iedere ruimte kan verbeteren, en dat op verschillende manieren. Door het plafond lager te maken dan het oorspronkelijke plafond, en door gebruik te maken van lichtere kleuren of patronen op de panelen kan de ruimte groter en lichter lijken dan met een traditioneel plafond.

Ook kan het de akoestiek van de ruimte verbeteren. Dit door middel van het gebruik van geluidsabsorberende materialen in de panelen.

Met een verlaagd plafond kan een ouder, minder mooi, plafond verborgen worden. Vooral in oude gebouwen is dit handig. Hierdoor krijgt de volledige ruimte een andere uitstraling.

Door het plafond te verlagen kan de energie-efficiëntie van de ruimte worden verbeterd. Het plafond kan meer warmte vasthouden waardoor u minder hoeft te stoken.

Verlaagd plafond in de keuken

Een verlaagd plafond is uitermate geschikt voor in de keuken, het biedt meerdere voordelen. De belangrijkste zetten we op een rij:

  1. Verborgen verlichting: Door een verlaagd plafond te installeren in de keuken kunt u perfect verlichting verbergen. Plaats bijvoorbeeld inbouwspots of LED-strips in het verlaagde plafond. Dit geeft de keuken een mooie uitstraling, en biedt ook meer controle over de helderheid en de sfeer in uw keuken.
  2. Verberg bedrading: Bedrading van bijvoorbeeld de afzuigkap of het ventilatiesysteem kan gemakkelijk verborgen worden onder het plafond. Dit zorgt voor een afgewerkt effect zonder dat u draden door de keuken ziet lopen.
  3. Geluidsreductie: Het koken in de keuken kan soms luidruchtig zijn. Een verlaagd plafond helpt om dit lawaai in uw keuken te verminderen door het absorberen van het geluid dat door het plafond wordt weerkaatst.
  4. Warmte-isolatie: Een verlaagd plafond kan ook helpen bij het verbeteren van de warmte-isolatie van uw keuken. Warmte stijgt op, dus als u een verlaagd plafond plaatst, houdt u meer warmte binnen de keuken. Dit kan vooral handig zijn tijdens de koudere maanden.
verlaagd plafond

Verlaagd plafond in de badkamer

Ook in de badkamer is een verlaagd plafond een uitstekende keuze. Dit komt door de strakke uitstraling die het biedt en de eigenschappen van verschillende platen. De kunststof plafondplaten zijn namelijk bestand tegen vocht, ze zullen niet gaan rotten. Eventuele leidingen en kabels kunnen weer gemakkelijk weggewerkt worden onder het plafond in de badkamer.

Bij het plaatsen van een verlaagd plafond in de badkamer is het belangrijk om rekening te houden met de waterbestendigheid. Badkamers zijn vochtige ruimtes en als het plafond niet waterbestendig is, kan het beschadigd raken door vocht en schimmelvorming. Vandaar dat het verstandig is om te kiezen voor plafond panelen die speciaal geschikt zijn voor vochtige ruimtes, zoals die van kunststof.

Verlaagd plafond in de woonkamer

Een verlaagd plafond in de woonkamer zorgt voor een gezellige sfeer. Dit komt doordat de kamer lager wordt, het wordt dus visueel verkleind, waardoor de ruimte gezelliger en intiemer aanvoelt. Het kan ook helpen om het geluid in de ruimte te dempen, waardoor er een ontspannen sfeer ontstaat in de woonkamer.

De verlichting is aan te passen aan de sfeer die u wilt creëren. Door het plafond te verlagen en bijpassende verlichting te installeren in het nieuwe plafond, kunnen er verschillende lichtscènes gemaakt worden voor verschillende gelegenheden.

Er zijn veel ontwerpen en kleuren verkrijgbaar waardoor er veel mogelijkheden zijn. Zo kunt u kiezen voor een klassieke uitstraling door middel van sierlijsten en ornamenten, of juist voor een moderne uitstraling door middel van strakke lijnen en minimalistische details. U kunt ook verschillende hoogtes en niveaus toevoegen aan het plafond om meer dimensie en interesse toe te voegen aan de ruimte.

Aandachtspunten bij de installatie van een verlaagd plafond

Voor de installatie zijn er een paar belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Allereerst moet u ervoor zorgen dat uw plafond hoog genoeg is om een verlaagd plafond te kunnen installeren. Als uw plafond te laag is, kan het verlagen van het plafond de ruimte nog kleiner maken en claustrofobisch aanvoelen. Bedenk daarom van te voren goed op welke hoogte het plafond komt, houd hierbij ook al rekening met de ruimte tussen het oude en nieuwe plafond. Deze moet wel groot genoeg zijn om leidingen te verbergen of lampen te installeren.

De ideale hoogte van een verlaagd plafond kunnen we u niet geven. Deze verschilt namelijk per persoon en is afhankelijk van uw wensen. De ene persoon vindt een plafond op 220 cm hoogte prima, terwijl een ander persoon zich juist benauwd voelt in deze ruimte.

Voor een goede isolatie en het inbouwen van verlichting kunt u het beste minimaal 20 centimeter tussen het oude en het nieuwe plafond houden.

De kosten

De kosten van het aanbrengen van een verlaagd plafond zijn sterk afhankelijk van het oppervlakte van het plafond en het type plafond dat u kiest. Wanneer u kiest voor de kunststof plafonds van Florence kunnen we deze tegen scherpe prijzen aanbieden. Klik hier voor de actuele prijzen.

Wanneer u voor minimaal € 700,- in de webshop bestelt, is de verzending volledig gratis. Zowel de panelen als alle benodigdheden zoals profielen en plinten zijn direct uit voorraad leverbaar. Bekijk snel het gehele assortiment.

10 JAAR

Garantie op alle producten

GRATIS VERZENDING

Vanaf € 700,-

100% ORIGINEEL

Officiële Heering dealer

Voordelen KunststofPanelen.nl

✓ Gegarandeerd lage prijzen
✓ Razendsnelle levertijden
✓ Zowel particulier als zakelijk
✓ Gratis verzending vanaf € 700,-
✓ Officiële dealer

Over ons

Ons verhaal
Neem contact op
Veelgestelde vragen

KunststofPanelen.nl is een handelsnaam van Bouwmarkt Nederland BV (KVK 90568974)


Keizersgracht 391a
1016EJ Amsterdam
verkoop@kunststofpanelen.nl

Interessante pagina’s

Certificaten en merken

heering logo keralit logo dubo logo komo logo vca logo ssl logo recycle ideal logo